"Песен за огън и лед" - 9

• 40 162
  • 744
  •   1
Отговори
# 720
  • Варна
Баба има особено високо мнение за него, самият той не се сърди на Оберин за осакатяването си което показва, че не е дребнав или злопаметен... Надявам се да видим, чрез него наистина докъде се простира влиянието на Хайтауър, нали майката на розичките е от Староград.

Да нахвърляме идеи кои са образите от Свободните градове?

Като спомена Хайтауър, си мисля за Линес Мормон. О, ако се появи и тя ще стане мноооого интересно.. Laughing

Иначе предполагам, че е възможно да се появи и Архонта на Тирош, да речем.. Thinking

# 721
  • Русе
И на мен ще ми е интересно да видя що за тип е Уилас в действителност. Хексе, защо да е твърде добър, за да е истински? Брат му Гарлан си е съвсем реален, а от показаното дотук е един от най-добрите и почтени персонажи наоколо. Което ще рече, че в следващата книга сигурно железнородните ще го опекат жив пред очите на брат му, след което ще хвърлят Уилас да го изядат кучетата, по които е толкова запален...

# 722
  • Варна
Не знаем колко добър е Гарлан..

Може просто да е хитър.. Laughing Все пак участва в лъжата, че Лорас е облякъл бронята на Ренли при щурма на Кралски чертог. Очевидно е много добре възпитан и няма някакви видими пороци.

За Уилас, дори Оберин имаше добро мнение, това ми беше леко странно.
Скрит текст:
Има дори теория, че той ще яхне Регал. Цветовете на Тирел за жълто и зелено, и той има опит с тренирането на животни. Жълто и зелено са цветовете на Регал. Grinning

# 723
  • Русе
Не беше Лорас, самият Гарлан носеше бронята. Което само го издига в очите ми, ако изобщо идеята е била негова де. По-вероятно е хрумнала на Тивин. Иначе възпитанието винаги е било силна точка за Тирелите, дори Лорас е блестящ образец. Но това може да се очаква, все пак там е родната земя на рицарството.

За съдбата на Уилас може да мислим отсега - щом ще се появи като пряк участник, значи ще го видим директно. От друга страна няма да имаме повече POV персонажи, значи ще го гледаме през очите на друг. Той е в Планински рай, кои POV имаме там? Виктарион замина, може би евентуално ще го сблъскат с Ариан и/или Конингтън?

Скрит текст:
Че той Уилас нали кон май не можеше да язди, как ще стои на дракон?

# 724
  • Варна
Не беше Лорас, самият Гарлан носеше бронята. Което само го издига в очите ми, ако изобщо идеята е била негова де.
да, де. Имах предвид, че участва в това всички да мислят, че е бил Лорас.

За съдбата на Уилас може да мислим отсега - щом ще се появи като пряк участник, значи ще го видим директно. От друга страна няма да имаме повече POV персонажи, значи ще го гледаме през очите на друг. Той е в Планински рай, кои POV имаме там? Виктарион замина, може би евентуално ще го сблъскат с Ариан и/или Конингтън?

Скрит текст:
Че той Уилас нали кон май не можеше да язди, как ще стои на дракон?

Вероятно ще го видим в Кралски чертог. Опасявам се, че Варис ще убие и Мейс.
Но пък може да се появи  и в Староград , да речем.

Скрит текст:
За драконите и аз не съм убедена, но пък май се яздат по-лесно от кон, ако драконът те приеме.

# 725
И според мен дракони се яздят по-лесно.

Санса в Планински Рай?

О, не, не, Сам разбира се, Уилас може да дойде в Староград, точно за да ми даде някои отговори  Mr. Green

# 726
  • Варна
И според мен се яздят по-лесно.

Санса в Планински Рай?

Кутрето не би я изпуснал.. Бабката е още жива, и прати ли Санса при Тирелите, няма да я види повече..

# 727
Абсолютно, усетих се  Peace

Тирелите, хич не са невинни, все пак крояха доста въртележки около Марджи за да бъде кралица.

# 728
Не знаем колко добър е Гарлан..
Беше доста любезен с Тирион. Призна приноса му при Черна вода. Определено изглеждаше свестен.
Уилас вероятно ще бъде част от сюжета около нахлуването на железнородните в Предела и гледната точка ще е Сам. Ако е толкова идеален, колкото изглежда досега, и аз като Koronis очаквам да му се случат лоши неща. Струва ми се, че Мартин гради Юрон като голяма заплаха и залагам, че Староград и Тирелите наоколо ще страдат. Интересно обаче как биха успели железнородните, след заминаването на Виктарион са съвсем мижава заплаха. Може би магьосниците от Карт или пък Джакен ще изиграят роля.

# 729
Вече се говори, че в 5 сезон се завръща Джакен, та така че...

Последна редакция: вт, 12 авг 2014, 13:48 от dani_soad

# 730
  • Варна
Вече се говори, че в 5 сезон се завръща Джакен, та така че...може би и в книгата ще го видим отново

Не, Джакен, като лицето на Джакен , едва ли.
Безликият, който беше Джакен, не е напускал  книгите - в Староград е.

# 731
  • Варна
Мартин отново потвърждава, че няма да променя сюжета заради фенските теории и в крайна сметка събитията в  книгите са вече предвидени от читателите. Laughing

Цитат
So many readers were reading the books with so much attention that they were throwing up some theories and while some of those theories were amusing bulls—and creative, some of the theories are right. At least one or two readers had put together the extremely subtle and obscure clues that I'd planted in the books and came to the right solution.
Цитат
I’ve wrestled with this issue, because I do want to surprise my readers. I hate predictable fiction as a reader, I don’t want to write predictable I wrestled with that issue and I came to the conclusion that changing it would be a disaster, because the clues were there. You can’t do that, so I’m just going to go ahead. Some of my readers who don’t read the boards, which thankfully there are hundreds of thousands of them, will still be surprised and other readers will say: ‘see, I said that four years ago, I’m smarter than you guys.’ Laughing

http://www.vanityfair.com/vf-hollywood/2014/08/game-of-thrones-g … -predicted-ending

# 732
Привет,

Скоро започнах поредицата, чета бавно по ред причини и засега съм на края на първа книга  Embarassed

Темата е много интересна и с голямо желание ви следя   bouquet

Последна редакция: пт, 15 авг 2014, 17:11 от Sylvana

# 733
  • Варна
Радвам се че има нови фенове.  Grinning
 Тук разговора позамря,особено след приключването на сезона от сериала,  явно вече сме обсъдили всичко Mr. Green, ще се радвам на някой свеж поглед върху книгите.
Пък може и нещо дъвкано да предъвчем, че се забравя.. Crazy Laughing

# 734
О, въпроси със сигурност ще имам, за момента разбирам около 10% от това, за което пишете. Отпуска съм, а поредицата ми е много интересна, та скоро май ще наваксам с книгите  Sunglasses.

Не знам добре за какво да се оглеждам в книгите, долавям символиката на моменти, но събитията около Лиана, например, са ми мътни засега.

Общи условия

Активация на акаунт