Пациентки на ЦРЗ "Надежда"- 25

• 39 645
  • 774
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Твоят случай е по-лек. Хомозиготният носител е по-тежкия вариант от всичко, което изчетох.

Дори и така да е, не трябва ли все пак да приемам малко по-завишени дози поне?
Сигме? Шоко?  Thinking

# 451
Кали, за всеки случай пий Неофолик мета, за дозировка не съм чувала да е различна  Hug

# 452
  • гр. София
Кали, пий си по 2 хапченца.  Peace

# 453
Повече фолиева. Обикновената не ти стига.

# 454
Кали, а какво ти казаха за Витамин B? И той ли трябва да е 'мета' версия?

# 455
SAB-f витамините от група В са няколко вида вж уикипедия, специално за Обмяна на витамин 12 си има отделно изследване за ген MTRR (66 A>G).

# 456
amini, MTHFR  C677T само за фолиевата киселина ли е?

# 457
amini, MTHFR  C677T само за фолиевата киселина ли е?

Да, само за фолиевата киселина е, която всъщност е витамин В9. фолиева киселина

# 458
Благодаря, amini. Kali, ти сама ли си назначи изследването и ако не е така по какъв повод ти го назначиха?
Защото аз моето сама си го назначих и изскочи проблем. Аз ли греша като си самоназначавам според вас и е нормално по-скоро лекарите да ми ги назначават?

Последна редакция: ср, 11 юни 2014, 01:53 от SAB-f

# 459
  • Пловдив
Здравейте и от мен!
Аз също пия неофолик мета 3х1 и ми бият витамин Б12 веднъж месечно. Назначи ми ги още д-р Даскалов в Пловдив, а всъщност не знам дали имам или нямам проблем с усвояването....Тъй като имам ензимен дефицит /ВНХ/ и пия костикороид от години, д-р Даскалови ми препоръчаха да си направя този кариотип, но тогава бях преди процедури, ЦС, инсеминации и все нямах възможност да го пусна. Изписаха ми ги превантивно, докато не се разбере дали имам проблем, а ако нямам - нямало да ми навредят. Дори ми беше изписал неофолик мета х 10 на ден  Shocked, но веднъж в кабината съпругата му му каза, че при мен е възможно да се пият 3х1 и аз така правя. Пия ги вече от няколко месеца, дори последния път като казах на Персенска, че ги пия и дали няма да ми идва много с инофолика, тя ми каза ако искам да спра неофолик мета, но аз не го спрях и си пия 3х1 неофолик мета и 2х1 инофолик, което си е доста фолиева  newsm78.....някъде тук в темите едно момиче ми написа, че максималната дневна доза е 5 мг. и затова...
А иначе д-р Персенска не ми каза да го пусна този кариотип все пак, за да знам ........ и с тези опити на ЕЦ, замразяване и т.н...все не ми остават финанси да си го направя... Sad Дано поне наистина няма проблем с този прием на мета.... newsm78

Последна редакция: ср, 11 юни 2014, 08:05 от naskomimi

# 460
  • Варна
Kali, ти сама ли си назначи изследването и ако не е така по какъв повод ти го назначиха?

Не, назначиха ми го още преди първия опит в старата клиника и след като го видяха, никой нищо не ми каза за фолиева киселина, нито за витамини. Показала съм го и на имунолозите в новата клиника - и те нищо не ми казаха. Само Фраксипарин назначават и толкова...

# 461
naskomimi, и аз съм забелязала от сайта на Д-р Даскалов, че обръща много внимание на тези неща. Ти си нямала възможност да го пуснеш, но не разбрах в крайна сметка пуснала ли си го вече и какъв е резултатът?
Kali, е ама поне някой някога ти го е назначавал. Генетичен вариант в гена на Тромбоцитен гликопротеин IIb/IIIa, Генетичен вариант в гена на плазмиоген активатор инхибитор 1 (PAI-1) - тези 2, които ти си пускала ги няма в моето изследване за тромбофилии.

Явно аз съм от малкото дето нищо не им назначават и си самоназначавам и си откривам разни работи.  Thinking ooooh! newsm78
Има ли някакъв стандартен пакет изследвания в Надежда, който се пуска след аборт? Извинявам се, ако ви питам за 2 път, момичета.

Последна редакция: ср, 11 юни 2014, 09:58 от SAB-f

# 462
  • Пловдив
naskomimi, и аз съм забелязала от сайта на Д-р Даскалов, че обръща много внимание на тези неща. Ти си нямала възможност да го пуснеш, но не разбрах в крайна сметка пуснала ли си го вече и какъв е резултатът?
Ами не всъщност....не съм го направила още...точно това написах, че и д-р Персенска не ме накара да го пусна като й казах, че пия превантивно мета и Б12, без да съм пуснала кариотипа.... newsm78 Като се видим следващия път ако не забравя от бързане, ще я питам пак..

# 463
Здравейте момичета!
Някой казваше, че преди да пише смс на док за резултат от биопсия, звъни някъде за да пита дали са готови изобщо и тогава праща смс! Ама не съм запомнила къде звъни!  newsm78
А и само имена и ЕГН ли трябва да се пише в СМС-а?
  bouquet

# 464
Здравейте момичета!
Някой казваше, че преди да пише смс на док за резултат от биопсия, звъни някъде за да пита дали са готови изобщо и тогава праща смс! Ама не съм запомнила къде звъни!  newsm78
А и само имена и ЕГН ли трябва да се пише в СМС-а?
  bouquet

Може да звъннеш и на дамите, които записват часове или на регистратурата. Те ще те запишат в специален списък и ще ти изпратят смс с резултатите от биопсията. Денят за пращане на смс-и е петък, поне за пациентите на д-р Стаменов.

Общи условия

Активация на акаунт