Голямата тема за малките масла - 8

• 75 354
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
Мери, радвам се да те "видя" и тук  Hug

Вчера омазах цялата си коса с около 250мл масла и пак имаше участъци и кичурчета, които стояха сухи. Има ли някакъв начин да се разпределят абсолютно навсякъде, по всеки косъм?  newsm78 Аз нанасям с ръце, като първо правя масаж на скалпа за около 5мин, след което разделям косата на части, не много дебели кичури и започвам да мажа отгоре надолу, масажирайки с пръсти всеки отделен кичур, наблягайки най-вече на краищата. Но накрая разделяйки самите кичури, вътре пак има места, където не са достигнали маслата и това ме побърква  Crazy Та някой ако знае начин това да се предотврати моля да сподели,че съм готова вече и половин литър масла да си излея на главата  Grinning

Иначе ползвах смес от екстра тъмното ячрм, средно тъмно ячрм, обикновено рициново, зехтин, арганово масло, кокосово
по 3-5 капки ЕМ от:

лимонова трева
лавандула
розмарин
мента

След измиване с протеинови продукти косата ми пак си е леко твърда и грубичка в краищата. За мен маслата не влияят особено на крайния резултат след измиване, там влияе използваната с отмиване козметика. Маслата имат ефект с натрупване, т.е. действат напред във времето, като подобряват състоянието на косата "отвътре", най-вече подобряват работата на скалпа и себумната секреция значително се намалява.

# 511
______Freya_______ ,аз намачквам хубаво косата след намазване ,след което разресвам,завивам на кок и слагам найлон и кърпа.С ресането много добре и равномерно се разнасят маслените маски,поне при мен  Peace.

# 512
______Freya_______ ,аз намачквам хубаво косата след намазване ,след което разресвам,завивам на кок и слагам найлон и кърпа.С ресането много добре и равномерно се разнасят маслените маски,поне при мен  Peace.

Друг вариант - нанасяне с четка за боядисване Peace

# 513
накрая разделяйки самите кичури, вътре пак има места, където не са достигнали маслата и това ме побърква  Crazy Та някой ако знае начин това да се предотврати моля да сподели,че съм готова вече и половин литър масла да си излея на главата  Grinning

Аз изливам маслата в шише с помпичка /празна опаковка от митик ойл ползвам в момента/, изпомпвам необходимото количество върху всеки кичур и разнасям. Доста по-икономично е, пък и не цапам, както правя, ако бъркам с четка или с пръсти.

# 514
Маслата се нанасят по-лесно и навсякъде ако косата е измита/влажна. Освен това задържат влагата в косъма и след измиване косата е по-мека.
А оптималният вариант лично за мен е използване на натурален балсам или маска за основа на маслата.
За корените използвам маската на Фитокод за стимулиране на скалпа. За дължините балсам на Алверде. Като се смесят маслата с тях се получава рядка хомогенна смес, която се разпределя много по-лесно отколкото чистите масла.

# 515
Благодаря за идеите  Hug с четка и разресване едва ли ще пробвам, първото ще ми отнеме поне 40мин,а второто е невъзможно за моята коса. Дивиана, мен цапондренето не ме притеснява  Grinning въпроса е да се разнесе максимално добре по косъма. Следващия път ще пробвам на влажна коса, макар че си мисля че това е заблуда,че има навсякъде масла, просто защото косата е мокра.

# 516
Нанясяла съм и върху суха, и върху леко влажна коса, но с четка никога не съм успявала да нанеса навсякъде /отнася се и за боята за коса/.
Фрея, да, разнася се максимално добре маслото. Когато изпомпвам върху кичура, го разгръщам и обръщам от всички страни, омазвам/разнасям добре с пръсти и сресвам с широк гребен. И така с всеки кичур. При мен това е начинът.

# 517
Фрея, да, разнася се максимално добре маслото. Когато изпомпвам върху кичура, го разгръщам и обръщам от всички страни, омазвам/разнасям добре с пръсти и сресвам с широк гребен. И така с всеки кичур. При мен това е начинът.
ще пробвам и аз в бутилка с помпичка  Peace А може ли ако ми остане от сместа от базови и етерични масла да си я държа в хладилник до следващо ползване?

# 518
Може навсякъде да я държиш - в шкаф, в хладилник, където си решиш.

# 519
# 520
Имам въпрос към ползващите масло от баобаб - досега ползвах ето това http://www.zoya.bg/%D0%9C%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE-%D0%BE%D1%82-% … %D0%BC%D0%BB.4991 и е съвсем бистро като консистенция, днес обаче пристигна ето това http://www.fushi.co.uk/beauty/body-care/massage-body-oils/baobab … irgin-100-ml.html и се оказа супер мътно, както става зехтина на ниска температура... Какво заключение може да се направи  Thinking
прилагам и една снимка... с доста лошо качество, но все пак...  Blush

# 521
Или е започнало да се окислява, или е от промяна в температурата.
Как мирише, долавяш ли кисела жилка?
Аз не съм особен почитател на маслата на Fushi и отдавна спрях да ги купувам.

Остави го няколко часа да се утаи и изсмучи много внимателно със спринцовка или пипета бистрата част, а утайката изхвърли. Измий шишето, остави го да изсъхне напълно и прехвърли годното масло вътре.
И го дръж в хладилник /далече от храна/.

# 522
А масло от моринга ползвали ли сте?

Днес поръчах масло от семена на краставица. Нямам търпение да го пробвам. Четох, че мирише на краставица и дава много свежо, хидратиращо усещане.

# 523
Аз да задам един тъп въпрос  Embarassed маслото от канела мирише ли на канела ?

# 524
Аз да задам един тъп въпрос  Embarassed маслото от канела мирише ли на канела ?
И аз с тъп въпрос - и такова масло ли има  hahaha хаха  Laughing  Hug

Фрея, каква грива имаш, че 250 мл не ти стигат, бе човек  Crazy Shocked
Аз понякога 2 с.л. не мога да свърша  Joy

До сега съм си взимала винаги масла на Икаров за коса + стимуланта за коса. А маслото за нокти много ми помага винаги, когато имам проблеми с ноктите, на по-хубаво чудо не съм попадала.

Гледам тук обаче не си падате много по тая марка. От аптеки ли взимате ваще масла?  newsm78

Масла като крем за ръце забърквали ли сте? Попрочетох тук-таме първа страница, но ако съм пропуснала, ще се върна да си доизчета урока, само ме ориентирайте  Embarassed И колко време може да се съхранява, примерно в хладилник?

Общи условия

Активация на акаунт