Голямата тема за малките масла - 8

• 75 512
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
  • София
j_dobreva,

Според статията:
"Маслата запечатват влагата в косата и когато се слагат на мокра/влажна коса, изграждат бариера върху кутикулата.

Молекулите на маслата са по-големи от молекулите на водата, затова влагата остава вътре в косъма. Те не я затварят, но я покриват и по този начин запазват водата вътре и ѝ пречат да се изпарява."

Read more: http://cosmeticsandoils.blogspot.com/2013/03/hidratirane-i-zapec … tml#ixzz39q5AoVAb

Значи ли това, че маска с масла трябва да се слага на влажна коса? Praynig

# 181
  • Бургас
MayyaI,
не бях се сетила за това. В същност изобщо не се чувствам компетентна да давам мнение по тоя въпрос и може би някой с повече познания ще внесе яснота. Провокира ме да потърся начини за нанасяне на маски и чета, че препоръчват нанасяне след измиване на влажна коса. Аз си нанасям маските преди измиване с цел да отмия после мазнината и може би винаги съм го правила погрешно.....Благодаря ти за насоката  и се надявам някой с повече опит да се изкаже ....

# 182
Как се прави маската за коса с рициново масло? Само то ли се слага? Колко време се стои? Лесно ли се отмива? Много ли пада боята?
Мисля да я правя с обикновено рициново масло от аптеката.

# 183

Не  Laughing

# 184
Здравейте! Искам да питал как съхранявате шипковото масло. Аз си го взех за зоната около очите, като мисля да го ползвам сутрин и вечер. Моля дамата с " горчивия опит" да сподели какъв е .
Предварително благодаря !

# 185
  • в огледалото на живота
Как се прави маската за коса с рициново масло? Само то ли се слага? Колко време се стои? Лесно ли се отмива? Много ли пада боята?
Мисля да я правя с обикновено рициново масло от аптеката.
Естел,зависи от количеството коса.. Simple Smile,аз действам на око... Simple Smile
Моята е средна дължина под ушите ;слагам 2с.л.РМ;2с.л мед;един жълтък.
Може да замениш риц. масло с зехтин или да добавиш друго базово такова/бадемово;пшеничен зародиш и др./
Аз стоя минимум 2часа.Нанасям на суха и мръсна коса,като втривам хубаво и масажирам скалпа.После една найлонова шапка и хавлия за да се затопли.
Измива се безпроблемно  Peace
Разбира се слагам и балсам за край.
Надявам се съм била полезна  Hug

п.п:Ползвам съвсем обикновено РМ от аптеката  Peace

# 186
Благодаря ти, Девчица!
Ще пробвам за да видя какво ще стане, но ще е след седмица някъде. И задължително ще пиша.  Peace

# 187
  • Бургас
Здравейте! Искам да питал как съхранявате шипковото масло. Аз си го взех за зоната около очите, като мисля да го ползвам сутрин и вечер. Моля дамата с " горчивия опит" да сподели какъв е .
Предварително благодаря !
Получих алергична реакция, която се изразяваше в мехурчета по лицето, ту затихваха, ту пак се появяваха. През това време ползвах крем, в който имаше шипково масло. Изобщо не подозирах, че е възможно да е от него, защото го бях ползвала многократно и ми действаше добре и самостоятелно и в крем. Прозрението дойде, когато една вечер се намазах с маслото и за 1 час станах цялата в едри мехури. Потърсих инфо и разбрах, че шипковото масло грънясвало лесно от съприкосновение с въздуха и висока температура,  а аз не го бях сложила в хладилник. Препоръчваше се даже забърсване на отвора на шишенцето след употреба.

# 188
  • София

Не  Laughing
Благодаря, Freyabouquet

нa j_dobreva, също.  bouquet

# 189
  • София
Преди доста често си слагах ший масло по краищата на влажна коса, без да отмивам. Косата ми е суха и го поемаше много добре. Чак сега се замислям пак да си взема, предвид, че и толкова козметика накупих наскоро и не съм доволна.

# 190
  • В полите на Пирин планина
Аз слагам няколко капки масло жожоба или кайсиево масло на дланите и намачквам краищата на косата, още докато е влажна. Чудесно ми действат.

# 191
Бих искала да попитам и аз нещо относно шипковото олио. Ако искам да го ползвам за лицето, задължително ли е да се смесва с друго базово масло? И какво бихте препоръчали - става дума за мазна кожа, затова предполагам, трябва да е някое от по-леките - кои са те? Simple Smile

# 192
  • София
Бих искала да попитам и аз нещо относно шипковото олио. Ако искам да го ползвам за лицето, задължително ли е да се смесва с друго базово масло? И какво бихте препоръчали - става дума за мазна кожа, затова предполагам, трябва да е някое от по-леките - кои са те? Simple Smile

Аз го слагам чисто, то не е толкова тежко и гъсто. Кожата ми е нормална към смесена.
Предполагам, че ако се опасяваш, защото ти е мазна кожата - най-добре ще е да го смесиш с жожоба или арган.

# 193
Благодаря за съвета, ще пробвам всяка вечер по капка жожоба и шипково.

А как ползвате и съхранявате смесите от масла? Някой ползва ли шишенце с помпа или в кутия от крем ги съхранявате?
Тъй като мисля да си направя смес от няколко вида олио, която ще ползвам за тяло, се чудя в какво ще е най-добре да го направя и сега лятото дали е удачно да стои в стаята или да я държа в хладилник. Например ако използвам за база кокосово и то е в повече, предполагам, че сложа ли сместа в хладилник, ще се втърди. Но пък оставя ли го отвън, до какъв период може да се ползва без да граняса (както по-горе споменаха за шипковото например)?

# 194
Аз си съхранявам маслата в картонена кутия в шкафа. Смесени несмесени, без значение. На сухо,тъмно, сравнително хладно, тихо място Grinning Кокосовото се разтапя на по-високи температури, ако искаш да е твърдо състояние - на вратата в хладилника.

Общи условия

Активация на акаунт