СЕДМОКЛАСНИ резултати - очакване - седмична (30.05-05.06)

• 99 345
  • 1 873
  •   1
Отговори
# 135
  • дядовата ръкавичка
Мерси, Екатерина! То трябва да има кой да чете внимателно .... пък после се сърдя на детето  Wink

# 136
Ох, то нова тема има вече, да се включа и аз, че наближава 4.06.

# 137
  • София
И аз разпечатах без проблем бележката за НПМГ. Ние ще ходим с международен паспорт на изпита. Оказа се, че по техни критерии не се вижда печата на бележника, а от канцеларията отказаха да ни сложат още един печат. Мислех да се разправям със секретарката, но реших да не се занимавам. Успех на всички на изпитите в училищата с отделни изпити.  bouquet  bouquet  bouquet
Абсолютно същата е ситуацията и при нас, а най-абсурдното е, че в канцеларията са обвинили детето, че си е сменило снимката. За щастие има изваден международен паспорт, с който ще се яви на изпита, така че просто ще игнорирам разправиите за печата.
Успех и от мен на децата, на които им предстоят още изпити!  bouquet

# 138
  • Карлово
Мдам.. не се сещам дали съм споделяла тук за подготвашкия клас на моя осмокласник.  За какво юнашко ежедневно  преписване с модерни телефони на контролни по езика иде реч.... И като се замисля - ами да, вероятно  тези умения са пренесени от  основното училище, затвърдени са на матурата...
И какво като синът ми е учил като гламав, подготвял се е , изкарал е резултати, влязал е в елитно училище, учи езика по 8 часа на ден..... като някой от съседния чин надниква  в широкия си ръкав където е сложил телефона си и вади пълна 6-ца. А, и на всичкото отгоре обира овациите на госпожата - защото е работил безгрешно!  И си мисля аз  като лудите - на какво става свидетел едно дете цял живот учено на честност и трудолюбие? И ще дойде ли ден, в който честния труд ще бъде възнаграден, или цял живот ще гледа как хитрите и мързеливите напредват с измама?????????????
Май не си споделяла тук, но точно това твое притеснение съм чела в другата тема. Това ме накара да откажа детето ми да пише немски. Просто си мисля, че няма да издържи психически на тези тарикатски номера.

Адмирации и сега, в седми клас, получават преписвачите и учителите не вярват, че са заблуждавани. Ей това ме кара да пратя девойката в друг град, макар че никак не ми се разделя с нея.

# 139
Не им е толкова лесно на децата с тия тестове! Иска си знания и стабилна подготовка, за да се справят  и винаги си личи кой е учил и кой-преписал. Едно време нима не се преписваше? Леле, кралски пищов са вадили пред мен на изпит в университета и то точно на такъв тип теми, за които по-горе стана дума.
Моят син също не помнеше  отговорите по букви, трябваше да види първо условията. Но пък е подсказал на другарче, негов пръв приятел. За мен също решението на проблема с преписването е  в това, децата да не  се познават!

# 140
Преписването по нашите земи го има "откакто свят светува".Не мисля ,че е достатъчен аргумент при избор на училище.

# 141
Не им е толкова лесно на децата с тия тестове! Иска си знания и стабилна подготовка, за да се справят  и винаги си личи кой е учил и кой-преписал.
Не, далеч не винаги.

Когато си писах предложението, а и сега, смятах и смятам, че не е трудно да се организира разместване на децата така, че тези, от един и същи клас, да са в различни стаи, поне. Доста неща могат да се направят.

# 142
  • София - Рим и обратно
Мислите, че не се познават достатъчно и ако са от съседни класове? Simple Smile
Решението е разместване по училищата и минимизиране на въпросите тип тест.

# 143
  • дядовата ръкавичка
При нас бяха в различни стаи, мислех, че навсякъде е било така.

# 144
  • Варна
Нямам идея какви са контролните по немски и как са направени , но като гледам тези на моя син е изключено само с преписване да изкара пълна 6 ца  Rolling Eyes

# 145
И като доказателство за ширещата се корупция ще приведа следния факт:

Защо никъде в Пловдив не се обявяват списъците с оценки по ученици от НВО по отделно 1 и 2 модул?
Това касае най-вече "елитните" училища. Какво ще можем да видим в него/ списъка, нещо което се крие? И какво е то? Как на преписвача е писана шестица, за да се компенсира НВО 2 модул и как на прилежно учещите 4, нищо, че на НВО е с бал 5,7 примерно - ето това ще се види!

Аз лично искам да видя този списък.

G.D. Дано не съжаляваш 12 клас. Шаблона е един и същи и той не идва от учениците и важи и до 7 клас и до 12.

# 146
Не им е толкова лесно на децата с тия тестове! Иска си знания и стабилна подготовка, за да се справят  и винаги си личи кой е учил и кой-преписал.
Не, далеч не винаги.

Когато си писах предложението, а и сега, смятах и смятам, че не е трудно да се организира разместване на децата така, че тези, от един и същи клас, да са в различни стаи, поне. Доста неща могат да се направят.

Преписвачите могат да ги хванат само след продължително наблюдение в час. Устно препитване на дъската, рязко различаващо се от писмените изпитвания.

Иначе определено трябва примерно 3-4 дни преди матурите да се знае кои деца ще ходят на тях и на случаен принцип да се тегли в кое училище и в коя стая ще са. Изобщо не е трудно да се направи. А и няма да е толкова трудно едно дете да отиде (да бъде заведено по точно) два пъти в другия край на София, за да държи изпити.

Така ще остане само проблема с квесторите, които решават задачите и посочват отговорите, но това е по-малкия проблем според мен. Също разрешим чрез назидателно уволняване на няколко такива.

# 147
  • Карлово
А как ще охарактеризирате квестори по МАТ, начални учителки, които си приказват през цялото време на 1-ви модул. Часовникът, по който се ръководят е с 10 минути напред. При предаването на листа с 1-ви модул изкоментирали, че всичко било грешно. в крайна сметка се оказа вярно. Не са разрешили почивка между двата модула, понеже като последна стая били получили късно 2-ри модул и приключили изпита с 10 минути по-рано, понеже... часовникът...бил избързал! Shocked

# 148
  • София
Да отклоня малко разговора от преписвачите, които не са от вчера.

Осмокласниците първа смяна ли учат навсякъде?

# 149
Само с преписване не стават нещата. Не съжалявам, че сина ми се е напънал повече  другите които преписват.

Общи условия

Активация на акаунт