"Песен за огън и лед" - 9

• 40 229
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
Ще я чета на внуците си. Tired

# 106
  • Варна
Правят прослушване за пети сезон и изпълзя информация, че Джайм вместо да скита из Речните земи, ще бъде в Дорн.
Вече се чудя дали това е спойлер за книгата или няма да има значение. Tired

# 107
Правят прослушване за пети сезон и изпълзя информация, че Джайм вместо да скита из Речните земи, ще бъде в Дорн.
Вече се чудя дали това е спойлер за книгата или няма да има значение. Tired
Аз като гледам в сериала до къде стигнаха сюжетните линии на Санса, Теон и Бран, май май сериала от следващия сезон нататък няма да го следя докато не излезе поне ВнЗ

# 108
И аз ще спра да гледам май...но ще издържа ли...

Какво ще прави Джейми в Дорн? Май някой се прави на интересен и пуска фалшива информация. Не им вярвам.

# 109
  • Варна
И аз ще спра да гледам май...но ще издържа ли...

Какво ще прави Джейми в Дорн? Май някой се прави на интересен и пуска фалшива информация. Не им вярвам.
От прослушването за Обара.

# 110
От къде ми е позната тази актриса?
Явно е истинска репликата за Джейми, но дали е истинска информация...

# 111
  • Варна
Играеше в Изгубени, осиновената щерка на Бен.

П.П. Джайм може би ще носи главата на Планината.

# 112
Алекс от Лост! Heart Eyes Голяма любимка ми беше.
Със сигурност ли е избрана?

# 113
Или още Синтия от Малкълм Simple Smile

# 114
  • Варна
Алекс от Лост! Heart Eyes Голяма любимка ми беше.
Със сигурност ли е избрана?

Мисля, че не са потвърдили още.

# 115
Този Малкълм не го знам. Интересен ли е?

Джейми е там нелегално, според капитана. Дали е истина или лъжа ще видим. Ако носеше главата на Грегор може би щеше да е на официална визита.
Щяло да има битка Обара/Джейми.  Shocked Дали няма да променят сюжета на безумието на Ариан?

# 116
  • Варна
И аз току-що разбрах за боя между Джайм и Обара.  Crazy
Как? С една ръка?

Взех да се притеснявам за Сандор. Явно няма да ходят до Тихия остров, ще си загине в Долината. Cry

# 117
  • Варна
Загубихте се някъде всички но аз си продължавам да пиша. Laughing Crazy

Думите са вятър. От вероятно, вече е почти сигурно, че книгите ще са 8.

http://grantland.com/hollywood-prospectus/words-are-wind-george- … s-to-eight-books/

И някой си е поиграл да транскрибира репликите от каста на Обара. От което пък вероятно следва, че Ариан може да я няма в сериала.

Скрит текст:
OBARA – Admit defeat, Tyene. Nym’s mother taught her the whip before the knife and fork. Will it be war?

Woman Off Camera – Prince Doran will weep for your father but nothing else. We must avenge Oberyn ourselves.

OBARA – Without Doran we have no army to march against the Lannisters.

Woman Off Camera – We don’t need an army to start a war. Queen Cersei loathes everyone and we have one of them.

OBARA – Now you may have a problem.

Woman Off Camera – What’s that?

OBARA – A ship’s captain came to me in plankytown claiming to have information to sell. I paid. He told me he smuggled Jaime Lannister into Dorne. Now he paid.

Woman Off Camera – The Kingslayer did not go to Prince Doran?

OBARA – No, they rode him ashore in secret.

Woman Off Camera – Why? He did not know. You must chose Doran’s way and peace or my way and war.

OBARA – When I was a child. Oberyn came to take me to court. I had never seen this man before yet he called himself my father. My mother wept and said you are too young and a girl. Oberyn tossed his spear at my feet and said girl or boy we fight our battles but the gods let us chose our weapons. My father pointed to the spear and to my mother’s tears. I made my choice long ago.

# 118
  • Русе
Е да се таковам в голямата уста. Оня ден се шегувах за осма книга, днес...

Ще му простя, ако изкара 6-тата до края на тая година. Инак не. Хау!

Отивам да внеса 100 лв. на депозит в банката. Така до публикуването на последната книга ще съм мултимилионер и ще вдигна подобаващо парти по случая. Всички се чувствайте поканени!

# 119
Аз съм тук, но нямам какво да кажа. Не ми пречи, че книгите може и да са повече. Чакането ми харесва. Така гадаем, занимаваме се с теории...Е, разбирам че за вас, които сте се запознали със сагата преди 15 години протакането е фрустриращо. Аз прочетох 5 наведнъж и сега чакам хем с нетърпение, хем с удоволствие.

Не може да няма Егон и Ариан,  според мен вдигат излишна тревога.
Четох, че Рикон и Оша ще се появят в 10 епизод, но доколко е вярно...уж Оша била в надписите някъде. Не съм я търсила. Може би ще са във видение на Бран. ХБО ги е страх зрителите да не ги забравят.
Както ни поднесоха "Сестра ти" вместо "Кат", да не вземат в следващия епизод да викат "Брат му! Брат Му!" вместо "Станис! Станис!"

Общи условия

Активация на акаунт