Голямата тема за малките масла - 8

• 75 371
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
Да се похваля, сдобих се с това http://www.zoya.bg/%D0%AF%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D … _BE_D0_B2_D0_BE-s утре ще се мацам  Heart Eyes

# 376
Здравейте, уважаеми  bouquet
От известно време следя темата, както и съм се зарибила по употребата на натуралните масла като основна козметика. От седмица насам ползвам жожоба, гроздови семена, пшеничено и съм много доволна. Чета от вас, а и по онлайн магазините характеристиките на различните масла, за да се ориентирам кои все пак са най-подходящи за моята нормална към мазна кожа с несъвършенства от време на време. Запалихте ме с някои коментари по шипковото масло, но като влезнах в зоя.бг да си избера на различните фирми в описанието пише различна информация... Thinking "Препоръчва се при проблемна и мазна кожа"; "Не е подходящо за мазна кожа или комбинирана кожа" newsm78 Моля Ви обяснете ми е ли е подходящо все пак за моя тип кожа или не?
Благодаря Ви предварително, с нетърпение ще продължавам да следя всеки поместен коментар!  newsm20

# 377
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria

Сподели после как се е отразило.

Аз имам ето това ямайско масло: http://www.zoya.bg/%D0%AF%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D … _81_D0_BA_D0_BE-s

Каква е разликата според вас? newsm78

Ползвам го в маска от около 2 месеца и мога да кажа, че няма никакъв ефект за растеж на косата.

# 378
Титинка, предполагам, че маслото, което показваш, е извлечено от сурови черни рицинови зърна /т.е. е без съдържание на пепел/.

# 379
И аз имам това, което Титинка е показала. Моето мирише на пепел, дали има незнам. Но като гледам това на фрея е екстра дарк, а това е просто черно рициново, ама каква е разликата между двата вида незнам newsm78

# 380
Титинка и аз имам него, доволна съм , но както Дивиана е обяснила, не е най-доброто на пазара. Затова веднага като видях най-тъмното го поръчах. Днес нямаше време да се мажа, оставих за утре. Отзиви ще дам след поне 4-5 пъти за да видя някакъв резултат.

# 381
  • Пловдив
И аз имам това, което Титинка е показала и си мирише на пепел.

Че и от ebay поръчах 2х236 мл, пак същото, а толкова се чудех м/у него и това, което фрея си е взела. Ама си викам, дай да залагам на познато  Simple Smile

Фрея, ще чакам отзивите ти. Поне на първо четене сподели, дали намираш разлика м/у двете, като мирис, цвят ...?

Искам да помоля, някоя от вас, която си купува масла от чужди сайтове да ми препоръча масло от жожоба. Искам да си взема, но в поне 200 мл. или още по-добре 500 мл.

# 382
*dreamer* , заповядай , наистина е много хубаво  Hug

# 383
Момичета, как използвате лененото масло в маски за лице? Прочетох за маска с мед и ленено масло - интересно ми какъв ефект да очаквам, за какъв тип кожа е подходящо?

И друго да питам - за стягане на кожата се препоръчва чисто шипково масло, нали така? Вместо крем ли да го ползвам, или преди лягане?

# 384
  • Русе
Здравейте!Имам нужда от вашата помощ.Родих преди 3 месеца и половина,и както повечето жени след раждане имам косопад,ужасеннн косопад.Моля кажете ми кой масла биха ми помогнали.Аз разполагам с http://www.zoya.bg/%D0%AF%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D … _BE_D0_B2_D0_BE-s и с Арганово масло имам ги от преди да родя и си правех маски уж за по бърз разтеж на косата,но ефекта беше всичко друго ноне и бърз разтеж.Това го споделям ей така  между другото Simple Smile Ще съм благодарна ако ми кажете маслата който биха ми помогнали за моя косопад,притеснителен косопад....

# 385
  • Стара Загора
Взех си масло от жожоба за  почистване на лицето, с какво друго масло мога да го "обогатя"?Кожата в момента ми е нормална.
Може ли да се направи грешка при комбиниране на различни масла?

# 386
И аз съм със сериозен косопад, след раждане (преди 8м) и мислех да си вземам тривитаминола, ама нещо не съм много сигурна... Аз от iherb си поръчвам кокосово масло, което става и за ядене и от него си правя маски и на лицето и на косата, но се чудя и аз какво още мога да включа, по възможност без да ми омазняват после косата.
И знаете ли каква е техниката за нанасяне на масла на косата? Някъде чета само по краищата, за да не се омазнява, другаде пише-в корените, за да се подхрани по-добре...
Чета ви с голям интерес от няколко дни и ми се струва, че май и аз жестоко ще се запаля по маслата хихи Simple Smile

# 387
Здравйтее!Решила съм да започна да ползвам масла за кожата и косата,но изобщо не съм наясно кое за какво е и т.н.Купих си бадемово масло,не знам защо избрах точно него от всички,но ще си допълвам постепенно.Слагах си два пъти на лицето,но за сега не мога да преценя дали и как действа.Сега съм сложила и на косата. Laughing Косата ми от 3-4 год. започна да се омазнява само малка част от корените,надолу е много суха.Кожата по тялото ми е много суха,на лицето е мазна в Т-зоната.Та ако може да ми препоръчате какви масла да ползвам?

Другият ми въпрос е от къде да си взема хубаво масло от чаено дърво?И въобще като цяло как да ги избирам,има ли марки,който са утвърдени в качеството си?

Скрит текст:
Тези в ДМ добри ли са?Не запомних на коя фирма са

Благодаря!

# 388
  • Пловдив
Чаено дърво има добро в Iherb.Американски сайт за добавки,козметика и т.н.
http://www.iherb.com/21st-Century-Health-Care-Tea-Tree-Oil-2-fl-oz-60-ml/9058
Българско на Ривана.

# 389
Масло от чаено дърво има и в ДМ ,взимам от там вече няколко пъти https://www.google.bg/search?q=tea+tree+oil+in+dm&client=fir … %252F%3B175%3B175

Общи условия

Активация на акаунт