Голямата тема за малките масла - 8

• 75 421
  • 742
  •   1
Отговори
# 330
О, това с почистването ще го пробвам, Магнолия    bouquet
Моя позната си почиства грима с масла, но аз все се опъвам, мислейки си че като не ми се премие кожата няма да е достатъчно чиста. Но истината е,че точно по този начин се раздразва и става по-мазна, опитвайки се да се защити. Точно както е с кожата на скалпа. От години повтарям,че благодарение на маслата косата ми премина от бързоомазняваща се към нормална. Като се замисли човек това важи и за кожата на лицето. Стига, разбира се да не се прекалява с количеството използвано масло.

# 331
  • София
Имате ли наблюдения кои масла са най-подходящи против косопад или за сгъстяване на косата? Усещам как все повече косми остават по четката след всяко използване и ми се ще да взема мерки, докато не е станало и по-зле..

# 332
  • София
Magnolia, това го правиш дирекгно на непочистена кожа ли т.е и гримирана примерно ?  Аз правих няколко пъти почистването с топла кърпа, отрази ми се чудесно, обоче преди нова пак минавах с почистващо, някак си имам чувството, че само с маслата няца да ми се почисти хубаво, въпреки че не нося много тежък грим Mr. Green Твоя начин ми звучи много по-лесен, от това с кърпата и бих пробвала Peace

Няма значение дали си с грим или не. Слагам 5-6 капки / Направила съм сместа от масла в едно многоудобно шишенце с капкомер/ и разтривам обилно около 4-5 минути. Маслата имат свойството да привличат всякакви нечистотии /например градски смог/ и фон дьо тен.   Когато усещам маслата са добре поели слагам по една капка над окото - на горния клепач и лекичко разтърквам. Спиралата /ако има такава/ напълно се разтваря и размазва. Приличам на панда Joy После с натопеното в мицелатната вода тампонче / харесвам тази на Филорга/ обирам първо черното от очите после с друг тампон минавам лицето. Така докато тампончето стане чисто. Като си пипна лицето меко и гладко, дори  и без крем.
Освен това е икономично. Моята смес е в шишенце от 60 мл. и ми стига за повече от 4 месеца, а аз понякога и след като почистя с мицеларна вода капвам по 2-3 капки и размазвам. След около час напълно се е поело от лицето / казвам го за маслата, които ползвам, за друг вид масла не знам/ и намазвам крема. Сутринта лицето е като "бебешко дупе" Simple Smile но дори и да не мажа повторно немалка част от маслата са се поели от кожата.

Фрея,

Има смисъл това, ча подходящите масла могат да регулират омазняването.
Аз преди около година си бях направила някаква инфекция на лицето - и аз не знам от какво и спрях кремовете за един месец. Мажех само масло от японска камелия вечер и сутрин. Кожата изглеждаше страхотно и после като започнах кремовете пак нямаше и спомен от проблема.

# 333
Мерси за изчерпателния отговор  bouquet
Аз всъщност вече две вечери пробвах по този начин. Първия път с кайсиево масло, днес с ЯЧРМ (само тези имам налични). Направих това, кеото си описала, но за по-малко време и без очите, но аз там не смея, имам лазарна корекция и съм по-предпазлива. След това почистих със смес от розова вода и кайсиево (този лосион с жожоба определено ми харесваше повече). Мисля да взема една 1иста розова вода, аз съм и фенка от тинейджърка  Joy От както пробвах тези смеси, спрях мицеларните води Simple Smile Много съм доволна от резултата и да почиства лицето, след това си го чувствах много мекичко, както когато правих маслени бани Simple Smile
Мисля да взема масло от гроздови семки, жожоба и бадемово. Като прочетох поясненията за всички от 1 страница май тези ги определих като подходящи за моята кожа. Имаше и още ама ги забравих  #2gunfire Трябва да си направя списък  Mr. Green Mr. Green

# 334
Нахлувам с въпрос/и - за почистването на лице с масла кои са подходящи за мазна кожа? Купих си кокосово масло /благодарение на вас/ - на водна баня ли трябва да го разтопя? Аз взех на Икаров или ли значение дали е Икаров, дали е Зоя? За тяло ползвам магнезиево олио и джонсън бейби - да ми препоръчате нещо друго?   bouquet

# 335
съпружка, за жалост има огромна разлика в качеството. За лице аз лично не бих си сложила от на Икаров, слагам ги само на косата тях. При мен кокосовото идва тежко за лицето, но тепърва ще експериментирам отново с него с количеството му. Иначе рициновото много добре почиства,а маслото от гроздови семки е много подходящо за смесена и мазна кожа.

# 336
Да се включа и аз относно почистването на лице с масла. Аз лично използвам масло от авокадо за маслена баня. Също го използвам и вечер преди сън, като почиствам лицето с розова вода и после слагам маслото. Изключително съм доволноа от резултатите - лице без комедани бистър тен и изглаждане на фини бръчици.

# 337
Благодаря, ще пробвам гроздовите семки и ще пиша как е.

# 338
  • София
Благодаря, ще пробвам гроздовите семки и ще пиша как е.

Не използвай кокосово масло за лице /дори и био от Зоя/,  ако кожата ти е мазна, защото запушва порите и образува черни точки. Може да се ползва само за суха кожа на лицето.
Иначе за тяло и коса можеш спокойно и резултат е хубав.

От маслата, които аз ползвам Тамануто е много добро за мазна кожа. Некомедогенно, антисептично и регенериращо за белези.

# 339
Кокосовото съм мазала само на косата и на тялото, за лицето ще купя от Зоя гроздови семки, както ме посъветва Фрея и ще взема пшеничен зародиш за тяло, защото четох, че е добре за капиляри /имам няколко спукани/. Отделно четкам цялото тяло после мажа масло и правя масаж с вендузи. 

# 340
Здравейте, и аз да попитам, дали може да се ползва някакво масло за свиване на видими капилярчета странично в основата на носа?

# 341
Здравейте момичета,
много полезна е темата за маслата, следя ви от доста време и сега се реших да попитам дали някой е ползвал тези 2 масла :
http://www.zoya.bg/%D0%A0%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0 … %D0%BC%D0%BB.2372
http://www.zoya.bg/%D0%9D%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0 … 3-100-%D0%B3.3328

Назад в темата, някой беше споделил за маслото от бабасу. Искам да си правя маски на косата с него, но незнам дали това е подходящо. Рициновото също го ползвам за коса, но досега съм го купувала от аптеката, в зоя случайно видях, че се предлага. Предполагам, че ефекта ще е същия като от това, което съм ползвала до сега, но все пак реших да се допитам до вас. Ще се радвам, ако някой сподели мнение.
Хубав ден на всички!  Simple Smile

# 342
Споделям какво открих снощи
Скрит текст:
Направих го със зехтин преди да си легна. Казвам ви с по-свежа, гладка и избистрена кожа кожа никога не съм се будила!  Heart Eyes

# 343
Имате ли наблюдения кои масла са най-подходящи против косопад или за сгъстяване на косата? Усещам как все повече косми остават по четката след всяко използване и ми се ще да взема мерки, докато не е станало и по-зле..

аз ти препоръчвам бадемово масло

# 344

аз ти препоръчвам бадемово масло

смесено с Ямайско черно рициново масло  Peace

Общи условия

Активация на акаунт