"Песен за огън и лед" - 9

• 40 381
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
Детеубиеца Дейн не става за нищо, освен за бесилка. Дори Аша Грейджой се отвращава от посегателства върху деца.
Дорн е страшен змиярник, ако не е Доран да ги организира, ще се самоунищожат. Поне ще е интересно за четене.
Дано Сарела/Алерас има мозък в главата, дразня се на кухи кифли и ми се иска поне една представителка на Дорн да е достоен опасен съперник след като си замине Доран. Тристан е малък, Куентин мъртъв, а ако Ариан се спомине от чумата кой ще е лидера на Дорн?
Като са с толкова освободени нрави, копелетата могат ли да наследяват бащите си?

Хексе вече е публикувала. Кой би бил регента на Тристан?

# 406
  • Варна
. Кой би бил регента на Тристан?

Предполагам, че Манфри Мартел - кастелана на Слънчево копие.
Не мисля, че копелетата могат да наследяват в Дорн, трябва да за узаконени като Рамзи (Доран не би ги узаконил), да речем. Никоя от пясъчните змии , обаче не ми изглежда подходяща.

# 407
И аз щях да попитам дали извънбрачно дете може да бъде посочено за наследник на Дорн. Струва ми се, че в самият Дорн не биха имали скрупули, но дали останалите кралства ще го признаят? Със сигурност трябва да е узаконено, но това не мисля, че е проблем.

Това че Тъмна звезда няма право на меча не значи, че не може да го иска. Той е абсолютна опозиция на Артър, затова го наричат и Тъмната звезда (и той с гордост го заявява) и на няколко пъти неприязънта му към него ясно си личи. Не знам, много ми е странен и интересен Джеролд. Дали пък не работи за някой?

# 408
  • Варна
Размисли на Ариан за брака:

Скрит текст:
Ариан Мартел беше отраснала с очакването, че един ден ще бъде омъжена за някой от големите лордове по избор на баща й. Затова бяха принцесите, беше си мислила… макар че, честно казано, чичо й Оберин имаше различен възглед по въпроса.

— Ако искате да се жените, женете си — казваше Червената пепелянка на дъщерите си. — Ако не, взимайте си удоволствието, където го намерите. Без друго е толкова малко на този свят. Но избирайте добре. Ако ви оседлае някой тъпак или грубиян, не търсете мен да ви отървавам от него. Дал съм ви инструментите да го направите сами.

Свободата, която бе позволил принц Оберин на незаконните си дъщери, така и не бе споделена от законната наследничка на принц Доран. Ариан трябваше да се омъжи; беше приела това. Дрей я беше пожелал, знаеше го; също и брат му Дезиел, Рицарят на Лимоновия лес. Демън Пясък бе стигнал дотам да поиска ръката й. Демън обаче беше незаконороден, а принц Доран не мислеше да я жени за дорнец.

Ариан и това беше приела.

Тъмна звезда с претенциите си най-много да доведе до междуособици в Дорн. Rolling Eyes

# 409
Около Тъмна звезда или има някаква интересна тайна, или ще стигне далеч. Твърде любопитен персонаж изглежда, за да бъде включен просто така, че и цяла сюжетна линия да му бъде отделена в шеста книга. Интересно дали ще го включат в сериала, засега не се споменава, което е жалко.

# 410
  • Варна
Каква е тази информация за шеста книга? Нали Мартин е казал, че ще намалява персонажите от чието име се води повествованието?
Тя и Ариан не се споменава за каст в сериала. Laughing Вместо това търсят 18 годишен Тристан.

# 411
Каква е тази информация за шеста книга? Нали Мартин е казал, че ще намалява персонажите от чието име се води повествованието?
Тя и Ариан не се споменава за каст в сериала. Laughing Вместо това търсят 18 годишен Тристан.

Не бих се учудила ако D&D обединят Ариан, Куентин и Тристан в едно, заради бюджетни съображения. Това ме кара да очаквам с още по-голямо нетърпение Змиите.

Мартин неведнъж е казал, че 4 и 5 том са "най-широката" част от книгата, нищо чудно да поразчисти някои POV в 6-та, като почне най-вероятно с Баристан.

# 412
Лобипитното в цитат е, че тя използва думи като "трябва", "бе приела". Смятам, че Доран няма да доживее да я омъжи за някой влиятелен лорд , а си личи, че желанието на Ариан е да се омъжи, но за дорнец. Май излиза, че най- готиният персонаж Мартин го е убил най- набързо Simple Smile, жалко. Явно е изпреварил времето си  Laughing

Лошите решения, относно сериала не ме изнендват въобще. А тоя пък Тристан въобще нямам спомен с какво толкова беше интересен, че не може да бъде пропуснат.

Какво се споменава за Тъмна звезда в 6-та книга? Нещо съм пропуснала.

# 413
  • Варна
Лобипитното в цитат е, че тя използва думи като "трябва", "бе приела". Смятам, че Доран няма да доживее да я омъжи за някой влиятелен лорд , а си личи, че желанието на Ариан е да се омъжи, но за дорнец. Май излиза, че най- готиният персонаж Мартин го е убил най- набързо Simple Smile, жалко. Явно е изпреварил времето си  Laughing

Не държи да се омъжи за дорнец . Интересно е, че много се е надявала да се ожени за Едмур, но баща й е отклонил поканата. След това Тирелите са се свързали с нея да я срещат с Уилас ( не й пречи, че е сакат), и дори е избягала за да се среща с него в Речен пад (???), но Оберин я е хванал.

Кой е най-готиния персонаж? newsm78

П.П. И Едмур и Уилас са наследници. Интересно.

# 414
Е как кой- Оберин  Laughing. Супер съвременно мислене и широко скроен човек с наклонности да е малко отмъстителен, но пък това го прави по- интересен. И е възпитал дъщерите си да се оправят сами, а не да чакат да бъдат омъжени.

Забравила съм ги тези подробности около кандидатиет за Ариан, но от цитата ми се стори, че иска за дорнец да се омъжи. И двамата иначе стават като за нея, защото са някакви никакви (Уилас не го познаваме особено де), но явно Доран и Оберин  не искат да се сродяват нито с Планински рай, нито с Речен пад. Съмнявам се и за Фрей. Онзи дъртия и дебелия, за който Ариан е отказала да се омъжи от къде беше?

# 415
  • Варна
За кого е отказала да се омъжи?
Когато я затвориха в кулата очакваше да я омъжат за лорд Грандисън (на около 80 ), но за него се ожени Силва.
Иначе стана вече ясно, че Доран я е пазил за Визерис. Ако няма да я омъжи за Таргариен е интересно кого би избрал.

# 416
Защо толкова искате да разкарат Баристан, той до сега нямаше глави. Но чрез него ни представят битката от страна на Миириин, Като се върне Денерис, спокойно може да си остане там и да се споменава както до сега. 

# 417
  • Варна
Защо толкова искате да разкарат Баристан, той до сега нямаше глави. Но чрез него ни представят битката от страна на Миириин, Като се върне Денерис, спокойно може да си остане там и да се споменава както до сега. 

На мен ми е интересен, защото е бил по време на Бунта на Робърт и знае доста за Блекфирите. Иначе много гледни точки имаме към Мийрийн - Баристан, Тирион, и Виктарион + евентуално Денерис ако се върне. Няма начин да не се съкратят

# 418

Шеста част излязла ли е?

# 419
Нищо не се споменава, но нали Бейлон Суан тръгна да го търси, предполагам Арео Хота ще е гледна точка към събитията там.

Общи условия

Активация на акаунт