Пациентки на ЦРЗ "Надежда"- 25

• 39 652
  • 774
  •   1
Отговори
# 420
  • гр. София
Кали, това са изследвания за тромбофилии. Не си ли ги показвала в клиниката?  newsm78

# 421
Листериозата май се прави само в http://www.ncipd.org/
Там ли взимат кръвта или трябва да занеса просто пробата, за да я изследват?
A токсоплазмозата?

Последна редакция: нд, 08 юни 2014, 19:51 от SAB-f

# 422
  • Варна
Кали, това са изследвания за тромбофилии. Не си ли ги показвала в клиниката?  newsm78

Показах ги още като дойдох в тази клиника в края на 2012-та. Казаха, че няма нищо кой знае колко притеснително от тях, просто ще бъда на Фраксипарин и толкова.  newsm78

A токсоплазмозата?

Сигурно пак там я правят. А аз мисля и за нея да питам в ХЕИ, но няма да е тези дни.

# 423
  • гр. София
Там ли взимат кръвта или трябва да занеса просто пробата, за да я изследват?
A токсоплазмозата?

Правят я и в клиниката.

# 424
оплождането е 250 на яйцеклетка.
пункция 350, замразяване първи път ако са до 3 ембриона 450лв, повече от 3 600, следващи замразявания по 200лв до 3, май беше 250 за повече.

Повторно замразяване е 200, независимо от броя.

# 425
Момичета, кога се обаждат за потвърждение на лапарото? Планирана съм за четвъртък, но още нямам обаждане. Казаха, че ще се обадят, за да потвърдят и да ми обяснят "всичко". Та, няколко въпроса:
- кога да очаквам обаждане
- има ли вероятност да отменят операцията или да съм спокойна
- трябва ли да взимам направление от ЛЛ
- освен интересна книжка и обичайните пижами, чехли и тоалетни принадлежности да се запасявам ли с нещо?
- пътеката е три дни, нали така? Т.е изписването е на следващия или на по-следващия ден
- обявената цена е 500лв, има ли нещо допълнително, което може да ми се наложи да платя, за да подготвя съответната сума (изследвания, лекарства)

Мерси много   bouquet

# 426
  • София
Момичета,  антикардиолипидни антитела имунолозите ли трябва да ги назначат или мога да си ги самоназнача? И немога да разбера антикардиолипидни антитела и Антифосполипиден синдром едно и също нещо ли са?

# 427
Момичета, кога се обаждат за потвърждение на лапарото? Планирана съм за четвъртък, но още нямам обаждане. Казаха, че ще се обадят, за да потвърдят и да ми обяснят "всичко". Та, няколко въпроса:
- кога да очаквам обаждане
- има ли вероятност да отменят операцията или да съм спокойна
- трябва ли да взимам направление от ЛЛ
- освен интересна книжка и обичайните пижами, чехли и тоалетни принадлежности да се запасявам ли с нещо?
- пътеката е три дни, нали така? Т.е изписването е на следващия или на по-следващия ден
- обявената цена е 500лв, има ли нещо допълнително, което може да ми се наложи да платя, за да подготвя съответната сума (изследвания, лекарства)

Мерси много   bouquet

Мисля,че днес,утре трябва да ти се обадят друго не се заплаща всичко влиза в тази цена-изследвания,ренген всичко.Изчакаи да ти се обадят защото ще ти кажат и клиничната пътека коя трябва да е за направлението от личният лекар.Ще те изпишат на следващият ден след лапарото.Успех мила  bouquet

# 428
  • София
Здравейте ,момичета ! Simple Smile Колко излиза един замразен ЕТ в Надежда ?  Rolling EyesМоже ли да се започне непосредствено в следващия МЦ след неуспешен опит по фонда ако може при какви условия т.е трябва ли да се правят всички изследвания наново и какви изобщо изследвания трябва да се правят?Тук има ли също предварителна стимулация ? Пациентката какво заплаща точно по цялата процедура и колко ще излезе общо? Благодаря. Rolling Eyes

# 429
  • Варна
Здравейте ,момичета ! Simple Smile Колко излиза един замразен ЕТ в Надежда ?  Rolling EyesМоже ли да се започне непосредствено в следващия МЦ след неуспешен опит по фонда ако може при какви условия т.е трябва ли да се правят всички изследвания наново и какви изобщо изследвания трябва да се правят?Тук има ли също предварителна стимулация ? Пациентката какво заплаща точно по цялата процедура и колко ще излезе общо? Благодаря. Rolling Eyes

На всичките ти въпроси няма как да се даде еднозначен отговор.
Един замразен трансфер има фиксирана цена за самия трансфер, но колко ще излезе зависи много от това, какви точно изследвания и лекарства ще бъдат назначени конкретно на теб. Ако имаш имунологични изследвания, биопсия, лекарство, ако не е добра биопсията, лекарства, ако не са добри имунологичните изследвания, вливки... и т.н. , цената може да надхвърли 2-3 000 лв. На нас лично този ЗЕТ ни излезе над 2000 лв, а ако добавя и вливките и инжекциите, които правихме след + теста - скача много над 3 000лв.

Дали може да се започне ЗЕТ веднага след неуспешен опит, може да каже единствено лекаря ти и то след като те прегледа. Едва ли е необходимо да се правят изследвания наново, но със сигурност ще бъдат назначени нови, за да се търси пеичината за неуспеха. Често това е именно тази биопсия, ако не е правена преди предходния опит. Това също е строго индивидуално и няма как да се каже какви изследвания конкретно ще са необходими за теб.

Дали има предварителна стимулация зависи от състоянието на лигавицата. Ако преценят, че не е много добра, може и да изпишат лекарства. Аз имах перфектна лигавица и нямах стимулация например.

Накратко - няма как да ти кажем колко ще излезе, дори и приблизително!  Naughty

# 430
Супер, много ще съм ти благодарна, че аз поне още две седмици няма да ходя до клиниката Hug
Cristi,аз в понеделник съм за махане на конците след лапарото и ще попитам за диск

Angels, ще чакам и аз да споделиш.  Wink

Момичета,дискът е безплатен,но трябва на място да отидете и да кажете трите имена,егн,на коя дата е била операцията и коя докторка я е правила и ще ви кажат кога да отидете да си го вземете! Simple Smile  bouquet

# 431
  • София
Благодаря ти Kali_tod ! Simple SmileАз просто исках да зная ако всичко е наред т.е добра лигавица добри резултати от предишна биопсия и изяснени причини от имунологични и генетични колко грубо излиза като процедура но отговора ти ми помогна много да се ориентирам.А колко дебела трябва да бъде лигавицата за да минеш без стимулация и в кой ден ?При теб как беше? Rolling Eyes

# 432
Момичета,бихте ли ми казали болезнена ли е биопсията слагат ли упойка или не?Благодаря ви предварително  bouquet

# 433
Биопсията се прави без упойка,но и няма нужда от нея..Аз не усетих нищо докато взимаха материал,някои казват,че е нещо подобно на цитонамазката..

# 434
  • Варна
А колко дебела трябва да бъде лигавицата за да минеш без стимулация и в кой ден ?При теб как беше? Rolling Eyes

Ох, честно да ти кажа аз съм много зле с тези неща и никога не ги запомням. Нито дебелина на лигавица, нито размери на фоликули, нито ст-ти на изследвания. Ако ги нямамк написани черно на бяло, не ги запомням и това е. Само си спомням, че Док каза: "Идеална е!". Дано някой друг ти отговори за това.

Момичета,бихте ли ми казали болезнена ли е биопсията слагат ли упойка или не?Благодаря ви предварително  bouquet

Тва също е относително и си е до човека. Мен въобще не ме боля и повечето момичета споделят това. Някои обаче, които били с много тесни канали, ги боли много и им слагат упойка. Това пак е по преценка на лекаря. Случва се по-скоро рядко.

Общи условия

Активация на акаунт