Голямата тема за малките масла - 8

• 75 369
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
Да, забравих да спомена, че я спрях още преди няколко месеца, но тя като се е изтощила веднъж косата, докато не израсте и да я отрежа няма да се оправи напълно. Sad Имам и кокосово масло - става ми много летяща косата от него - една лека такава. Може да пробвам това ямайско черно рициново масло, преди години като бях зарибена по една тема "грижа за косата" или нещо такова не беше известно и не го знам какво представлява. Grinning Мисля си и за арганово масло.
Ето това е :
http://www.zoya.bg/%D0%AF%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D … %D0%BB%D0%BE.3335

И арганово става, но мисля че трябва да е чисто .

# 466
Благодаря за помощта, Petiа. Ако някой има и други идeйки да ги сподели. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 467
DaenerysTargaryen, аз те съветвам да погледнеш темата за професионални серии за коса. Също така да увеличиш маските с жълтъци + масла. 2 жълтъка + масла - зехтин, рициново, бадемово, кокос, пшеничен зародиш. Също така домашна майонеза за дължините, едно яйце с малко зехтин (или друго масло) се разбива с пасатор, като се долива на тънка струйка маслото, докато не добие желаната гъстота. Много добре уплътнява и подсилва косъма.

# 468
Freya Това с майонезата много ме впечатли  newsm10 Тези дни чакам и на мен да ми дойдат маслата и да се мацам, че и аз съм с проблеми с косата. Разбирам, че за тази майонезена маска, се слага цялото яйце, нали, не само жълтък?  Rolling Eyes

# 469
По принцип в рецептите из нета се слагат по 2 жълтъка, но аз слагам едно цяло яйце и то си се разбива много добре. Хем протеин от белтъка, но без риск да ти остане бяло в косата.

# 470
Здравейте, върнах се назад до 10 страница в този раздел и не можах да намеря по-подходяща тема да ви питам... имам следния проблем: косъмът ми е тънък, и при използването на преса да кажем от сорта на 2 месеца по 3-4 пъти в седмицата, дори и с ползването на топлинна защита, маска, балсам и кристали, косата ми се накъсва и цъфва по средата на дължината на косъма. Правих си вафлички в корените известно време и като отидох на фризьор наскоро ми каза, че посредата на дължината косата ми е не точно изгорена, ами цъфнала по-скоро, а не гладка, както си е по принцип. Също така примерно като си вържа косата и ставам като бухал - навсякъде стърчат къси косми. Пробвах и да си разделя косата на две половини (около ухото) и като вдигна нагоре едната половина с коса и се виждат как увисват по-къси (накъсани) косми, и не е 1-2 косъма ами доста. Чудя се какво да направя по въпроса. По принцип си правя маска с бадемово масло, но не всеки ден. Доволна съм от ефекта, но като цяло ще видя резултат след поне 6 месеца (за моята коса вече е пробвано и за това време виждам забелязващ се и за околните ефект). Чудя се освен това, какво друго мога да направя, за да не се накъсва? Всъщност не знам дали бадемовото масло помага за накъсване, но ми расте косата от него, та знаете ли още нещо против накъсване? Извинявам се, че е дълго.
Според мен маслата няма да помогнат при накъсването.В темата за професионалните грижи за косата е обсъждано многократно,че за късаща се коса си трябват протеинови продукти,насочи се към тях ,ако пък държиш на природните продукти -в жълтък на яйцето има протеини,които оказват влияние на накъсването Peace

# 471
  • София
Здравейте, върнах се назад до 10 страница в този раздел и не можах да намеря по-подходяща тема да ви питам... имам следния проблем: косъмът ми е тънък, и при използването на преса да кажем от сорта на 2 месеца по 3-4 пъти в седмицата, дори и с ползването на топлинна защита, маска, балсам и кристали, косата ми се накъсва и цъфва по средата на дължината на косъма. Правих си вафлички в корените известно време и като отидох на фризьор наскоро ми каза, че посредата на дължината косата ми е не точно изгорена, ами цъфнала по-скоро, а не гладка, както си е по принцип. Също така примерно като си вържа косата и ставам като бухал - навсякъде стърчат къси косми. Пробвах и да си разделя косата на две половини (около ухото) и като вдигна нагоре едната половина с коса и се виждат как увисват по-къси (накъсани) косми, и не е 1-2 косъма ами доста. Чудя се какво да направя по въпроса. По принцип си правя маска с бадемово масло, но не всеки ден. Доволна съм от ефекта, но като цяло ще видя резултат след поне 6 месеца (за моята коса вече е пробвано и за това време виждам забелязващ се и за околните ефект). Чудя се освен това, какво друго мога да направя, за да не се накъсва? Всъщност не знам дали бадемовото масло помага за накъсване, но ми расте косата от него, та знаете ли още нещо против накъсване? Извинявам се, че е дълго.
Според мен маслата няма да помогнат при накъсването.В темата за професионалните грижи за косата е обсъждано многократно,че за късаща се коса си трябват протеинови продукти,насочи се към тях ,ако пък държиш на природните продукти -в жълтък на яйцето има протеини,които оказват влияние на накъсването Peace

Много добър съвет!   bouquet
Протеина е единственото спасение. Запълване на кортекса и уплътняване на засегнатите участъци.  Маслата,  някои от тях имат и протеинови агенти, но те по-скоро хидратират,  изглаждат, имат подхранващо действие, но то е различно от протеина.
Има много различни и добри протеинови серии.
Напура, Керастаз, Наши, Афоджи, Милкшейк, Алтерна и др. Марки имат хубави и силни протеинови серии.
И това, че си спряла пресата е чудесно, защото при това състояние на косата пресата ще я съсипе напълно.
Хубаво е да редуваш няколко поредни протеинови измивания с хидратиращ продукт, за да не втвурдиш много косата. На прима Виста ти казвам, да пробваш двустъпковия протеин на Афоджи, както и протеиновата терапия на Милкшейк.
Влез в темата за професионалните серии и се върни назад 5-6 и повече темиза да прочетеш какви продукти се коментират и попитай в темата какво да те насочат.

# 472
  • Пловдив
Момичета,бадемовото масло за мазни корени става ли? Rolling Eyes или да смеся с жожоба,но как...1 към 1?

# 473
Момичета,бадемовото масло за мазни корени става ли? Rolling Eyes или да смеся с жожоба,но как...1 към 1?
Става  Peace но можеш и да смесиш с жожобата.

# 474
Охх, най-после прегледах всичките теми от началото Shocked да си призная най-полезна и ориентираща ми е настоящата, за което благодаря на всички участнички Hug Имам едно такова питане: след като се ориентирах че за моята нормална към мазна кожа (чат-пат с пъпчици около цикъл) биха били добри маслата от яп. камелия, баобаб, таману... в зоята гледам, че има такива и на марката zoya goes pretty и на sheabutter cottage. Взимала ли е някоя от вас и да ми препоръчате кои?   bouquet А да! И тъй като едва ли ще смогна да накупя всичко набелязано накуп, че искам и рициново и т.н. та кое е най-така да се каже лекичко, че да го ползвам и сутрин и вечер. Досега съм мазала само на Икаров маслата, уж добре бяха в началото, но не усещам значителен чак ефект, особено пък от гроздовите семки за мазна кожа...

# 475
Извинявам се много, че само питам и питам в темата, надявам се скоро да мога и да се хваля и да споделям полезен опит  Praynig Hug

# 476
Цитат
камелия, баобаб, таману
За мен най-леко е маслото от баобаб.
Маслото от японска камелия също не е тежко, но май не на всяка кожа понася добре. Аз много го харесвам (с нормална към леко суха кожа съм) и често го ползвам.
Таману е страхотно масло, но е по-тежко и богато. Препоръчват го при суха/много суха, напукана кожа, псориазис, екзема, белези, при застаряваща кожа също.

От двете бих предпочела продуктите на sheabutter cottage.

# 477
Благодаря ти Дивиана! Ще действам по поръчките си на масълца и ще давам отзиви  newsm03

# 478
  • София
Дивиана, Heart Eyes  bouquet

# 479
Здравейте момичета,

моля ви за съвет. Очаквам скоро на бял свят да се появи първото ми бебче и бях решила да го мажа след баня с преварен зехтин. В една от другите теми друга бъдеща майка спомена, че ще използва за същата цел кокосово масло. Идеята ми се стори много интересна и най-вече е натурален продукт. Моля за вашето мнение като специалисти по темата дали е подходящо кокосовото масло за новородено и бихте ли го предпочели?
Разглеждах сайта на zoya и като вариант май се спрях на това, но все пак моля за вашето мнение и препоръки!
Благодаря ви предварително!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт