СЕДМОКЛАСНИ резултати - очакване - седмична (30.05-05.06)

• 96 361
  • 1 873
  •   1
Отговори
# 1 710
http://rio-varna.bg/images/files/Obshta.PDF
може ли някой да ми каже къде да потърся статистиката за Варна от миналата година.   Извинявайте за глупавия въпрос--момиче с оценки от БЕЛ и МАТ   10.086 на кой ред да гледам колко има преди нас. Благодаря ви предварително.

Пред вас има по-малко от 564 деца ... 213 момчета и 351 момичета

Според мен преди вас има сигурни 564 деца ... 213 момчета и 351 момичета

Плюс това от 10 до 10.5 има 301 деца от които 123 момчета и 178 момичета, съдейки по това че имате 10,086 и ако децата са с пропорционално разпределени оценки преди вас ще има приблизително 4/5 от тези  301 деца.

# 1 711
Някой има ли вече списък с училищата-гнезда за София. Разбрах , че има промяна тази година. Rolling Eyes
Това, за което благодари, погледна ли го изобщо?

# 1 712
Ще попаря нечии надежди, но ето репортаж от пресконференцията на МОН относно резултатите от НВО.
В общи линии тази година баловете ще са по-високи, а нормата за тройка е скочила от 18 точки на 20 точки.
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4122360

Повярвай ми, няма да са по-високи.

Според мен по математика  тази година имаше няколко задачи от логически тип, които не са давани на матура до момента и мисля че оценките ще са по-слаби от миналата година.

Дори и деца с отлична подготовка, могат лесно да сгрешат.

# 1 713
  • Варна
Да илюстрираме ситуацията във Варна:
Скрит текст:

Има увеличение на оценките в интервала 8,5 - 9,5, но те не влияят върху мин.балове на елитните гимназии. Това са балове 29 - 31. В горните интервали ситуацията е почти еднаква, с изключение на 11 - 11,5 (балове 34-35). Минималните гимназии за елитните гимназии във Варна са били в интервала 10,5 - 11, 0. Там има малко понижаване, така че според мен големи промени не се очакват.

Последна редакция: чт, 05 юни 2014, 16:08 от Ясмина

# 1 714
Да се включа и аз с тази информация за Пловдив:
http://news.plovdiv24.bg/497837.html

# 1 715
Някой има ли вече списък с училищата-гнезда за София. Разбрах , че има промяна тази година. Rolling Eyes
Това, за което благодари, погледна ли го изобщо?

Да, защо? Миналата година нашето училище беше гнездо, а тази година на последната родителска казаха , че няма да бъде гнездо. Затова исках списък за да се ориентирам към най-близкото.

# 1 716
Да, защо? Миналата година нашето училище беше гнездо, а тази година на последната родителска казаха , че няма да бъде гнездо. Затова исках списък за да се ориентирам към най-близкото.
И във файла не откри училищата-гнезда?

# 1 717
  • Варна
Според мен във Варна децата тази година имат по-високи оценки в сравнение с миналата. Сравних само няколко числа от сборната статистика:
                                       2013 г.                     2014 г.
Общо деца                    3940                        3510
оценки над 7.999          2121                         2161
оценки над 8.999          1482                         1510
оценки над 9.999          842                           865
оценки над 10.999        249                            276

Ясмина ме е изпреварила с по-подробна графика.

# 1 718
И във файла не откри училищата-гнезда?

Незнам за кой файл говорите , но ако е този, който качихте - в него ги има и затова ви благодарих..

# 1 719
9217799, от него ме прехвърлиха на пресцентъра, което предполагам е това: 9217744

Тя дори беше изненадана, че има излезли статистики на други градове и че ни вършат работа.
Според мен си мислят,  че са си за тях.  Rolling Eyes

това е цитат на майка от миналогодишната кампания. Момичетата от София звъняха много упорито и така  дадоха индикация, че статистиките са НУЖНИ . И миналата година служителките в РИО и МОН са се учудвали защо родители се вълнуват от подобни статистики. Благодарение на големия интерес и многото прозвънявания такива бяха пуснати - за София мисля на 06,06, а в Пловдив ги пуснаха на 05,06 в 10,30 сутринта. По-късно излезе и разширената. Ако обединим усилията си в тази насока вместо само да гадаем ще имаме по-голям успех/

# 1 720
Не знам за кой файл говорите , но ако е този, който качихте - в него ги има и затова ви благодарих..
Ох, грешката не е в нашия телевизор. С тия промени във форума, група мнения ми излизат по два пъти и изглеждаше, че си задала въпроса за гнездата, след като си изтеглила файла ( който беше качен от друга потребителка, не от мен  Grinning ).

# 1 721
  • Варна
Според мен във Варна децата тази година имат по-високи оценки в сравнение с миналата. Сравних само няколко числа от сборната статистика:
                                       2013 г.                     2014 г.
Общо деца                    3940                        3510
оценки над 7.999          2121                         2161
оценки над 8.999          1482                         1510
оценки над 9.999          842                           865
оценки над 10.999        249                            276

Ясмина ме е изпреварила с по-подробна графика.

Понеже докато си редактирам поста, се натрупаха няколко мнения, добавям и тук:

Има увеличение на оценките в интервала 8,5 - 9,5, но те не влияят върху мин.балове на елитните гимназии. Това са балове 29 - 31 и надолу. В горните интервали ситуацията е почти еднаква, с изключение на 11 - 11,5 (балове 34-35). Минималните балове за елитните гимназии във Варна са били в интервала 10,5 - 11, 0. Там има малко понижаване, така че според мен големи промени не се очакват. Като под промени имам предвид покачване на бала.

# 1 722
  • I want it all and I want it now.
Вижте резултатите и в кои училища-гнезда ще подават заявления кандидат- гимназистите в София    
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4122707

# 1 723
  • София - Рим и обратно
Вижте резултатите и в кои училища-гнезда ще подават заявления кандидат- гимназистите в София    
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4122707
Нещо са си объркали линка в тази статия.

П.П. Проработи, извинявам се.

# 1 724
Мами на деца от малките градчета не могат да се запознаят с работите на децата си , защото изпитните материали са само в областните градове

Общи условия

Активация на акаунт