"Песен за огън и лед" - 9

• 40 239
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
Да, действително, който и да тръгне да я спасява, няма къде да я заведе. Евентуално в Бял пристан би било безопасно за нея, но зависи как ще се развият събитията в ЗХ. В свободните градове какво ще прави Санса- ще меси хляб. Не вярвам, че има работа там. Накрая може да изиграе всички и да си уреди някой удачен брак с някой  красив наследник.

Ренли претендира, защото иска власт и смята, че ще е по- добрият крал. Но нямаше никакви законови основания за това. А Станис нали първи се усети, че децата не са на Робърт?

# 571
  • HH
Аз пак да ви върна пак назад. Станис заради писмото на Нед ли е решил, че е истинския крал? А Ренли пък защо реши да претендира?

Станис не го е решил ей така. При положение, че Робърт няма законни деца, а само копелета, трона се наследява от по-големият му брат.
А на Ренли май Тирелите му промиха мозъка, че е по-добрият вариянт. Поне така беше представено във филма.

# 572
Да, ама аз пропуснах явно момента как е разбрал. че Робърт няма законен наследник, освен една податка, че е получил писмо от Нед.

# 573
Първо не се ли беше досетил Джон Арин. Май така беше, защото нали той плащаше на ковача за отглеждането на Джедри, сигурно знае как изглеждат и Едрик Буря и Миа Камък. Като е събрал две и две е казал на Станис.

# 574
  • Варна
Първо не се ли беше досетил Джон Арин. Май така беше, защото нали той плащаше на ковача за отглеждането на Джедри, сигурно знае как изглеждат и Едрик Буря и Миа Камък. Като е събрал две и две е казал на Станис.

Станис е знаел от Арин, били са и двамата в бардака на Кутрето, където имаше още едно копеле на Робърт - Барра.
Нед като ходи там се учуди много, че и Станис е бил с него.

# 575
Мерси Хексе. То затова и си го отнася Джон. Имаше ли някъде описание какво е представлявал трупа му? Миришел ли е, гниел ли е, какво му е било състоянието преди да умре. Имам бегли спомени само.

Разбрах от къде идва объркването- в сериала Нед праща писмо на Станис като разбира, че Джофри е от Джейми и Станис напада КЧ във втори сезон.
Истината е другаде обаче Simple Smile.

# 576
  • Варна
Мерси Хексе. То затова и си го отнася Джон. Имаше ли някъде описание какво е представлявал трупа му? Миришел ли е, гниел ли е, какво му е било състоянието преди да умре. Имам бегли спомени само.

Мисля, че само описанието на Робърт:

Скрит текст:
Цитат
— Не бях виждал човек да издъхне толкова бързо от болест. Дадохме турнир на рождения ден на сина ми. Ако беше видял Джон тогава, щеше да се закълнеш, че ще живее вечно. Издъхна само след два дни. Болестта гореше червата му като огън. Направо го изгори. — Спря се до една колона пред гробницата на древен покойник на Старк. — Обичах го стареца.

# 577
  • Русе
Обратното е - Станис се досеща пръв и споделя с Арин, за да не дойде обвинението от неговата уста, тъй като е наясно, че брат му не го долюбва особено, отделно има огромна предпоставка да се разтълкува просто злонамерен опит за придвижване нагоре по стълбицата с наследници.
След това води Арин напред-назад, за да му докаже теорията си. Последният случайно умира точно когато се е убедил и Станис отпрашва за замъка си, което е интересна постъпка, особено като знае, че Робърт ще извика Нед. Ма то май точно заради това последното заминава, щото се сърди...
Инак не знам откъде е разбрал самият Станис. Може просто сам да е събрал различните факти. Или да е дочул паешки шепот.

# 578
  • Варна

Инак не знам откъде е разбрал самият Станис. Може просто сам да е събрал различните факти. Или да е дочул паешки шепот.

Паешки или някое ехидно подмятане на Кутрето.

Кутрето има под ръка две копелета на Робърт. Минимум.

# 579
  • Русе
Да, и двамата разполагат. Но по-скоро подозирам Варис, тъй като Арин и Станис посещават Барра в бардака на Алая, което е връзка с Кутрето, но не и непременно, но също така отиват и при Джендри, а за него знае само и единствено Варис.

# 580
  • Варна
Да, и двамата разполагат. Но по-скоро подозирам Варис, тъй като Арин и Станис посещават Барра в бардака на Алая, което е връзка с Кутрето, но не и непременно, но също така отиват и при Джендри, а за него знае само и единствено Варис.

Защо Варис би дал коз в ръцете на Станис?

Ако Станис вземе короната, първата глава, която ще вземе е тази на Варис.
Трябвал му е разкол в кралството? - не, рано е още.

На Кутрето изгодно ли му е? Не знам, честно казано.. Но по-скоро бих заложила на това.

# 581
Аз да се включа от малко по-назад - Маржд не се ли ожени за Томен? Само че брака не е консумиран и може да се анулира.

# 582
  • Варна
Аз да се включа от малко по-назад - Маржд не се ли ожени за Томен? Само че брака не е консумиран и може да се анулира.

Да, женена е за него, но е твърде възможно да отменят брака или ще овдовее.

# 583
  • Русе
Теории много, просто изхождам от гледна точка на това, че Станис пръв осъзнава истината за кралските деца. Напълно възможно е и сам да се е досетил, което считам за най-достоверно, до момента нямаме пояснение и ме съмнява, че изобщо някога ще получим такова.

От друга страна при разкритие би било напълно възможно Робърт да лиши Станис от наследство и да обяви Ренли за временен наследник. Или да узакони някое свое копеле. Или пък всичките. Не че кралството би чакало много, докато се появят вече напълно законни Робъртови деца.

# 584
Ха! "Болестта гореше червата му като огън". Подкрепа ли е това за теорията, че Тивин е бил отровен? Аз все още не вярвам в нея, но ето, че има още нещо, което може да навърже нещата.

Ако замесим Кутрето и Варис в още някоя конспирация, вече ще прегрея. Сега вместо да гледам наш Гришо, мисля за Станис и Джон.
Джон е бил отровен най- вероятно от майстер Пицел по поръчка на Церсей, разбира се. Според Уикито, Джон е можело да бъде спасен, но Пицел не си е мръднал пръста, а ако го е направил, то е било да приключи нещата по- бързо.

Общи условия

Активация на акаунт