Отговори
# 270
Wickedly, ето статия за съхраняване и размразяване на кърма
http://missby.wordpress.com/2008/01/08/store-milk/

Ето линкове към еднократни пликчета за замразяване на кърма, за да си представиш какво пердставляват.
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=9582&cat=104
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=13821&cat=104
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=8076&cat=104

Контейнерите пък са за многократна употреба, и ако имаш място във фризера също са добър вариант, на авент са добри, на медела също.
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=1311&cat=104
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=5399&cat=104
На мен ми вършеха работа и после пирзахранването, като си правех пюрета и си замразявах в тях харана. Има и на други марки, важното е да се затварят пълтно и добре. Може и в бурканчета за бебешка храна, ако капачките са да многократна употреба. Като цяло стъклото не се препоръчва обаче, защото теоритично е възможно миниатюрни парченца стъкло или стъклени стърготини да попаднат в кърмата

Пишеш, че шишетата са ти от братовчедката. Ако са ползвани дори веднъж, силно ти препоръчвам да си вземеш други, нови. Има бактерии, които не умират при изваряване и употребявани помпи и шишета са потенциално опасни

# 271
Докато пишех и Ната е писала
Според мен щом нямаш болка не е толкова за шашкане, сигурно ти се подува стомаха и ти опъва кожата. Но ако докторката ти прецени, по добре влез за вливания, по-добре да е излишно, от колкото да се изпусне нещо Hug

# 272
Eспа, благодаря ти за вниманието  Hug Тя все пак лекарката не може да прецени какво усещам, а лошото е, че и аз не мога... Тя иначе не вижда нищо притеснително, пък и аз си пия магнезия, надявам се нещата да не са за изпускане... Praynig То нали има и контракции, които са си нормални, подготвителни..а и като не боли...
Може ли да помоля, ако има бъдеща или настояща мама, която доказано да е има такива със стягане на корема да напише какво е.. Док. ми каза да ми е ориентир, дали умът ми е само там и дали ми пречи, но с тези растящи тумбаци, не знам дали това е изчерпателно .....  newsm78

Извинявам се за излиянието...но не знам как да постъпя.....

# 273
Ната, и предишната бременност и тази имам болезнени. Неболезнените са същите ама без болката  Mr. Green
Аз ги усещам, като спазъм, втвърдяване на целият корм от над пъпа, до срамната кост. Толкова здраво се стяга мускула, че корема ми става почти на половина като обем и виждам очертан силуета на бебето - глава, гръб и т.н. Стягането при мен започва винаги от долу на горе, докато обхване цялата матка. Ако има болка е ниско долу, вътрешно над срамната кост, все едно шийката ти се е сгърчила или даже отзад в кръста бие болката. Времетраенето е различно, но не повече от минута, после визуално се вижда, как корема ми пак се окръгля в нормално състояние

Това е горе-долу

# 274
Еспа, малее, милата....а магнезия не помага ли? Как запазваш спокойствие? Не знам какво да правя....Да се обадя ли на док, или да почакам ден-два?  newsm78 Нямам болка и няма стягане и отпускане, просто понякога се опъва все едно съм преяла...

# 275
Момичета, извинявам се за тормоза .... просто ми трябва малко подкрепа  Hug

# 276
Agness, ааа много са досадн тия лелките, на които все им е студено и все са хремави и настинали  ooooh! . Ама не се ли усещат поне малко да се съобразяват с теб, все пак си бременна  Crossing Arms .

Ната, чудесни новини от прегледа. Ами тя много голяма е пораснала твоята бебка  Heart Eyes . За втвърдяването не знам какво да ти кажа, защото и аз хич не съм капацитет по този въпрос, но така като го описваш, и още повече, че нямаш болки, и аз си мисля, че по-скоро е от преяждане цялата работа. На мен също ми се надува понякога вечер, когато прекаля с черешите. Защо не пробваш 1 ден без череши и да видиш дали случайно не е от тях. Аз преди ядях много ябълки, но някаде в четвърти месец като влезнах и започна корема много да ми се надува от тях, направо имах чувството, че ще се пръсна и като спрях да ги ям, проблемите ми изчезнаха. Друга вероятност за надуване може да е и запкът, ако имаш де. Дано скоро да намериш причината за неразположението, че да се успокоиш  Hug

Еспа, златна си направо  lovekiss , много ценна информация даваш, както винаги. Сега ме хвърли в размисли и страсти за тези шишета  newsm78 . Аз понеже съм изцяло с нагласата за кърмене до дупка и изобщо не съм се интересувала от шишетата като цяло, но може би ще е добре да купя поне 1 да си имам за начало  newsm78 . ДА, пускай клипчето за цеденето на ръка , ще ми е много полезно. Тук възниква и въпросът в какво да цедя? Значи трябва да си взема някакви стрилни купички за болницата? Или контейнерчета? Колко време е "срокът на годност" на кърмата  newsm78 . римерно, ако цедя в болницата, доколко време след изцеждането ще е годна за консумация, при положение, че началото на септември ще е адска жега там и хладилник няма. Друг въпрос: Трябва ли ми възглавница за кърмачки? Като абсолютно неопитна в кърменето, може би ще ми е от полза? В родилното задължително ли захранват бебетата с АМ? (Това може би е въпрос, който трябва да им задам на тях, нали?). За изкуственото зърно знам, че е само при необходимост, писала съм го за обща култура  Wink , дано не ми се налага да го ползвам/купувам.
Някой знае ли какво представляват тези еднократните гащи? От каква материя са и продават ли се по аптеките примерно? Аз питах на 1-2 места, но нямаха ... чак пък да са толкова специални тия гащи, не вярвам  Crossing Arms .

# 277
  • София
Мацки, ако се притеснявате за пластмасата на шишетата, защо не си вземете на Чико стъклени? Аз така ще направя. За всеки случай ще взема 1 стъклено. Мисля, че е перфектният вариант.

# 278
Eспа, Wickedly - благодаря ви момичета за подкрепата!  Hug   bouquet  Hug

Еспа, наистина си супер! Благодаря ти!   newsm51

Засега ще изчакам, ако продължи, ще се обадя на док. Няма нищо страшно  Blush

# 279
Момичета, малко встрани от бременните въпроси, но съм яхнала метлата аз и бих се радвала да чуя странично и обективно мнение по проблема, а също ще ми е от полза, ако има и някой юрист сред вас, който да ми даде съвет.

Ще се опитам съвсем накратко да разкажа за какво иде реч: Дълга и широка е моята история, но с две думи, завършила съм си образованието семестриално, като ми е останал 1 изпит за чистене. Поради "дългата и широка история", този изпит няма как да го взема и затова ще сменя университета и ще си довърша в друг, където има същата специалност. Дотук добре. Февруари месец отидох и си извадих академична справка от настоящия ми университет, която справка ще ми е необходима на есен, за да ми признаят всички оценки в другия университет, в който ще кандидатствам. Така, обаче се оказва, че в академичната справка липсват няколко предмета, защото някой, както винаги си е свършил работата "отлично". От 2 седмици звъня всеки ден в канцеларията на факултета, за да попитам дали ще си поправят грешката. Вметвам, че съм им платила 50лв., за да ми издадат тази справка. Та, днес най-накрая благоволиха да ми вдигнат телефона. Обясних съвсем спокойно цялата ситуация (с благия тон) и онази отсреща ми вика: "Еееми явно грешка е станала, ама аз к'во да напра'а?". И аз: "Ами поправете ми справката, аз съм си платила за издаване на тази справка, а от вас получавам просто един документ с невярно съдържание". Канцеларистката важна, важна: "Ами, нямаме такава практика да поправяме академични справки, може да дойдете на място и да ви издадем нова. Плащате 50лв. на касата на университета и с квитанцията идвате при нас." Момичета, не ми е за 50-те лв., но направо ми идеш да се гръмна като чух тая нагла мързлана, на която и се плаща да върши тая работа и цял ден седи и си бърка в носа и нищо не върши. Ами добре, ако и следващата справка е същата като тази? Аз колко пъти по 50лв ще им дам? То така е много лесно  Crossing Arms .
Въпрос /към юрист евентуално/: Мога ли да подам някъде оплакване/жалба. Към кого трябва да е адресирано оплакването - декана на факултета или направо до ректора? Писна ми вече да ме правят на маймуна, този път чашата преля  smile3511 .

ПС: при положение, че грешката е при тях, на какво основание ме карат пак да плащам. Ако грешката беше при мен, разбирам, но в този случай.......главата не ми го побира

Последна редакция: ср, 11 юни 2014, 15:17 от Wickedly

# 280
Ната, ти забелязала ли си по кое време горе-долу ти се подува корема? Дали е след ядене? Защо не се уговориш с твоята лекарка да отидеш някой път като ти е надут така корема, и тя бързо ще види дали са контракции. То малко неосъществимо звучи де  newsm78 . Ти сега пробвай да се успокоиш, мисля, че най-важното е, че нямаш болки, пък и нали си пиеш магнезия, така че би трябвало всичко да е наред  Hug

# 281
Привет момичета Simple Smile,
Wickedly, до когото и да пишеш е без значение. Принципно ректора ще го прати на декана, а той надолу по линията. Пробвай се с декана за по-бързо. Не разбрах за кой университет иде реч, но повечето си имат вътрешни правилници как действат в такива случаи. Често отдел "Студенти" разглежда такива жалби. Пиши!!! аз съм юрист и подкрепям жаленето с 3 ръце, достатъчно са ни малко правата, че да не се възползваме от тях. кажи после какво е станало за инфо Simple Smile

Ната, и аз съм така с корема. Твърд като диня от няколко дни. Вещерът дето ходя на консултации за родители директно ме застреля с въпроса "Черешки хапваш ли?" Казаха ми да пия еспумизан защото съм се напълнила с газчета и ми спряха черешите Cry Обясниха ми че щом е за продължително време втвърдяването не е контракция и магнезият не помага. Стискам палци при теб да мине бързичко  Heart Eyes

# 282
Ната, ако бях аз, на твое място, щях да изчакам, ама не съм критерии, щото понякога изпускам важни симптоми така. Ако се чувстваш притеснена по-добре се обади, по-добре да е излишно, от колкото да стоиш и да се шашкаш, притеснението понякога е по-лошо от всичко. Ако имаш опраквания знам, че стандартно мерят шийката да видят дали ако са контракции и се отразяват, после гледат за бъбречни болки, цистити и т.н
А за контракциите освен магнезии и нифедипин взимам, ама въпреки и двете правя минимум 4 болезнени контракции дневно. Ако се раздвижа и болката започне да отшумява не се шашкам, ако не отмине гледам дали са на равномерен интервал
Wickedly, аз смятам да си взема едно такова шише http://www.patilanci.bg/butilka-za-hranene-s-biberon-medela-250-ml, да ми се намира, ако оставя детето на мъж ми. В съшност не толкова шишето е важно, а формата на биберона, силно ти препоръчвам такава 
Скрит текст:
тясна основа, плавен преход. По-малко вероятно е бебето да се отбие от гърда при такава форма, този бибиерон при засукване най-се доближава до това което правят бебчовците на гърдата
Относно съдът в който ще цедиш – всеки стерилен съд е подходящ, ако си вземеш контейнерчета, може направо в тях. В болницата, ако цедиш, не мисля, че ще имаш много възможност да я даваш тая коластра на бебето – ако е със шише, трябва да е стерилно, след хранене да изваряваш, освен ако не ти дадат болнично. Може с лъжичка да я даваш тая коластра също.За изцедена кърма, не прибрана в хладилник, обикновенно източниците посочват около 10  часа че е годна, но лично аз повече от 2-3 часа не бих държала извън хладилник. Най-добре, ако бебето е при теб, скачате се двамата и го оставяш да изсуква каквото може, колкото често иска. За захрнаването с АМ в болницата – за жалост, в общия случай почти навсякъде захранват, поне първото хранене. Правели го, за да видели че детето няма проблем със стомаха, все едно ако го накърмиш не могат да го видят това. Въпреки, че ако болницата е сертифицирана по програмата на Световната Здравна Организация -  Приятел на бебето, а те всички почти са, не трябва да го захранват и не трябва да ви разделят. Но при всички положения, най-добре питай в болницата, каква им е практиката. За моята ме увериха, че няма да го захранват, ще видим дали ще го спазят

Ето клипче, за цедене на ръка
http://ammehjelpen.no/handmelking?id=907 като ти се отвори страницата, второто е на английски
Не се пробвай сега да цедиш, да не си докараш контракции
В сайта има много хубави клипчета, за поставяне, засукване, различни пози, ако ти е интересно http://ammehjelpen.no/video

Ето и статия, как да храниш с шише, така че да е по-малко вероятно бебето да се отбие
http://xedra.wordpress.com/2009/10/29/bottlefeeding-2/

# 283
Благодаря на всички момичета за подкрепата и мненията!  Hug

Току що се обадих на др Богословова, тя жената била в операция и ми стана много неудобно с какво я занимавам, но пък тя ми каза да и се обадя.... Няма значение, с нея решихме да отида утре пак да ме погледне пък тогава ще видим какво ще се прави... Сега ще си взимам но-шпа и диаспорал, надявам се, че всичко ще е ок  Praynig

Еспа, днес ме гледа само на коремен и там май контракции не се виждат, сигурно утре ще ги види тези неща. Милата, стискам ти палци, ти си герой Simple Smile

Реторика, ми хапвамм черешки  Blush ама днес не съм, колко време да държат, пусти черешки  Grinning И при мен стягането е продължително, и аз не му обръщах внимание, но днес док каза да наблюдава и ако продължи след хапчетата да и се обадя, и аз затова и се обадих. Но, твоя вещер може и да е прав  Joy , ти усещаш ли промяна?

Wickedly, тези са  #2gunfire но Реторика е права и за схемата, а и за пускането на жалбата, задължително го направи. Не се ядосвай, стискам палци тази твоя одисея да приключи по-бързо.  Hug

Благодаря ви отново за подкрепата  Hug    bouquet    Hug

# 284
Пак аз, днес всеки втори пост - мой  Mr. Green

Wickedly, закъсала си го с този университет. Как може такова отношение, та те може нарочно да бъркат, за да си събират по 50 лева всеки път. Оплачи се непременно
За еднократните гащи, от някаква хартиена материя са, изглеждат така

Скрит текст:

ето линк към някакъв интернет магазин, обикновенно в аптеки в близост до родилни домове продават винаги
http://www.shtarkel.com/products/2620-edn-gashti-za-sled-rajdane-5-bropak.html

За възглавницата за кърмене – аз никога не си взех такава, с обикновенна възглавница ми беше идеално, още повече че и в родилното обикновенна възглавница винаги  има и не трябва да носиш нищо допълнително. Обикновенната възглавница си я слагаш на коленете, отгоре бебето и си готова, ако ти е ниско и две възглавници една върху друга става

Nata, успех утре, сигурна съм, че всичко ще е наред. Сигурно ще ти пуснат запис на тонове, те отчитат и контракциите и интинзитета им. Успех и не се шашкай Hug

За пластмасовите шишета, подкрепям Маци, има хубави стъклени. Мен лично в пластмасовите ме пиртеснява, евентуалното наличие на бисфенол, но според мен вече всички производителни ги изчистиха от тази съставка. Така или иначе като се купува, може да се попита имат ли или нямат бисфенол

Утре съм на преглед, мъж ми няма да може да дойде с мен и не ми дава да си карам колата сама, било опасно, щяла съм да се притесня, някой да ме засече, да съм си вземела такси. Е да, ама на мен ми се кара, от 2 месеца не съм, а обичам  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт