Голямата тема за малките масла - 8

• 75 309
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
Подходящо е  Peace Едно от най-безвредните масла, особено марката "Нутива"е една от най-предпочитаните и изпитани.

# 481
Здравейте момичета,

моля ви за съвет. Очаквам скоро на бял свят да се появи първото ми бебче и бях решила да го мажа след баня с преварен зехтин. В една от другите теми друга бъдеща майка спомена, че ще използва за същата цел кокосово масло. Идеята ми се стори много интересна и най-вече е натурален продукт. Моля за вашето мнение като специалисти по темата дали е подходящо кокосовото масло за новородено и бихте ли го предпочели?
Разглеждах сайта на zoya и като вариант май се спрях на това, но все пак моля за вашето мнение и препоръки!
Благодаря ви предварително!   bouquet
Аз мажех моето новородено със смес от кокосово масло и зехтин през студените месеци. Чудно е  Peace Аз съм влюбена в кокосовото масло, обожавам го и за ядене и за мазане   Kissing Heart
Не знам колко скоро очакваш бебчето, но да ти кажа, че маслото е походящо и за мазане на коремчето, против стрии, съчетано с други масълца  yes
Успех с бременеенето  Hug

# 482
Да споделя нещо и аз, особено за дамите с нормална коса, НО мазен скалп. Значи за 3 седмици, около 4 мазания със стимуланта на Икаров косата ми беше доста кофти... не мисля, че съм прекалявала, ама една тежка, не съвсем като мазна, ама някак слепена, а не пухкава като я измия, и то два пъти с шампоан. Снощи реших ей така да пробвам чисто масло от гроздови семки, постоях пак около 30мин. измих се и съвсем съвсем, различно, косата си е чистичка, мекичка, че и главата ми някак "спокойна". Пак беше с масло на Икаров, просто действам по изхабяването им, после мисля да почвам бадемово за коса на Ривана, да видим как ще е. Не мога да се оплача от тези масла на Икаров, ползвам жожоба вместо дневен крем, а карите вместо нощен и се чувствам добре, поомекнала ми е кожата и по свежа определено, откакто смених кремовете с масла, но всички вие тук ме запалихте по по-качествените. Дано като Икаров ми действа добре, другите, към които съм се насочила да са още по-добре  Praynig Grinning

# 483
  • в огледалото на живота
Имам въпрос към Дивиана  Praynig
Кожата ми е смесена/нормална,до мазна в Т зоната-нос,брадичка,чело/
Кое е най-подходящото масло за нея?
Бих искала да заменя дневния и нощния крем с масла за определен период.

# 484
devi4ca, каквото се сещам на прима виста:
За мазните участъци:
- от базовите: масло от гроздови семки, жожоба, масло от морковени семена, маслен извлек от невен, от жълт кантарион
- от етеричните: от лимонена трева, хвойна, мента, ветивер, лавандула, чаено дърво, бергамот, лайм, нийм, нероли, цитронела, розмарин, карамфил, сандалово дърво, кедрово дърво, немска лайка, петигрен, иланг-иланг, здравец, масло от ниаули – подобно е на маслото от чаено дърво, но по-щадящо и подходящо за чувствителна кожа;  пачули

При нормална/комбинирана кожа:
- от базовите: масло от бабасу, от жожоба, от оризови трици, от кайсиеви ядки, бадемово, масло от вечерна иглика
- ЕМ: от лайка, здравец, лавандула, мандарина, нероли, портокал, пачули, розмарин, сандалово дърво, иланг-иланг.

# 485
  • в огледалото на живота
Много благодаря за подробния отговор Дивиана   bouquet
п.п:Блогът ти е като пещерата на Аладин....колкотоо повече чета,толкова повече искам да зная и да имам.... Grinning

# 486
Дано намериш сред тях "твоето" масло (или комбинация), Дѐвичке.  Hug
Скрит текст:
Благодаря ти за милите думи! Heart Eyes Умееш да ласкаеш! Heart Eyes Hug

# 487
______Freya_______,  Mari Lin безкрайно много ви благодаря за отговорите! Изключително полезни за мен и най-вече наклониха още повече везната в полза на кокосовото масло!   bouquet 

# 488
От около седмица две всяка вечер използвам вместо крем масло от камелия с две капки етерично масло от семена на моркови. Имам голямо подобрение откъм плътност на кожата и стегнатост на контура. Сутрин лицето ми направо сияе. Досега съм ползвала маслата в други комбинации, но такъв видим и бърз ефект не съм наблюдавала  Heart Eyes

# 489
Момичета, от маслата на Ривана това от чаено дърво е етерично, а от шипка е базово, нали не бъркам? Има ли Не етерично масло от чаено дърво  Simple Smile, или аз трябва да си го приготвя ?

# 490
Не бъркаш. Базово масло от чаено дърво няма. Или го използваш чисто /само върху пъпка/ или го влагаш в базово масло ако ще го използваш за цялото лице.

# 491
Много благодаря  Hug Ако за базово масло използвам шипката ще се получи, нали?

# 492
Да. Шипковото масло е подходяща база за чаеното. Предполагам имаш мазна кожа, склонна към акне. Съдя по избора ти на масла. И двете са подходящи за този тип кожа.

# 493
Всъщност кожата ми е суха, дори се лющи на челото, около носа и устата. Но тук попитах и  разбрах, че шипковото масло помага за заличаване на белези. На мен ми излизат пъпки инцидентно и реших да ги туширам с чаено масло (благодарение на инфото което споделяте  Hug). Но след като мине пъпката ми остава белег, червен и стои доста дълго, около 3-4 седмици. За това реших да ползвам и шипковото. Смесени, като профилактика мисля да ги нанасям 1-2 пъти седмично. Мисля да проверя как ще се чувства кожата ми и да преценя. Вие как мислите?

# 494
Добър избор. Аз бих ги нанасяла през ден вместо нощен крем. Ако имаш време прави си маска с хума. На мен много ми помага за ранички, пъпки, белези и т.н. Понеже кожата ти е суха е по-добре да я смесваш с кисело мляко, за да няма изсушаване.

Общи условия

Активация на акаунт