Пациентки на ЦРЗ "Надежда"- 25

• 39 573
  • 774
  •   1
Отговори
# 480
  • В полите на Пирин планина
+1

# 481
Този спор сме го водили и съм била от другата страна (на вашето мнение). Специално за пункция може всякак да се пусне, но ако е за други неща - само сутрин, на гладно и жадно (например за диагностика на пневмония или по-сериозни заболявания).

# 482
Здравейте, някой знае ли кръвната картина преди пункция може ли да се направи следобед или задължително трябва да е сутринта
Веднъж съм си пускала кръвна картина след ядене и ми излезе повишена утайка. Чувала съм, че след ядене може да се повишат левкоцитите. Затова, ако не си по спешност, си прави ПКК сутрин на гладно.

Последна редакция: ср, 11 юни 2014, 21:34 от mammita2012

# 483

Здравейте, някой знае ли кръвната картина преди пункция може ли да се направи следобед или задължително трябва да е сутринта
Веднъж съм си пускала кръвна картина след ядене и ми излезе повишена утайка. Чувала съм, че след ядене може да се повишат левкоцитите. Затова, ако не си по спешност, си прави ПКК сутрин на гладно.
По принцип не ми е проблем и до следобед да не сам яла, тя нали се прави за да кажат кога да си бия Прегнила. Проблема е, че не съм от София и ще пътувам, а тогава часа ми при др. Райков е в 14:15.

# 484
Миналия път бях пила кафе и ми казаха че няма проблем.

# 485
  • В полите на Пирин планина
geri, ПКК можеш да си пуснеш и няколко дни по-рано с направление от личната и в деня за преглед ще я дадеш в манипулационната.

# 486
  • София
......По принцип не ми е проблем и до следобед да не сам яла, тя нали се прави за да кажат кога да си бия Прегнила. Проблема е, че не съм от София и ще пътувам, а тогава часа ми при др. Райков е в 14:15.

ПКК няма нищо общо с таймирането на прегнила, искат я за пункцията.
Сега и аз да си задам въпроса  Hug, че забравих да попитам, от регистратурата ли се взима резултата за цитонамазка или излиза в профила ми в лабораторни резултати от сайта на клиниката.

# 487
  • София
Момичета, има ли значение, в кой точно ден ще пусна ТСХ за контрола?

И винаги ли точно на 20-ия ден се поставя блокиращата инжекция при дълъг протокол?

# 488
Април месец, заедно със заявката за хормони ми бяха пуснали и ПКК, аз го разбрах като отидох да плащам и съответно по пътя бях пила кафе и бях хапнала, казах на момичето на регистратурата, тя се обади в лабораторията и попита, от там и казаха че не пречи и ми пуснаха ПКК-то.

# 489
  • гр. София
Иля, най-точно е в чист ден.  Peace

# 490
Сега и аз да си задам въпроса  Hug, че забравих да попитам, от регистратурата ли се взима резултата за цитонамазка или излиза в профила ми в лабораторни резултати от сайта на клиниката.

Лично се взима от регистратурата. МБ излиза на сайта, цитонамазката - не.

# 491
  • София
Иля, най-точно е в чист ден.  Peace

Шоки, благодаря!  Hug

Взех си диск от ЦС и лапарото, и за двете нищо не платих.
Angels, мерси за инфото!  Wink

# 492
Бихте ли споделили къде нощувате пациентките на клиниката, които не сте от София! Благодаря предварително!

# 493
Аз и аз да се "изходя" по въпроса за ПКК, един път я правих на гладно, другия път - не, и двата пъти беше заради пункция, втория път предупредих, и док и лаборантката че съм пила кафе и съм яла и двете казаха, че няма проблем!
Аз току що получих резултата ми от биопсия и док ме вика на 9-10 ден, защото трябвало да поработим върху лигавицата  Tired някой да ме ориентира какво следва?

# 494
  • София
Лично се взима от регистратурата. МБ излиза на сайта, цитонамазката - не.

Благодаря, а имаш ли представа след колко време приблизително е готов резултата?

Общи условия

Активация на акаунт