Пациентки на ЦРЗ "Надежда"- 25

• 40 529
  • 774
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте и от мен Peace.
Пациентка съм на клиниката от 3 месеца. Правихме ЦС , спермограма , хормони на щитовидната жлеза и всичко е наред. Проблема е липса на овулация ( 2 месеца фоликулометрия ), полови хормони не съм правила . Този месец за първи път правим стимулация с Клостилбегит от 3 ден на цикъла 2х1 за 5 дни . Днес вече трябва да си сложа Pregnyl 5000 и доки каза Събота и Неделя да действаме. Другото нещо , което каза е че ако този месец не стане , другия вече ще правим инвитро. Искам да знам мнението Ви, не е ли прекалена рано да отиваме на вариант инвитро. Не трябва ли поне два месеца да пробваме със стимулация или поне инсеминация незнам и аз. Но вчета при прегледа като ми каза така и се стреснах малко, че това един вид е единствения вариант.  Rolling Eyes

# 76
Здравейте момичета , да Ви е много късметлийска новата тема .
Искам да ви попитам за вашето мнение , на 26 .05 си сложих блокираща инжекция ( лукрин депо ) и сега чакам да ми дойде и започваме стимулация . Същевременно решихме да си оправим документи по фонда и Силвия ми каза като ми дойде от 3 до 5 ден да си пусна ФСХ . Та аз сега се чудя от блокажа няма ли да имам отклонения в хормона и дали да го пускам . Когато говорих с нея забравих да попитам. Надявам се някой от вас да ми помогне, че аз изобщо не съм на ясно с тези хормони .

# 77
Независимо от хормоналните изследвания и спермограмата, едва ли ще ти се размине ЦС, това е важно изследване. Без проверка за проходимост на фалопиевите тръби не може да се пристъпи нито към ин-витро/ИКСИ, нито към инсеминация. Съветвам те да не я отлагаш във времето.

О, нямам намерение нищо да отлагам, даже напротив - нямам търпение да започнем с изследванията.  Grinning

kukkanen,
вие СГ може да направите и предварително и с нея да отидете при доктора. Обикновената СГ струва 50лв. и става за около час – час и половина.
На нашия първичен преглед при д-р Райков носехме спермограмата и изследвания правени на 3-ти ден от предишния цикъл. За СГ беше много доволен, че я носим. За хормоните му беше по-скоро все тая, но все пак си записа някои неща в досието ми. Прегледа съвпадаше с наближаващата О, така че я проследихме с два прегледа. Следващата стъпка беше ЦС. Мисля, че всяка една жена минава през това, за мен си е направо задължително! Въпреки, че не търпя много болка, избрах да няма упойка, а само свещички. Боля ме като при болезнен цикъл и то само докато траеше процедурата. В 16ч. ми я направиха, в 19ч. бях на репетиция народни танци. Но при мен тръбите бяха пропускливи.

Не сме правили никакви изследвания, защото АГ ми препоръча да ги пусна в лаборатория към клиника за репродуктивно здраве, за да сме сигурни в адекватността на резултатите. Когато се обадих в Надежда, ми казаха, че трябва да съм пациентка там, за да мога да се възползвам от тези услуги. От друга страна четох и че лекарите не приемат изследвания, правени на друго място. И така реших, че ще си изчакам двата месеца до часа, който е след точно една седмица, и действаме!  Mr. Green

# 78
  • София
Иля - браво за чудесните резултати от лапарото  Hug Обсъдихте ли вече какво следва от тук нататък?

Пънче
, следващата събота ми е прегледа и ако всичко е наред, Стаменов каза, че започваме.  Praynig

# 79
  • В сърцето на любимия човек
Иля - браво за чудесните резултати от лапарото  Hug Обсъдихте ли вече какво следва от тук нататък?

Пънче
, следващата събота ми е прегледа и ако всичко е наред, Стаменов каза, че започваме.  Praynig
Стискам палци  Praynig

# 80
Здравейте момичета, скоро ще си взема заповедта(втора) от фонда и ми се иска да съчетая пътуването с каквато и да е възможна за деня консултация, с някой от лекарите и с генетик и андролог, с пускане на спермограма, ако трябва и изследвания. Ние сме с мъжки фактор, тежък. Та въпросите ми са- има ли андролог в Надежда, има ли генетик и ако не успеем да влезем при никой от докторите, каква спермограма или изследвания да пуснем на мъжа ми. Той е зле по всички показатели - морфология, подвижност и т.н. Искам с едно идване до София да свършим максимално много неща, за да спестим време и средства. Благодаря предварително за отговорите и съветите.

Последна редакция: чт, 29 май 2014, 16:13 от aia_aq

# 81
Здравейте момичета, скоро ще си взема заповедта(втора) от фонда и ми се иска да съчетая пътуването с каквато и да е възможна за деня консултация, с някой от лекарите и с генетик и андролог, с пускане на спермограма, ако трябва и изследвания. Ние сме с мъжки фактор, тежък. Та въпросите ми са- има ли андролог в Надежда, има ли генетик и ако не успеем да влезем при никой от докторите, каква спермограма или изследвания да пуснем на мъжа ми. Той е зле по всички показатели - морфология, подвижност и т.н. Искам с едно идване до София да свършим максимално много неща, за да спестим време и средства. Благодаря предварително за отговорите и съветите.

Със сигурност ще трябва да пуснеш разширена спермограма, която е 150 лв. При нас стана за една седмица и като отидохме да я вземем те ни казаха каква е и дали трябва да се обсъди с андролог. По принцип знам ,че има урология , но най- добре да звъннеш и да попиташ.

# 82
  • София

Честито бебчета , защо не се похвалиш ? Simple Smile  или аз съм изпуснала ... Crazy

аа, похвалих се, ама по други теми Simple Smile

# 83
 ivankaka ,честито ти бебчета!Да са ви живи и здрави и да ви радват всеки ден  Simple Smile

# 84
 aia_aq, имат андролог - д-р Маки. Нямам лични впечатления от него обаче. Виж в сайта на клиниката, там ги има всички специалисти и контакти. Добре ще е, според мен, да ги уговориш нещата предварително по тел. , дори и да се наложи да звънкаш няколко пъти.

# 85

Честито бебчета , защо не се похвалиш ? Simple Smile  или аз съм изпуснала ... Crazy

аа, похвалих се, ама по други теми Simple Smile

Hug Ама навсякъде ще се повалиш  Party , това са страхотни новини трябва се разпространяват  Laughing Sunglasses Heart Eyes  аз даже писах пожелание че го изтрих , реших че нещо съм в грешка  Embarassed Whistling Mr. Green

Честито!

Бог  дари ви днес с близначета!

Две прелестни създания.

Да  чуруликат  като  птички във вашите ушички.

Две малки дъщерички, красиви и невинни.

Ще цари хаос и безпорядък във вашата къща.

Рожби две ти имаш на земята, да са живи и здрави,

и да са гордостта на мама и тати.

# 86
  • София
Иха, благодаря за чудното стихотворение.
Не спирайте да се борите момичета, късмета все някога ще Ви споходи.  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 87
  • Варна
И от мен честито на Каката!   bouquet

Момичета, днес ходих при Димов в Шумен и ми изписа Неупоген. Обаче Неупоген няма във цяла Варна... Не знам какво да правя и къде да го търся...  Cry

# 88
Не спирайте да се борите момичета, късмета все някога ще Ви споходи.  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

За мен, ако може, от твоя близнашки късмет Grinning

# 89
  • София
За какво ти го изписа тоя неупоген newsm78

Общи условия

Активация на акаунт