Пациентки на ЦРЗ "Надежда"- 25

• 40 533
  • 774
  •   1
Отговори
# 105
И аз имам питане? Преди няколко поста се говореше за тсх, има ли някой при Персенска и тя да го е спряла от опит , зс тсх е над две ?

# 106
  • София
аз имам няколко опита с тсх над две, никой не е държал да е под 2.
моето беше около 2.3.

# 107
Благодаря за бързите отговори и топлото посрещане.Честно казано държа на д-р Стаменов единствено ,защото съм била при него преди доста години и му имам огромно доверие,но сега разбирам за това,че може да се минава и при другите доктори, на които предполагам,че също мога де се доверя.Поне  този преглед да мина при него ,да ми уточни  на къде ще тръгнем  и ще търся и други варианти,защото при него наистина е ужас.

# 108
Благодаря. Имаше ли успешни сред опитите , по спомен май да ?
Мойто е 2,6 имам един неуспешен и юни почваме втори

# 109
Момичета, правих микробиология, излезе бактериална вагиноза, което не ме учудва, тъй като 15 дни бях на антибиотици заради вадене на зъб, но излезе и възпаление на шийката на матката. Такъв резултат и мнение за възпаление излезе и при цитонамазката (IIA група, правила съм изследване за папилома вирус, отрицателна съм за всичките 33 типа), която правих миналия месец, но тогава д-ра нещо не му обърна внимание и каза, че било нормално за сексуално-активна жена. Сега се чудя дали да не си самоназнача една колпоскопия - нищо друго не ми идва наум, а щяхме да стартираме ЗЕТ средата на юни... пак ще ми се размине Cry Имал ли е някой подобен проблем и какво предприехте?

uonii мен лично д-р Начев ме разубеди да правя ЗЕТ с ТСХ над 2 - кази ми, че си обричам опита на неуспех. Разбира се, най-добре е да коментираш с д-р Персенска и заедно да решите дали да действате с ТСХ над 2 или да изчакате.

# 110
  • София
Това за ТСХ под 2 май е пълна глупост. Една мацка преди няколко месеца забременя ин витро с около 6-7, просто не го е пускала преди опита. Пусна го след положителния тест, изписаха си и тироксина и всичко си беше ок.

# 111
Относно ТСХ, на мен преди ЗЕТ ми беше казал същото при ТСХ 2.5, но аз взех решение да действаме - бременна съм.
Освен това ТСХ много бързо можеш от 2,5 да го свалиш на 2 докато се подготвяш за ЗЕТ и т.н.

# 112
Начев винаги малко драматизира за ТСХ или поне на мен така ми изглежда Peace

# 113
  • Варна
Момичета, след положителен тест ТСХ скача много. В деня на повторното ЧХГ си направих изследване на ТСХ, гонеше 3, а преди това беше единичка. Д-р Начев ми каза, че съм си дала парите на вятъра, винаги ставало така. Та, Елдорадо, преди опита може хормонът да е бил 2-3, а след няколко месеца, без терапия, да скочи доста.

И аз мисля, че малко драматизира, но се подсигурява по този начин. Стойности на ТСХ 2,2 - 2,3 са много близо 2 и не би трябвало да е кой знае какъв проблем.

# 114
На мен Райков ми гледаше изследванията покрай предния опит и каза, че ТСХ от 2.4 може да е било евентуалният проблем. Аз втори път не бих рискувала, когато става въпрос само за това да взема няколко седмици хапченца.

# 115
  • София
Това за ТСХ под 2 май е пълна глупост. Една мацка преди няколко месеца забременя ин витро с около 6-7, просто не го е пускала преди опита. Пусна го след положителния тест, изписаха си и тироксина и всичко си беше ок.
Абе не е глупост хич, щото може да забременее, ама да стане по- голяма беля.
Уточнявам, че държат да е под 2,5, а не под 2.
Моето ТСХ винаги е било около 2-2,5. Забременях при стойност-1,6- естествено може да е просто съвпадение.

# 116
Да, за износването е по-опасно и трябва да се регулира.

# 117
  • София
Момичета, правих микробиология, излезе бактериална вагиноза, което не ме учудва, тъй като 15 дни бях на антибиотици заради вадене на зъб, но излезе и възпаление на шийката на матката. Такъв резултат и мнение за възпаление излезе и при цитонамазката (IIA група, правила съм изследване за папилома вирус, отрицателна съм за всичките 33 типа), която правих миналия месец, но тогава д-ра нещо не му обърна внимание и каза, че било нормално за сексуално-активна жена. Сега се чудя дали да не си самоназнача една колпоскопия - нищо друго не ми идва наум, а щяхме да стартираме ЗЕТ средата на юни... пак ще ми се размине Cry Имал ли е някой подобен проблем и какво предприехте?

uonii мен лично д-р Начев ме разубеди да правя ЗЕТ с ТСХ над 2 - кази ми, че си обричам опита на неуспех. Разбира се, най-добре е да коментираш с д-р Персенска и заедно да решите дали да действате с ТСХ над 2 или да изчакате.
Радост, оправяй вагинозата.
Пап 2 е съвсем нормално, няма какво да те притеснява, иначе за колпоскопията- както прецениш. По принцип цитонамазки та е хубаво да се прави в комплект с колпоскопията.

# 118
  • гр. София
Повишеното ТСХ може да бъде опасно при бременност, и то за плода.  Всеки сам да си прави преценката как иска да стартира процедура.  Peace
А за колпоскопа аз лично съм на мнение, че трябва да се направи, за да се изключат евентуални изменения.

# 119
Момичета, в понеделник правих биопсия. Според вас днес или утре трябва да изпратя смс на Шефкетова?

Общи условия

Активация на акаунт