"Песен за огън и лед" - 9

• 40 171
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
Юрончо се занимава с магия, а герба му много прилича  на БР. Интересно.
Магията му идва от магьосниците от Карт. Но като малък е имал сънища, в които лети. Малко бие към Бран. Thinking

# 676
чета темата от доста време, и имам едно питане.
Има ли някъде всички съкращения на имена и местности (ЖТ, РБ, КТ и т.н.) някой ги знам ,но има и такива за които и идея си нямам, а когато ми е интересно става тъпичко.
 newsm78

# 677
КГ е Кървавия Гарван, кажи за кой питаш конкретно.

# 678
  • Варна
КГ е Кървавия Гарван, кажи за кой питаш конкретно.

Кървавия гарван освен КГ е и БР (Бриндън Ривърс или Блъд рейвън) ЖТ е Железният трон.

# 679
В една от главите на Санса, преди да обезглавят баща и в края на главата тя сяда да чете любимата си книга за " за доблестния принц Емон и за обречената му любов към кралицата на неговия брат".
Това което намекнаха с историята която разказа майстер Емон може би има връзка но кой е брат му?

# 680
  • Русе
Приказката ще да е за Емон Драконовия рицар, брат на крал ...он и влюбен в жена му, която май беше тяхна сестра. За майстер Емон никой не е писал сказания, той не е привличал вниманието и определено никога не е бил доблестен, демек боец/рицар.

# 681
  • Варна
Eмон Драконовия рицар е бил брат на Егон Недостойния и член на Кралската гвардия. Бил е влюбен в сестра си Нерис, която е била жена на краля. (Колко познато, нали? Брат, кралска гвардия, кралица...) Егон не е бил прочут с верността си, затова се е говорело, че Нерис и Емон са били любовници. И най-вероятно са били, макар никой да не е смеел да говори открито за това. Този, който се осмелял Емон го предизвиквал на двубой и го убивал. Mr. Green

В крайна сметка май Нерис завършва живота си като мълчалива сестра или в манастир, не помня. Но това е било доста преди майстер Емон да се роди.

Последна редакция: нд, 20 юли 2014, 20:54 от Хексе

# 682
Може ли някой да ми каже къде мога да прочета " Танц с дракони" онлайн? Четох го преди време а сега не го намирам Sad

# 683
  • Варна
Може ли някой да ми каже къде мога да прочета " Танц с дракони" онлайн? Четох го преди време а сега не го намирам Sad

Мда, свалили са я от Читанка. Thinking

# 684
Аз я свалях от тук
Имам спомени, че е качена и в Мастърс-а.

# 685
Как бе, там си е. newsm78

# 686
  • Варна
Ако не ме домързи, ще преведа тези дни един анекдот как героите от поредицата биха завинтили крушка. Има много смешни попадения. Joy
Например:
Скрит текст:
Станис Баратеон:
Вика Мелисандра и и заповядва да се моли на Р'хлор, докато изгорялата крушка не светне. В хазната няма пари за такива глупости като нови крушки.

Церсей:
Ядосва се. Дълго вика как всички наоколо са безполезни, лентяи и предатели и нищо не правят. Екзекутира кралския завинтвач на крушки. Обещава лордска титла на този, който завинти крушката.

Джайм:
Изчаква падането на нощта, отива тайно до полилея за да не го види никой колко  неумело завинтва крушката  с лявата ръка. Оттогава, всяка нощ завинтва крушки, за да се усъвършенства.

Петир Белиш:
Възползвайки се от тъмнината спъва някакъв лорд, който пада и си чупи врата. Тържествено завинтва крушката и държи реч за некадърността на завинтвача на крушки, която вече е взела жертва,  като предлага себе си на негово място.
Получава длъжността, куфар с крушки, както и замъкът на починалия лорд.

Грегър Клегейн:
Строшава изгорялата крушка. Порязва се на счупените стъкла. Изпада в ярост.
Разбива полилея.Забравяйки как е започнало всичко, за всеки случай унищожава къщата и всички нейни обитатели.

Аря:
Пронизва  крушката с Игла за подлото предателство. Търси друга да я смени. Не намира. Сменя си името и напуска дома си за да намери нова крушка на всяка цена. По пътя забравя  и за дом и за крушка.

Лансел Ланистър:
По заповед на Церсей се качва да завинти крушката, но пада от стълбата. Лежи един месец в кома и се събужда истински вярващ. Строи параклис "Седемте  крушки", където живее.

Манс Райдър:
Пее балада за изгорялата крушка. Смее се. Пие вино. Забравя за крушката.

Доран Мартел:
Знае как да завинти крушката, но не може сам - пречи му подаграта. И понеже около него няма на кого да поръча да го направи, чака търпеливо как ще се развият събитията.

Баристан Селми:
Оставайки верен на старата крушка, отказва да завинти нова и героично напуска мястото.

Сам Тарли:
Губи се. Търси в книгите инструкция за завинтване на крушки. Не намира. Разстройва се. Оплаква се на Джон Сняг. Получава заповед от него да завинти лампата без да хленчи. Въздъхвайки тежко Сам умело завинтва крушката, като отбелязва, че не е създаден за това и че е твърде сложно.

Джон Сняг:
Завинтва крушката. Дълго се измъчва, че това противоречи на клетвите на Нощния Страж. Завинтва още една.

Лорас Тирел:
Облича най-хубавите си дрехи. Събира огромно количество зрители. Тържествено, изящно и с голямо майсторство завинтва няколко крушки, което предизвиква възторг у публиката.

Има още, аз се посмях. Crazy

Последна редакция: нд, 20 юли 2014, 23:51 от Хексе

# 687
  • Варна
Как бе, там си е. newsm78

Ох, може. Blush Аз отворих линка от първа страница, с него не ми излиза Танца.

# 688
  • HH
Предполагам Нед Старк е останал на тъмно, понеже е против принципите му да завинти проклетата крушка  Joy

# 689
  • Варна
Предполагам Нед Старк е останал на тъмно, понеже е против принципите му да завинти проклетата крушка  Joy
Wink
Едард Старк:
 Дълго избира най-добрата измежду крушките.  После също толкова дълго изяснява дали завинтването на крушки не противоречи на честта на един лорд. Когато вече го е изяснил, разбира, че някой друг е завинтил крушката.

Общи условия

Активация на акаунт