Пациентки на ЦРЗ "Надежда"- 25

• 39 648
  • 774
  •   1
Отговори
# 435
Момичета,бихте ли ми казали болезнена ли е биопсията слагат ли упойка или не?Благодаря ви предварително  bouquet

При мен първата биопсия д-р Персенска се наложи да я направи с упойка, т.к. в кабинета не успя. След като ми бяха разширили канала на следващия ден /с упойка/, при следващата биопсия не усетих болка - без упойка.

# 436
Благодаря ви момичета за отговорите,попринцип съм с нисък праг на болка и тесен канал явно ще има малка болка.Ще видим.А за какво се прави тази биопсия днес попитах Др.Персенска,но тя имаше толкова работа и беше забързана,и по телефона я търсеха беше кошмар и така и не ми обясни,каза че ще трябва да направим биопсия и микробиология  newsm78

# 437
Супер, много ще съм ти благодарна, че аз поне още две седмици няма да ходя до клиниката Hug
Cristi,аз в понеделник съм за махане на конците след лапарото и ще попитам за диск

Angels, ще чакам и аз да споделиш.  Wink

Момичета,дискът е безплатен,но трябва на място да отидете и да кажете трите имена,егн,на коя дата е била операцията и коя докторка я е правила и ще ви кажат кога да отидете да си го вземете! Simple Smile  bouquet

Благодаря!

# 438
Момичета, кога се обаждат за потвърждение на лапарото? Планирана съм за четвъртък, но още нямам обаждане. Казаха, че ще се обадят, за да потвърдят и да ми обяснят "всичко". Та, няколко въпроса:
- кога да очаквам обаждане
- има ли вероятност да отменят операцията или да съм спокойна
- трябва ли да взимам направление от ЛЛ
- освен интересна книжка и обичайните пижами, чехли и тоалетни принадлежности да се запасявам ли с нещо?
- пътеката е три дни, нали така? Т.е изписването е на следващия или на по-следващия ден
- обявената цена е 500лв, има ли нещо допълнително, което може да ми се наложи да платя, за да подготвя съответната сума (изследвания, лекарства)

Мерси много   bouquet

Шматарок, питай мен! Нали правих началото на май лапаро Simple Smile

Скрит текст:
1. Може и да не ти се обадят. Звънни ти и очаквай "Е, как ще се отмени операцията?! Нали сте записана вече!"
2. По-вероятно е обаче да ти се обадят утре или в сряда.
3. Не е нужно да взимаш направление - ще ти нашишат такова, когато отидеш.
4. Каквото и да забравиш, можеш да си купиш от болницата. На мен лично ми потрябваха течен сапун и мокри кърпички.
5. Влизаш единия ден, правят ти изследванията, дават ти очистително, спиш. На втория ден сутринта те събуждат и те свалят долу в стаичката, идва ти ред за операция, клъц-клъц, реанимация за 2-3 часа, качват те горе. На третия ден те изписват.
6. Нищо друго не плащаш - всичко е включено в цената.

Сега няколко практически съвета!

- Ако не обичаш много да се социализираш, настоявай за единична стая! Ако имат свободни, предполагам, че ще изпълнят молбата ти. При мен поне беше така.
- Веднъж влязла в отделението, изискват да се преоблечеш в пижама. Ако обаче си решила да прекараш времето до 15.00 долу (в кафето например), просто им го кажи и няма да те насилват.
- Ти ИСКАШ да си прекараш времето в кафето! Най-вече, защото това ще ти е последното нормално хранене за следващите няколко дни! Много вкусни неща предлагат! Яж, жено!!!
- Когато взимаш очистителното, имай предвид, че те го разреждат в половин литър вода. На два пъти. Тоест един литър сладникава вода, което не е най-забавното нещо на света. Затова аз си изпих втората половина на екс, така както беше неразредена.
- През нощта ще разбереш защо имаш нужда от мокри кърпички Mr. Green Очистителното действа, bro!
- Когато се събудиш, НЕ ПИЙ вода. Аз го направих и после съжалих много! Не е кой знае какво, но ти се гади доста след излизане от упойката.
- Трябва да си обезкосмена! Ще те питат изрично и ще искат да им покажеш! Това беше преживяване, което ме остави безмълвна Grinning
- Подготви се за силна депресия в стаичката долу. Всички мълчат като риби и е сдух. Аз трябваше да чакам час и нещо по гол задник и не ми беше уютно!
- Ох, за малко да забравя! Може и да не ти обяснят, но ще искат да знаеш как да се "облечеш" за операцията! Една престилка, шапка и чехли. Всичко е от тях. Не бързай да се обличаш, защото от събуждането до свалянето долу, може да отнеме два до три часа.
- Когато те качат горе след реанимацията, си поискай храна за вечеря. Ако те боли, ще ти дадат хапване в стаята (пюре от картофи и млечна каша), но като цяло се яде в столовата.
- Споменавайки столовата - НИКОГА не влизай там без карта! Защото после няма излизане Grinning
- Същата карта ще ти е нужна, за да слизаш и да се качваш с асансьора. Всъщност можеш да слизаш, но не можеш да се качиш, така че не я забравяй!
- На сутринта след операцията, ако видиш, че визитацията се бави много и се чувстваш добре, просто им го кажи, за да те изпишат по-бързо. Иначе рискуваш да чакаш доста.

# 439
Момичета, кога се обаждат за потвърждение на лапарото? Планирана съм за четвъртък, но още нямам обаждане. Казаха, че ще се обадят, за да потвърдят и да ми обяснят "всичко". Та, няколко въпроса:
- кога да очаквам обаждане
- има ли вероятност да отменят операцията или да съм спокойна
- трябва ли да взимам направление от ЛЛ
- освен интересна книжка и обичайните пижами, чехли и тоалетни принадлежности да се запасявам ли с нещо?
- пътеката е три дни, нали така? Т.е изписването е на следващия или на по-следващия ден
- обявената цена е 500лв, има ли нещо допълнително, което може да ми се наложи да платя, за да подготвя съответната сума (изследвания, лекарства)

Мерси много   bouquet
Изписването е на следващият ден след лапарото.След лапароскопията ще те държат няколко часа в интензивно отделение , после ще те върнат в стаята ти  и на следващият ден ако всичко е наред ще те изпишат.В тези 500 лв. влиза всичко и не се доплаща нищо,изследванията ще ги пуснат като те приемат също и ще ти направят ренгенова снимка белият дроб.За направлението ще ти обяснят когато се обадят по коя клинична пътека е  (май беше номер 7 по кл.пътека 147,но да не те объркам) и може да си вземеш от личният лекар,но може и да ти издадат от там.На мен ми се обадиха 6 дни преди това така,че ако не звъннат днес им се обади ти   newsm78 Дано всичко мине по мед и масло и новините да са добри Hug

# 440
Сега няколко практически съвета!
... ... ...

newsm20

# 441
Здравейте, предстои ми биопсия този цикъл и искам да Ви попитам можем ли да правим опити за бебе около овулацията при полжение че 5 дни след нея ще правим биопсия newsm78
Желая успех на всички!!!

Последна редакция: вт, 10 юни 2014, 14:42 от kеtti

# 442
MTHFR  C677T Хомозиготен носител на мутантен алел

Има някакъв проблем с усвояването явно на фолиевата киселина. Някой от вас носител ли е на такова нещо? Какво следва от тук нататък ... генетиците са ми написали да приемам :

-прием на «aктивната» форма на фолиевата киселина 5-метилфолат 3 месеца преди забременяване и по време на бременността. Препоръчителната дневна доза е 0,8-1мг «неофолик мета».
-прием на витамин Б1, Б6, Б12 в оптимални дози (поливитаминни препарати включващи витамини oт група Б–„Витамин Б комплекс”-2x1таб.

Моля ви, много съм притеснена, ако някой има такъв проблем да ми пише. Възможно ли е с този хомозиготен носител всичко да е наред в крайна сметка като родя с бебето ми?

# 443
  • гр. София
Означава че не можеш да освояваш обикновената фолиева и трябва да приемаш мета версията като например Неофолик Мета.  Peace  Не е нищо страшно.

# 444
Абсолютно, стига да приемаш предписаните витамини. Доколкото разбирам става въпрос за това, че не усвояваш напълно витамините от Б група, затова и ти се предписват в оптимални дози, така че да се усвои достатъчно количество от организма и мета фолиева киселина, която ще усвояваш пълноценно за здраво бебче. Витаминки, това е.   bouquet

# 445
  • В сърцето на любимия човек
SAB-f - имам близка приятелка, която не пише в бг-мамма, но има същата неусвояемост на фолиева киселина. Миналата седмица роди живо и здраво дете  Peace Просто трябва да се приема Неофолик Мета и мисля, че и биха инжекции Б12

# 446
Kато го прочетох в изследването и лошо ми стана. Благодаря ви за отговорите. Sad

А обикновената неофолик мета доколко разбирам не съдържа 5-метилфолат, а по-малко, тоест аз трябва да приемам в по-голямо количество. Някои приемал ли е от другата и коя компания произвежда такава?

Последна редакция: вт, 10 юни 2014, 17:26 от SAB-f

# 447
  • гр. София
Саб, лекарят ти ще ти предпише най-добрият препарат.  Peace

# 448
  • Варна

На моите изследвания под същия този показател пише, че съм хетерозиготен носител на мутантен алел...  newsm78  Какво ли трябва да значи това? Никой нищо не ми спомена за фолиевата. Изписват ми я по едно на ден, когато започна процедура...  newsm78

# 449

На моите изследвания под същия този показател пише, че съм хетерозиготен носител на мутантен алел...  newsm78  Какво ли трябва да значи това? Никой нищо не ми спомена за фолиевата. Изписват ми я по едно на ден, когато започна процедура...  newsm78

Твоят случай е по-лек. Хомозиготният носител е по-тежкия вариант от всичко, което изчетох.

Общи условия

Активация на акаунт