Пациентки на ЦРЗ "Надежда"- 25

• 39 577
  • 774
  •   1
Отговори
# 495
Момичета, колко дни отпуска да си взема преди инвитро на ЕЦ, дават ли болничен след това, колко дни и какво пишат?

# 496
Аз съм се разбрала с моите работодатели първо да отсъствам и после да си пусна отпуск, колкото ми се е налагало. Винаги е различно.

# 497
  • Пловдив
Момичета, колко дни отпуска да си взема преди инвитро на ЕЦ, дават ли болничен след това, колко дни и какво пишат?

Здравей, аз си взех отпуска 2 дни преди пункцията, ние бяхме с опит по фонда и стимулация,  от деня на пункцията ти издават болничен 31 дни /трябва да го заявиш на регистратурата в деня на пункцията/, като диагноза пише "Женско безплодие - неуточнено"

# 498
А от тези 31 дни колко ползвате действително?

# 499
  • София
Аз си взимам отпуск по половин ден, когато съм на проследяване за ЕЦ /понякога може и цял, зависи от часа/, а както са казали за самата пункция дават болнични, аз последния път си взех 10 дена, а не 30 понеже, нямаше яйцеклетка и така или иначе нямаше да има трансфер и реших да не ги хабя, че нали имало някакво изискване за не повече от 6 месеца в рамките на 360 дни /не съм съвсем сигурна за цифрите/, а реално ползвах само 1 - деня на пункцията.

# 500
Благодаря, а имаш ли представа след колко време приблизително е готов резултата?

Не, за съжаление. За моята се обадих на 9-ия ден, но може да е била готова и преди това.

# 501

Питайте и се интересувайте, защото по КТ точно за процедури по напреднало инвитро / преди пункция/ се полагат дни. Ако работодателя знае няма да има проблем, ако си ги ползвате.

# 502
  • София
от Кодекс на труда

чл. 157.(2) (Нова - ДВ, бр. 52 от 2004 г., в сила от 01.08.2004 г., доп. - ДВ, бр. 103 от 2009 г., в сила от 29.12.2009 г.) Работодателят е длъжен да освобождава от работа бременна работничка или служителка както и работничка и служителка в напреднал етап на лечение ин-витро за медицински прегледи, когато е необходимо те да се извършват през работно време. За това време на бременната работничка или служителка както и на работничка и служителка в напреднал етап на лечение ин-витро се изплаща възнаграждение от работодателя в размера по чл. 177.

Под напреднал етап на лечение ин витро се има предвид от деня на пункцията  Peace а не преди пункция

# 503
Момичета, преди ЗЕТ трябва ли да се разписват някакви документи от двамата партньори за използване на замразените ембриончета newsm78 Ако евентуално всичко е наред, мисля да направя ЗЕТ другия месец, но мъжът ми няма да е в БГ и се зачудих.

# 504

съпружка- Ще ти кажа аз как постъпих, тъй като не съм от София и ми се налагаше да пътувам ... взех си дни за пункцията и трансфера , ( по един цял ден за двете процедури )а след самия трансфер си поисках болничен защото моята работа е тежка по 12 часа и повечето време съм на крака и вдигам тежко   Mr. Green ...
 А по време на проследяването  преди пункцията още три дена , но всичко е относително ...  Мисля че около пет дена ще ти стигнат  Crazy Flutter ...

# 505
  • София
Момичета, преди ЗЕТ трябва ли да се разписват някакви документи от двамата партньори за използване на замразените ембриончета newsm78 Ако евентуално всичко е наред, мисля да направя ЗЕТ другия месец, но мъжът ми няма да е в БГ и се зачудих.
да, 3 неща попълвах, ама му написах данните и го подписах.

# 506
  • В сърцето на любимия човек
Вчера някой попита за Rasveratrol - има го в аптеката на клиниката на цена от 40.99лв
Надявам се да съм била полезна.

# 507
Иля, най-точно е в чист ден.  Peace

Шоки, благодаря!  Hug

Взех си диск от ЦС и лапарото, и за двете нищо не платих.
Angels, мерси за инфото!  Wink

Иля,след колко дни ти го дадоха диска?

# 508
  • София

Angels, за 3 дена беше готов.

# 509

Angels, за 3 дена беше готов.

Благодаря ти,мила  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт