Парфюмни размисли и страсти - 181

• 59 482
  • 732
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Хм, вчера пробвах герленския парфюм и не ми хареса. Няма да го взимам. За сметка на това пак мирисах О дю Мервей ЕДТ и много, ама много го харесвам. Обаче! Ами върху мен грам не мирише Thinking При вас как се държи? Помня, че някой също се оплакваше, че не са му трайни тестерите в БЗ. Траен, нетраен, ще го купувам, ама все пак за тази цена поне 3 часа да докара..

# 571
Хм, вчера пробвах герленския парфюм и не ми хареса. Няма да го взимам. За сметка на това пак мирисах О дю Мервей ЕДТ и много, ама много го харесвам. Обаче! Ами върху мен грам не мирише Thinking При вас как се държи? Помня, че някой също се оплакваше, че не са му трайни тестерите в БЗ. Траен, нетраен, ще го купувам, ама все пак за тази цена поне 3 часа да докара..
Eau des Merevilles при мен е чак дразнещо траен, особено в косата, до измиване. И е единственият от серията, който прави облак около теб. За шлейф незнам, хората около мен не са парфюмно ангажирани, предполагам, че не им харесват парфюмите ми и са достатъчно възпитани, за да не коментират. Mr. Green
Не му е точно сега времето, за да се разгърне. Есента и зимата може наистина да превземе обонянието ти.

# 572
  • София
Това за тоалетната вода ли? Защото парфюмната е по - силна  и по - трайна, ама аз си харесвам свежаците.

# 573
Преди 3 седмици си поръчах в Enzo,bg парф. на Bucheron Jaipur се казва.Пристигна много бързо,но аромата ужасен,освен това външната опаковка от целофан нещо ме усъмни,моментално го върнах обратно.Склада е във Видин.Дадох айбан за да ми върнат парите,вече 3 седмици пари няма.Има ли изгорели от този сайт,моля споделете.За себе си приключих с интернет пазаруването на парф.Ами то парф.който на пазара струва 120 лв.в този сайт 64.

# 574
  Titina, *Emia* вероятно се е пошегувала, защото правилният правопис на тази дума е "лаик", а не защото не знае какво означава. Peace

newsm10

# 575
  • София
Преди 3 седмици си поръчах в Enzo,bg парф. на Bucheron Jaipur се казва.Пристигна много бързо,но аромата ужасен,освен това външната опаковка от целофан нещо ме усъмни,моментално го върнах обратно.Склада е във Видин.Дадох айбан за да ми върнат парите,вече 3 седмици пари няма.Има ли изгорели от този сайт,моля споделете.За себе си приключих с интернет пазаруването на парф.Ами то парф.който на пазара струва 120 лв.в този сайт 64.
Доколкото съм чела, връщат парите, но се бавят.

# 576
  • София
Отговорът ти ме накара да се разтърся за информация. Съдържание на парфюмно вещество в тестерите.
В парфюма е от 15-30%, в тестерите (бутилките маркирани от производителя с надпис тестер, доста по-високо)
Няма такива неща. Откъде е тази информация?

# 577
Това за тоалетната вода ли? Защото парфюмната е по - силна  и по - трайна, ама аз си харесвам свежаците.
Обикновенно ЕДТ, ЕДП и ПП на едно и също име на парфюм са различни, като аромати, разликата в аромата не идва само от конценрацията на всички съставки, а на отделни такива, оттам и разликите.
Конкретно за Мерве-тата, те са и с различни имена. Тук можеш да ги разгледаш:http://www.fragrantica.com/designers/Hermes.html.
Аз говоря за този, за който и ти преполагам. А това на което ти казваш ЕДП е това. Дори парфюмерите/ създателите им са различни. Вторият посред лято може да усмърти и мен, която съм му заклета фенка и съм изпръскала няколко стотици вече, но след края на март най-късно, не посягам към него. Wink По тих е, по-интимен, не се развява, дори облак не прави, освен това е крайно нехаресван и често определян, като мъжки, последното важи и за О де Мерве, затова пробвай го с хубаво напръскване, поне 2-3 пъти и тогава вади портфейла. Peace

Никой нищо ли няма да каже за Mure et Musc na L Artisan Rolling Eyes

# 578
  • Sofia
Помня го като нетрайна боровинка.

# 579
  • София
По парфюмериите изкарали ли са jour d'hermes absolu?

# 580
Mure et Musc ми писна след 5 мл- монотонна, хубава къпина. Не че е лошо изработен, но може и без него, освен ако не ти се искат много силно къпини с муск.

Да се оплача, че от сутринта не мога да измия от китката си Kenzo Winter Flowers.  Cry
И ме преследва гадината със страшна проекция. Дали да не го неутрализирам с Пойзън....

# 581
Отговорът ти ме накара да се разтърся за информация. Съдържание на парфюмно вещество в тестерите.
В парфюма е от 15-30%, в тестерите (бутилките маркирани от производителя с надпис тестер, доста по-високо)
Няма такива неща. Откъде е тази информация?
В някой от статиите за разликите между парфюм и тоалетна вода напр се споменават и тестерите. От там намерих и % съдържание на парфюмно вещество в тестерите. Като правя разлика между тестер и самплес. Разликата с регулярния парфюм, не е само в липсата на кутия и капачка (последните тестери имат и двете, само дето са маркирани с думата тестер)
Не целя да предизвиквам спорове, просто ме мързеше да си търся сама информацията и реших, че мога да използвам такава на готово.
Сетих се и за едни сертификати оф анализ (не знам как се превежда този документ на български), на всичко отгоре успях и да вляза в тях. За тестерите сертификатите са различни от тези за парфюмите или пък тоалетните води, съдържанието на парфюмно вещество е доста по-високо.

Все пак благодаря за отговорите, дори и неправилни ме накараха да се поровя и да намеря отговор на въпросът, който ме интересуваше.

Последна редакция: нд, 29 юни 2014, 16:27 от Titina

# 582
  • София
Годесче, точно за първия говоря, не за елексира. Той ми беше по - тежък. ЗА трети път ще ходя да пробвам, но действително върху себе си нищо не усещам. Но както казах, няма да ме откаже това. Харесва ми и ще се взимаме. Ще търся и останалите да тествам, но някъде по летищата ще е.

# 583
  • Germany
Относно L'homme на YSL - определено трайността е много слаба, излъчването също, така че и с обилно напръскване не зная какво би се променило... Насила го изпръсках, за мен типичен офисен аромат, много клиширан и мирише (не ухае) евтино и синтетично.
И на мен този парфюм не ми е от любимите, макар да съм от страстните почитатели на ИСЛ, но пък никога не бих се изразила така за него. Все пак дамата беше споделила, че мъжът й се е влюбил в аромата. Това, че нещо не ни допада, не значи, че не трябва да отчетем и достойнствата му. Прави ми впечатление, че в последно време темата е предимно хейтърска и за мен поне загуби очарованието си. Тъжно ми е, че срещам много малко интересни и хубави описания или поне впечатления, вместо това нехаресването и отрицанието е много важно да се сподели, размахването на пръст и поучаването също. Въпрос на преценка, разбира се, затова е форумът.
Mure et Musc е от любимците на Лю, която за съжаление отдавна не пише тук, но я разбирам. Аз лично не можах изобщо да го разбера този парфюм, макар да му давах няколко шанса, при всеки се проявява различно. При мен няма нищо свежо и сочно, къпини и боровинки не усещам, но за сметка на това има много сапун и подправки, което ме отказа от него завинаги. Goddes, не бих рискувала с покупка, намери го за проба Peace
Водата на чудесата при мен е изключително трайна и винаги посрещана добре, което пък ме изненадва. Винаги ме питат с какъв парфюм съм, а една колежка го искаше на минутата, но когато се напръска с него сбърчи нос и каза, че върху мен стои по коренно различен начин. Така че, нещата отново опират до химия.
... Дали да не го неутрализирам с Пойзън....
НЕДЕЙ  Mr. Green Hug

# 584
Да ви кажа, ако наистина много харесам даден аромат, няма да ми пречи да го подновявам. Така че аз лично бих посъветвала човека влюбен в гореспоменатия YSL да си го вземе и носи с удоволствие.

Общи условия

Активация на акаунт