Голямата тема за малките масла - 8

• 75 367
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
Момичета, а кокосовото масло(което става и за ядене) в хладилника ли го държите след отваряне?

# 451
Привет и от мен.От скоро и аз се "запалих" по маслата  Peace скоро приложих една маска на лицето си остнах много доволна.Мед+няколко капки бадемово масло= резултат  Shocked УОУУ  супер мека и гладка кожа (кожата ми е смесена).Сега съм си взела арганово и смятам да го пробвам за коса(маска) newsm78 може ли съвет как точно да го използвам.Самостоятелно или с нещо да го смеся?

Здравей! Аз лично си правя маска от жълтък, кисело мляко, масло (бадемово, арганово или др.) и една лъжичка мед. Косата ми е малко под раменете и аз слагам два жълтъка, защото един не стига. Те подхранват и правят косата блестяща, както и медът. Важно е и да увиеш главата си в найлонова шапка/плик и отгоре дебела хавлиена кърпа, за да се затопли. Simple Smile

# 452
Момичета, а кокосовото масло(което става и за ядене) в хладилника ли го държите след отваряне?
Не е нужно, кокосовото масло е доста стабилно, така че на стайна температура може да се съхранява без проблеми.

# 453
  • София
Не е нужно, кокосовото масло е доста стабилно, така че на стайна температура може да се съхранява без проблеми.

Не съм съвсем съгласна.
Ако ще се ползва само за коса и кожа, може и да не се съхранява в хладилник, но ако ще се ползва и за ядене -съхранението в хладилника е задължително.

# 454
Аз бях купила едно бурканче от БГ, марка Рапунцел, нещо хич не го харесах. Naughty На него пишеше да се държи в хладилник след отваряне.
След това поръчвах от iherb, там нищо не пишеше. Чувам много мами, че си го държат в шкафа и се зачудих  newsm78 Става много твърдо и трудно за гребане, а на стайна темп, е доста по-удобно, но знам ли...  Thinking

# 455
Казват, че чистото кокосово масло издържа до 2 години на стайна температура 20-25 градуса, като единствено може да си промени консистенцията от течна в кремообразна в зависимост от това дали е под 24 градуса. Устойчивостта му е причината и да го препоръчват за пържене дори пред останалите масла и растителни олиота.Ако е било с надпис да се държи в хладилника - вероятно е имало някакви примеси.
Някои дори пишат, че нерафинираното кокосово масло има още по-дълъг срок на годност - до 5 години. Студът по принцип удължава живота на маслата, но в случая с кокосовото е по-неудобно, защото става много твърдо.

# 456
Момичета моля помагайте Confused От две седмици някъде съм се зачела из тези теми, започнах да ползвам масла и както казах и по-горе от някои съм много доволна, разбрах и кои не стават за моята кожа, обаче! С косата се случва нещо кофти, много падане много нещо. Тамън ми мина следродилния косопад,даже ми растеше супер бързо косата и избиха нови косички,абе изобщо чудна, и си викам сега с маслата ще стане оооще по-добре, обаче това падане...слагам досега 3 пъти стимуланта на Икаров,а между тях някой път в краищата пшеничено или жожоба. Имало ли е при вас такова нещо, или да си се връщам на маската ми с БГ роза (извън темата ама тя е страхоооооотна!)

# 457
  • Стара Загора
linnda как да разбирам,че след употребата на повечко масла косата започна да ти капе повече ли......и може ли да споделиш за тази маска....може и на лични с БГ роза Hug

# 458
Ами не повече,защото тя беше вече в много добро състояние след като преминаха следродилните наместваници на хормони Simple Smile а просто започна отново да пада ли пада,все едно се върнах в 3тия месец след раждането. А иначе както съм описала не мисля че съм прекалила много с маслата,съвсем умерено...май.

# 459
През преходните сезони е нормално да има косопад.

# 460
И аз не мисля,че е от маслата. В началото, когато започнеш да ги мажеш, първите няколко пъти заради масажа на скалпа падат космите, които вече така и така са щели да паднат, някои хора бъркат това с косопад, но не е.

# 461
Благодаря за отговора ви, момичета. Дано е това Praynig

# 462
Здравейте, върнах се назад до 10 страница в този раздел и не можах да намеря по-подходяща тема да ви питам... имам следния проблем: косъмът ми е тънък, и при използването на преса да кажем от сорта на 2 месеца по 3-4 пъти в седмицата, дори и с ползването на топлинна защита, маска, балсам и кристали, косата ми се накъсва и цъфва по средата на дължината на косъма. Правих си вафлички в корените известно време и като отидох на фризьор наскоро ми каза, че посредата на дължината косата ми е не точно изгорена, ами цъфнала по-скоро, а не гладка, както си е по принцип. Също така примерно като си вържа косата и ставам като бухал - навсякъде стърчат къси косми. Пробвах и да си разделя косата на две половини (около ухото) и като вдигна нагоре едната половина с коса и се виждат как увисват по-къси (накъсани) косми, и не е 1-2 косъма ами доста. Чудя се какво да направя по въпроса. По принцип си правя маска с бадемово масло, но не всеки ден. Доволна съм от ефекта, но като цяло ще видя резултат след поне 6 месеца (за моята коса вече е пробвано и за това време виждам забелязващ се и за околните ефект). Чудя се освен това, какво друго мога да направя, за да не се накъсва? Всъщност не знам дали бадемовото масло помага за накъсване, но ми расте косата от него, та знаете ли още нещо против накъсване? Извинявам се, че е дълго.

# 463
Здравейте, върнах се назад до 10 страница в този раздел и не можах да намеря по-подходяща тема да ви питам... имам следния проблем: косъмът ми е тънък, и при използването на преса да кажем от сорта на 2 месеца по 3-4 пъти в седмицата, дори и с ползването на топлинна защита, маска, балсам и кристали, косата ми се накъсва и цъфва по средата на дължината на косъма. Правих си вафлички в корените известно време и като отидох на фризьор наскоро ми каза, че посредата на дължината косата ми е не точно изгорена, ами цъфнала по-скоро, а не гладка, както си е по принцип. Също така примерно като си вържа косата и ставам като бухал - навсякъде стърчат къси косми. Пробвах и да си разделя косата на две половини (около ухото) и като вдигна нагоре едната половина с коса и се виждат как увисват по-къси (накъсани) косми, и не е 1-2 косъма ами доста. Чудя се какво да направя по въпроса. По принцип си правя маска с бадемово масло, но не всеки ден. Доволна съм от ефекта, но като цяло ще видя резултат след поне 6 месеца (за моята коса вече е пробвано и за това време виждам забелязващ се и за околните ефект). Чудя се освен това, какво друго мога да направя, за да не се накъсва? Всъщност не знам дали бадемовото масло помага за накъсване, но ми расте косата от него, та знаете ли още нещо против накъсване? Извинявам се, че е дълго.
Спри пресата! Или поне ограничи ползването й до 1-2.
А за да подобриш състоянието на косата си има много масла и маски, които момичета непрекъснато хвалят - ямайско черно рициново масло, кокосово масло, зехтин, жълтък се отразява много добре на косата, добавен към домашна маска, някой от момичетата ползват и тривитаминол. Варианти има много, по напред в темата имаше и споделени маски.  Simple Smile

# 464
Да, забравих да спомена, че я спрях още преди няколко месеца, но тя като се е изтощила веднъж косата, докато не израсте и да я отрежа няма да се оправи напълно. Sad Имам и кокосово масло - става ми много летяща косата от него - една лека такава. Може да пробвам това ямайско черно рициново масло, преди години като бях зарибена по една тема "грижа за косата" или нещо такова не беше известно и не го знам какво представлява. Grinning Мисля си и за арганово масло.

Общи условия

Активация на акаунт