Голямата тема за малките масла - 8

• 75 528
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
редно е така да направиш Wink

# 136
  • София
Много отдавна не съм се вписвала в хубавата тема. Simple Smile Чета коментирате емулгатор за смесване на масло и вода, от къде се купува, как изглежда? Преди време пробвах рициново масло и розова вода да смеся, по някаква рецепта май беше, нищо не стана. А на лицето не ми влияе добре само с масла, запушват ми се порите, червени пъпки избиват, отдавна не съм слагала. А и като гледам съдържанието на всеки един крем започва с вода.

Сега съм на вълна позволени етерични масла по време на бременност. Simple Smile Ще погледна какво има като информация на първа стр. и из моите архиви.

# 137
  • Бургас
Много отдавна не съм се вписвала в хубавата тема. Simple Smile Чета коментирате емулгатор за смесване на масло и вода, от къде се купува, как изглежда? Преди време пробвах рициново масло и розова вода да смеся, по някаква рецепта май беше, нищо не стана. А на лицето не ми влияе добре само с масла, запушват ми се порите, червени пъпки избиват, отдавна не съм слагала. А и като гледам съдържанието на всеки един крем започва с вода.

Сега съм на вълна позволени етерични масла по време на бременност. Simple Smile Ще погледна какво има като информация на първа стр. и из моите архиви.
Относно емулгатора...купих си го онлайн от "Магазинче за домашна козметика". Изглежда като стърготинки и се разтваря на водна баня, смесено в маслата. Аз съм много доволна, за лице си направих крем смесен с розова вода, която чудесно неутрализира натуралния аромат на маслото от ший, която е малко по-тежка. Пак с него ми се получи много добре и слънцезащитно мляко от кокосово и какаово масло, ший и гроздови семки + много вода.

# 138
  • София
Много благодаря!

Четох за етеричните масла по време на бременност, като цяло е добре никакви да не ползвам сега. То и без това от всичко ми се гади в момента.

# 139
Здравейте, бихте ли ми обяснили каква е разликата между етеричното масло например от чаено дърво, което продават в Зоя и цената му е 10-11лв и това в аптеките с цена 4-5лв?  newsm78

# 140
  • София
Дами, да споделя какво ми се случи: Аз съм с отчайващо суха коса, въпреки полаганите или не грижи. Мога да не я мия повече от месец и ми стои като току що измита.
В събота си направих следната маска с която стоях 5-6 часа:
2 с.л. чист зехтин
2с.л. стимулант на Икаров
2с.л. тривитаминол
2с.л. балсам на Syoss volume lift
Намазах я в корените и по краищата-до където стигна цялата маска.
Вчера косата ми беше супер. Днес виждам даже някакви зачатъци на омазнение в краищата. Rolling Eyes А в корените не е мазна. Rolling Eyes
Пиша го за тези със сухи краища.
А и някой, ако може да ми го обясни...., ще има Hug Hug Hug  Wink

# 141
Да споделя един трик за плажа. Преди да тръгна си омазвам дължините на косата, като се концентрирам върху краищата, с масла. Смес от зехтин и рициново масло, а последно се омазах цялата с какаово масло, коса, тяло  Grinning Вързвам косата на стегнат висок кок с 2-3 ластика и след миене няма и помен от сухота, разхвърчаност, заплитане...

# 142
  • София
Да споделя един трик за плажа. Преди да тръгна си омазвам дължините на косата, като се концентрирам върху краищата, с масла. Смес от зехтин и рициново масло, а последно се омазах цялата с какаово масло, коса, тяло  Grinning Вързвам косата на стегнат висок кок с 2-3 ластика и след миене няма и помен от сухота, разхвърчаност, заплитане...
Hug

# 143
момичета и аз да ви попитам,имам кокосово масло и масло от гроздови семена на икаров,мажа си  с тях лицето и зоната около очите,няма проблем нали,на 22 съм и не искам,да ползвам кремове от сега,ползвам само на виши нормадерм,защото ми е проблемна кожата,като от крема си слагам 2 пъти в седмицата,естествено като избягвам околоочния контур,сега искам да си взема и сусамово масло на икаров,имате ли някакви отзиви за него   bouquet

# 144
  • София
момичета и аз да ви попитам,имам кокосово масло и масло от гроздови семена на икаров,мажа си  с тях лицето и зоната около очите,няма проблем нали,на 22 съм и не искам,да ползвам кремове от сега,ползвам само на виши нормадерм,защото ми е проблемна кожата,като от крема си слагам 2 пъти в седмицата,естествено като избягвам околоочния контур,сега искам да си взема и сусамово масло на икаров,имате ли някакви отзиви за него   bouquet

Ако полваш нормадерм, значи кожата ти е мазна или комбинирана. Кокосовото масло в твоя случай не е за лице, защото увеличава порите и помага да се образуват черни точки и пъпки. Можеш да си мажеш тялото, но не и лицето.
Съсамовото масло е добре, но то е повече за суха кожа. Най добре е да си мажеш лицето със смес от жожоба и Арган или жожоба и макадания. Това, че си на 22 години не означава да не се грижиш за кожата. Ако имаш пъпчици ползвай нормадерм всяка сутрин, а не от време на време, а вечер масла. Кожата на всяка възраст /с изключение на бебешката и детската/ се нуждае от хидратация, особено лятото. Масните кожи създават усещането, че нямат много нужда от крем, но е точно обратното. Кожата губи влага, незвисимо дали на повърхността е мазна. Загубата на влага води до образуване на бръчки.

# 145
Да споделя един трик за плажа. Преди да тръгна си омазвам дължините на косата, като се концентрирам върху краищата, с масла. Смес от зехтин и рициново масло, а последно се омазах цялата с какаово масло, коса, тяло  Grinning Вързвам косата на стегнат висок кок с 2-3 ластика и след миене няма и помен от сухота, разхвърчаност, заплитане...

и аз така изкарах почивката, само че всеки ден бях с различни масла по косата /бях взела къде-що намеря в къщи за да ги доизползвам/. За тези две седмици с постоянно цапотене косата ми стана бляскава, жива и без изсушени краища.

# 146
Magnolia,благодаря ти много   bouquet пробвала съм и арганово,макадамия и жожоба,хич не си усещам добре кожата с тях,не ми попиват добре и веднага ми излизат по големи пъпчици,за сега само порите са ми широчки,като се сетя се мажа с лимон и не го отмивам,има ефект за стягане на порите,от изброените горе,кокосовото ми действа по-добре,ще послушам съвета ти,ще се мажа с виши,пък вечер пак,ще пробвам с жожоба,ще взема и сусамово и ще ги редувам.

# 147
  • София
Здравейте, момичета, надявам се да ми помогнете Simple Smile
Имам нормална към комбинирана кожа, като се намажа със слънцезащитно мляко/масло по лицето (без значение дали е специално за лице или не) ставам на едни дребни пъпчици, които после стават на мастни натрупвания, и само козметичката може да ми ги махне. Понеже не искам и това лято да стане така, намерих в старите теми една рецепта за масло за лице със силен фактор (30-37):

33ml масло от семена на Малина
50 мл масло от Жожоба (SPF 3)
1 ml / г Витамин Е масло
10-12 капки етерични масла по избор

Принципно с масло от жожоба се мажа вечер и ми действа много добре, не ми запушва порите и не ми омазнява кожата, но за маслото от семена на малина не съм сигурна. Някой да е изпробвал? Дали ще е тежко за моята кожа или да действам смело и да си правя тази бърканица?  newsm78

# 148
  • София
Здравейте, момичета, надявам се да ми помогнете Simple Smile
Имам нормална към комбинирана кожа, като се намажа със слънцезащитно мляко/масло по лицето (без значение дали е специално за лице или не) ставам на едни дребни пъпчици, които после стават на мастни натрупвания, и само козметичката може да ми ги махне. Понеже не искам и това лято да стане така, намерих в старите теми една рецепта за масло за лице със силен фактор (30-37):

33ml масло от семена на Малина
50 мл масло от Жожоба (SPF 3)
1 ml / г Витамин Е масло
10-12 капки етерични масла по избор

Принципно с масло от жожоба се мажа вечер и ми действа много добре, не ми запушва порите и не ми омазнява кожата, но за маслото от семена на малина не съм сигурна. Някой да е изпробвал? Дали ще е тежко за моята кожа или да действам смело и да си правя тази бърканица?  newsm78

Това според мен можеш да го ползваш като добавка към слънцезащитния крем, но самостоятелно не знам дали е безобасно.
От друга страна има значение какъв ти е слънцезащитния крем за лице. Например Ла рош позе в момента имат много добър слънцезащитен без никакви мазнини. И е много добър продукт. В Ремедиум аптеки има 25%намаление на Виши и Ла рош позе и слънцезащитния за лице струва 17-18 лева. Сестра ми имаше този проблем и го реши по следния начин:
През 2-3 часа измиваше лицето с минерална вода и намазваше със крем. След излизане от морето пак така. Пъпчици се образуват от комбинация от изпотяване, замърсяване и морска вода. Когато има често измиване, то се премахват и замърсители и пот.

# 149
За кожа с разширени пори маслото от конопено семе е много добро.

Общи условия

Активация на акаунт