Прием в МГ Варна след 4-ти клас

• 54 461
  • 194
  •   1
Отговори
# 75
Прогнози за 9-11 зад.хич не правете ,дори и да са всички решени и по описание на детето да си мислите ,че ги е описало както трябва.  Wink
Чакането е най-изнервящо ,здрави нерви ви пожелавам и на 27 ми да не ви държат до късно в напрежение!  Peace

ами специално тази година относително точно могат да се правят прогнози и за 3-те задачи защото няма задача с няколко варианти за търсене, всичко се решава почти напълно еднозначно; и от тази гледна точка при решена задача могат да отрежат, 2, 3, 5 точки да речем ако не им харесва описването, но повече не виждам как...
- 9-та задача е чертеж, няма кой знае какво; ако детето си е намерило по чертежа търсените плочки не виждам какво биха могли да му намалят от точките...
- 10-та задача е с три подточки за пресмятане на разстояния и време; аз поне не се сещам за много  алтернативни начини за решение, т.е. да има вариант подточките да са решени и за това да дадат минимален брой точки... по-интересно е разпределението на точките между самите подточки...
- 11-та задача също е свързана с чертеж и решението е еднозначно... тук по-може да се "отреже" нещо; предполагам че ако детето по интуиция е намерило размерите на търсените отсечки и не си е писало уравнения с неизвестни ще бъде оценено с малък брой точки за подточка а/; но пък при намерено решение на подточка б/ едва ли има какво да "режат"

# 76
  • Варна
Ами да ,3*5 т. отрязани  прави точно едни 15т. минус при "решени " задачи. Съвета ми е да си пазите децата от вашите прогнози ,че накрая да не се разочароват и да леят сълзи.  Peace

# 77
  • Варна
Ами да ,3*5 т. отрязани  прави точно едни 15т. минус при "решени " задачи. Съвета ми е да си пазите децата от вашите прогнози ,че накрая да не се разочароват и да леят сълзи.  Peace
Напълно съм съгласна с това мнение.

Не мога да дам прогноза колко ще са точките на синът ми, отказва всякакви коментари по състезанието - освен, че е решил всички задачи, но не е имал време за проверка. Ще си чакам чинно да излязат резултатите на сайта.

# 78
днес е денят Х за всички четвъртокласници от Варна кандидатстващи в МГ, още малко чакане остана Simple Smile

# 79
  • Варна
Да и аз преди малко с надежда отворих сайта на МГ, но уви - явно няма да изкарат резултатите сутринта.

# 80
Публикуваха резултатите! За съжаление ние не сме сред приетите. Честито на успелите!

Последна редакция: пт, 27 май 2016, 12:11 от Таня Т.

# 81
и кратък анализ като поотминаха емоциите Simple Smile

по резултатите от ПЗМ може да се съди, че задачите са били средна трудност, 38 резултата 70т. и повече, минимален бал 138,625; доста размествания тази година спрямо резултати и класиране преди ПЗМ; цели 13 деца отпаднали, а най-предно класираното дете, което е отпаднало преди ПЗМ е било на 28 място!!! следващите отпаднали са били на 30, 32, 33, 35 място преди ПЗМ... децата приети благодарение на резултата си от ПЗИ са цели 4...

# 82
  • Варна
Честито на приетите деца!
Мъчно ми е за останалите ,предполагам децата са тъжни ,че трудът им е невъзнаграден,а не е така  . Годините по състезания и школи и наученото от тях са незаменими и ще са им в огромна полза занапред. Не знаете какво сте "загубили" ,нито пък какво сте "спечелили"!  Hug Просто ги успокойте и ги възнаградете за труда им !  bouquet

# 83
Честито на приетите деца!
Мъчно ми е за останалите ,предполагам децата са тъжни ,че трудът им е невъзнаграден,а не е така  . Годините по състезания и школи и наученото от тях са незаменими и ще са им в огромна полза занапред. Не знаете какво сте "загубили" ,нито пък какво сте "спечелили"!  Hug Просто ги успокойте и ги възнаградете за труда им !  bouquet
Деска, благодаря за чудесните думи! Моят син е много разстроен, малко не му достигна за заветната МГ. 

# 84
Таня,забелязах че миналата година има 3 приети резерви и явно не всички деца са се записвали.Изчакайте,видях че сте много малко под чертата.

# 85
Таня,забелязах че миналата година има 3 приети резерви и явно не всички деца са се записвали.Изчакайте,видях че сте много малко под чертата.
Не смея да се надявам даже, че разочарованието после е още по-голямо. Все пак благодаря за подкрепата.

# 86
случва се деца да се откажат по една или друга причина, 2014 г. май не се записаха две;в случая трябва да се откажат четири, но кой знае...  препоръчвам ви да не давате надежди на детето, но да присъствате на родителската среща на 31... ще чуете срока за записване, обикновено е само един ден, няма да е лошо да поговорите след срещата и с зам. директора по учебната част и да заявите интерес; тя ще ви каже кога точно да проверите за отказали се и записване на следващите в списъка

# 87
  • Варна
случва се деца да се откажат по една или друга причина, 2014 г. май не се записаха две;в случая трябва да се откажат четири, но кой знае...  препоръчвам ви да не давате надежди на детето, но да присъствате на родителската среща на 31... ще чуете срока за записване, обикновено е само един ден, няма да е лошо да поговорите след срещата и с зам. директора по учебната част и да заявите интерес; тя ще ви каже кога точно да проверите за отказали се и записване на следващите в списъка

Не виждам смисъл от това.При отпаднали деца ,те звънят на следващите в списъка.  Peace Но всъщност да,добра идея е да се говори.
И не 4 ,а 3 деца е достатъчно да не се запишат,нека бъдем точни.  Wink

Последна редакция: сб, 28 май 2016, 16:22 от Деска

# 88
за съжаление децата в случая са 4, тази година приемат 57 деца заради равен бал накрая... с обаждането по телефона не съм наясно, телефон на родителите откъде ще имат? не знам дали са карали децата на ПЗМ да пишат телефони...  пък и да са писали не е ясно колко вярно...

# 89
На ПМЗ са казали на децата да запишат телефон на родител. Щом не е проблем ще присъствам на родителската среща, пък дано имаме късмет.

Общи условия

Активация на акаунт