Отказ на Директор на детска градина да даде удостоверение за завършена предучили

• 4 386
  • 60
  •   1
Отговори
Директор на детска градина отказва да ми даде удостоверението за завършена предучилищна група с основание неплатени две такси/за месец март и април т.г./ ,Тези такси са по общинска наредба,но нямат право да задържат удостоверението.

# 1
  • sf
Да ти кажа разбирам ги, как ще са сигурни,че ще си платиш таксите след това?!
Да не говорим,че по принцип още след първата неплатена е трябвало да върнат детето от градината.

# 2
  • София
Ами няма да ви го даде, да.
Прочети правилникът на ОДЗ-то. В много градини -свидетелства, документация и мед. картон се дават само след проверка в таксовата книга и подпис на касиер.

# 3
Да не говорим,че по принцип още след първата неплатена е трябвало да върнат детето от градината.

Да да нещо такова е трябвало да стане след найсто число на месеца. Проявили са разбиране види се. Тук обаче няма как да проявят, аз също ги разбирам. Имат и законовото право.

# 4
  • Ямбол
Не би трябвало да ви задържат удостоверението.
Единственото, което ми хрумва е, да подадете писмена покана да ви го издадат в срок, какъвто вие поставите и да я входирате в детското заведение.

# 5
  • София
Заради неплатили завършващи тази година ни искаха всички летни такси накуп. От предишния набор 5 родителя си взели удостоверенията и забравили пътя към градината.

# 6
Директор на детска градина отказва да ми даде удостоверението за завършена предучилищна група с основание неплатени две такси/за месец март и април т.г./ ,Тези такси са по общинска наредба,но нямат право да задържат удостоверението.

А защо не сте си платили таксите?

# 7
  • София
Не стига,че не платили 2 такси пък и се цупят,че удостоверение не им дават...

# 8
  • София
А вие на какво основание не сте си платили таксите?

# 9
Не стига,че не платили 2 такси пък и се цупят,че удостоверение не им дават...

беше ми неудобно да го напиша. но ти не им цепиша басмата , което много харесах  Laughing

При нас условието беше платена такса дори за месец Май който още не е изтекъл, защото последните дни бяха със предварителна  заявка за присъствие и това им дава възможност таксите да са изчислени още на 28.05

# 10
А вие имате ли право да не си плащате таксите  Outta Joint

# 11
Има право да не си плати таксата и Директора на ОДЗ има право да върне детето. Това е начинът, който обаче никъде не се прилага, а сега се прилагат такива селски номера за събиране на парите.
Наясно съм защо това се върши, разбирам ги от ръководството на градината, но пътят за събиране на средствата е трябвало да се начертае още през м. април, когато се е плащала мартенската такса.

# 12
Да и аз това се питам-хем неплатили цели ДВЕ такси,ами и нагли.Вместо да се чудите къде да пускате жалби,платете си и всичко ще е наред.Другите ,дето си плащат по-будали ли са? Вечно трябва да има някой,който си мисли,че е по-тарикат от другите!!!
Сега обърнах внимание,че става въпрос за месеците март и април и ако детето е ходило и през май стават цели три такси.
Абсолютно съм сигурна,че учителките са предупредили предварително за таксите.Освен това още в началото на годината на родителската среща се казва за плащането на таксите,както и за правилника на ДГ. Друг е въпроса дали авторът на темата въобще е бил на родителска сеща.

# 13
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Blush и аз исках да не плащам такси  Blush но не ми се занимаваше Blush

основанията ми бяха две: това и  това, че в нашия град нито едно училище не предлагаше подготвителна група. нямах право на избор -  искам или не трябваше да ходи на градинка.

при нас даже въведоха постоянна съставка  Crazy пари, които трябваше да се плащат независимо дали детето ходи на градинка или не.

# 14
  • София
Освен обучение в детската градина има и храна доколкото знам,едва ли мислите,че закуска,обяд е следобедна закуска за 20 дни ще ви излязат по-малко от 60лв.
За сравнение,синът ми,който не е в детска градина,защото не е приет ще ходи от есента на училище,късмет,че ще е целодневно,но там купоните им за храна са на стойност 160лв.
Не знам кой трябва да се жалва в случая,да такса няма да плащаме,но като си платим храната на детето и то....

Аз съм директна,защото съм искрено възмутена от такава наглост.
Не стига,че имате късмет детето ви да е в държавно заведение и да плащате нищожна сума,а то да е на топло,да го гледат,обучават и хранят,ами и не искате да се издължите,просто е нагло.

Такива като мен,чиито деца са извън детските градини можем само да ви завиждаме благородно,че 4 години е имало кой да полага грижа за детето ви,а ние трябва да плащаме 500лв. за частна градина или да спрем работа.
Готова съм двойна такса да плащам всеки месец,само и само да ползвам тази услуга,ама няма.

Платете си таксата,не ставайте за смях и със здраве се запишете първолаци.
Късмет на детето и вие не се хм "циганете",защото е грехота спрямо всички останали,които са си платили и всички като мен,които са извън системата.

Общи условия

Активация на акаунт