Голямата тема за малките масла - 8

• 75 520
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, дами!
Поръчах си преди известно време черно ямайско рициново масло и днес най-сетне пристигна.
Моля ви, да ми споделите как го слагате вие? Чисто или го смесвате с нещо? И колко пъти седмично го правите? И мога ли като го нанеса примерно да преспя с него и на сутринта да го измия? И последен въпрос приятеля ми е с оредяваща коса, дали ще му помогне това, някоя от вас има ли наблюдение?

# 151
((Keiti)), маслото е много гъсто и тежко и е добре да се смесва с нещо за да се разнася по-лесно. Аз предпочитам зехтин, бадемово масло, кокосово, сусамово, авокадово, пшеничен зародиш. Може да е 1:1 с друго масло, може и комбинация от масла + ЯчРМ. Слагам го един път седмично. Можеш да преспиш, но според  мен няма смисъл, достатъчни са един -два часа престой. По принцип при мъжете е по-различно, понеже там е намесен и генетическия фактор, но пробвайте, може поне да се забави процеса.

# 152
  • София
Това според мен можеш да го ползваш като добавка към слънцезащитния крем, но самостоятелно не знам дали е безобасно.
От друга страна има значение какъв ти е слънцезащитния крем за лице. Например Ла рош позе в момента имат много добър слънцезащитен без никакви мазнини. И е много добър продукт. В Ремедиум аптеки има 25%намаление на Виши и Ла рош позе и слънцезащитния за лице струва 17-18 лева. Сестра ми имаше този проблем и го реши по следния начин:
През 2-3 часа измиваше лицето с минерална вода и намазваше със крем. След излизане от морето пак така. Пъпчици се образуват от комбинация от изпотяване, замърсяване и морска вода. Когато има често измиване, то се премахват и замърсители и пот.

Попрочетох тук-там, че маслото от малинови семки може да се ползва самостоятелно върху лицето. Иначе това, което ми се образува по кожата не са пъпчици от замърсяване, а запушени пори. Просто самите слънцезащитни кремове са твърде тежки и мазни за моята кожа.

# 153
  • София
Някой правил ли е слънцезащитно масло (фактор 30) с масла?
Гледах една рецепта с цинков оксид и няколко вида масла.
Идеята ми е да е безвредно и да не е прекалено скъпо.  Peace

# 154

Аз си направих от кокосово масло (30мл) + масло от семки на малина (1 ч.л.). Мажа себе си и сина си, който е на 6 месеца, от около месец и половина и засега нямам никакви забележки. Даже ме е яд, че не съм се сетила по-рано да си направя мазило, а съм купувала ....менделеевата таблица.

# 155
  • Бургас
И аз направих този сезон, кокосово, какаово, ший и малинови семки. Стана изключително сполучливо. Хваща се кафеникав загар без изгаряне и май какаовото масло е причината.

# 156
  • София
И аз направих този сезон, кокосово, какаово, ший и малинови семки. Стана изключително сполучливо. Хваща се кафеникав загар без изгаряне и май какаовото масло е причината.

Ох, момичета изкушавате ме и аз да пробвам... Mr. Green

# 157
Момичета, бихте ли ми препоръчали марка масла?

# 158
  • София

Става като с пастата за зъби, намерих подходящи съставки, но излизаше горе-долу колкото био-паста...

# 159
 ooooh! Малееее ама аз къде съм спала до сега и толкова късно откривам тази страхотна тема   Tired   Поздравления за темичката   bouquet   Имам да чета цели 7 теми  #Crazy  но от малкото което прочетох съм си набелязала ямайското рициново масло  Hug 

Иначе си правя маската с тривитаминола + един куп масла : бадемово, гроздови семки, карите, кокосово, стимуланта на икаров, пшеничен зародиш . Но сега лятото много усещам миризмата на тривитаминола и ракията, направо се изпаряват от скалпа ми  Sick  Като ми дойде рициновото масло се мятам с него, после ще ги редувам с тривитаминола, докато ги изхабя  Flutter 

Много много полезна информация сте събрали   Heart Eyes

# 160
  • София
ooooh! Малееее ама аз къде съм спала до сега и толкова късно откривам тази страхотна тема   Tired   Поздравления за темичката   bouquet   Имам да чета цели 7 теми  #Crazy  но от малкото което прочетох съм си набелязала ямайското рициново масло  Hug  

Иначе си правя маската с тривитаминола + един куп масла : бадемово, гроздови семки, карите, кокосово, стимуланта на икаров, пшеничен зародиш . Но сега лятото много усещам миризмата на тривитаминола и ракията, направо се изпаряват от скалпа ми  Sick  Като ми дойде рициновото масло се мятам с него, после ще ги редувам с тривитаминола, докато ги изхабя  Flutter  

Много много полезна информация сте събрали  Heart Eyes

А де! Къде си спала? Joy
Имаш си всичко. Аз ракия не слагам, защото косата ми е доволно суха. Слагам яйце, за по=лесно измиване, но и то изсушава. Hug

# 161
А де! Къде си спала? Joy
Имаш си всичко. Аз ракия не слагам, защото косата ми е доволно суха. Слагам яйце, за по=лесно измиване, но и то изсушава. Hug

hahaha  Много съм се успала ама сега ще наваксам   #Crazy   Даже си поръчах ямайското рициново масло - тъмният вариант    Mr. Green
Иначе ракията в тривитаминолната маска я слагам за да ми се затопли по лесно главата и да попият по добре маслата  Peace   Така е обяснено и където са дали рецептата за маската   Peace  Но докато е топло ще мина само на ямайското, а после ще ги редувам  Grinning

# 162
  • Русе
Някой назад в темата беше споменал за натурален емулгатор.   bouquet  Тази седмица си взех и си направих крем с какаово масло, масло от жожоба, вит. Е и малко зехтин. Накрая сложих розова вода. Малко на око ги слагах продуктите, но се получи кремче с много приятна консистенция и не е толкова мазно както беше това, което съм си правила само от масла. Peace

# 163
  • Бургас
Някой назад в темата беше споменал за натурален емулгатор.   bouquet  Тази седмица си взех и си направих крем с какаово масло, масло от жожоба, вит. Е и малко зехтин. Накрая сложих розова вода. Малко на око ги слагах продуктите, но се получи кремче с много приятна консистенция и не е толкова мазно както беше това, което съм си правила само от масла. Peace
Много се радвам, че ти се е получило. За мен освен леката консистенция, допълнителна екстра беше аромата. Розовата вода успешно премахна специфичния аромат на маслото от ший и малинови семки.

# 164
крем за лице ли е ?

Общи условия

Активация на акаунт