Хайде, мамо, стягай багажа! - ДЕКЕМВРИйче готово е за плажа ;)

• 24 599
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
bestbaby, кърма не съм пробвала да слагам, само АМ и от него също се разводнява! А да те попитам, кърмата на момента ли я цедиш или си имаш във фризера? Защото реших и аз да пробвам с кърма, която е замразена, но като я разразих ми докарваше на сапун и я изхвърлих!  Thinking

# 106
Кашите стават на вода, не само с кърма, а и с АМ, но аз не ги приготвям както пише на кутията, че стават много редки. Правя ги на око и не се оводняват така бързо. Пробвай! Simple Smile

Ние също имаме нещо като сухо петънце на бузката, педиатъра изписа мехлем, но не мина с него и мисля, да идем на дерматолог. Дано е безобидно!

За количество мляко знам, че е 800-900мл на ден, ама не съм сигурна. А, какво значение? Все пак всяко дете яде различно. Нашето момиченце яде около 170мл, но не ги изяжда винаги.

# 107
  • София
Мами, какво правите в гадното време с децата? Още 10-тина дни щяло да е такова  Sad
Гледам, че май има 5 Анни освен моята при декемврийките (броя и Анна-Деа и Аннализа) Grinning

# 108
  • София
Пълзи по пода и се опитва да събира балони  Grinning Дано само не се пукне някой.

# 109
Времето е лошо, но тези дни все ми се налага да излизаме точно когато леко вали, слагам я в зимния кош и излизаме. Иначе вкъщи заянимания за мен колкото искаш - готвене, чистене, гладене, за моята Анна  местене от стая в стая и наблюдаване на съответния процес, вечер игра с батковците до спукване от смях.  Иначе мога по цял ден да си играя с нея, и на двете ни е забавно.

Анна също много обича балоните, вече няколко са се пукали близо до нея, не се уплаши, но ме е малко страх за тъпанчетата.

# 110
Аз си я изкарвам и в това време и в по-студено съм я изкарвала, просто си я завивам добре и така. Галена не пълзи толкова, само се помества лекичко, ама голям зор. Въобще не и е на акъла да се обръща направо тръгва напред  Mr. Green Ние сменихме плодовите пюрета на Хип с Белвита, казаха ми че някои бебета не ги харесват, защото са по-сладки от другите, сега съм доволна, по 190гр си оправя малкия звяр преди обед, на обед зеленчуково, аз и го приготвям и после мляко. Така я караме. Grinning

# 111
  • София
Здравейте на всички мами Simple Smile
От доста време Ви чета,но едва днес се регистрирах.
Моят малък мъж е на 6 месеца и 9 дни.
Вече съм го захранила,още когато беше на 5 месеца по препоръка на докито(но не на нашатра педиадърка,тя е.............нямам думи,ама ни е най-удобна)
Захраних по рано,защото от към средата на втория месец спря да се изхожда всеки ден и бяхме стигнали до 5 дни без да ака Sad и нищо не ми помагаше.Но от първият ден,в който дадох друга храна той започна да се ходи всьеки ден,дори и по два пъти Simple Smile Захраних го с картофено пюре.което много обича към днешна дата заедно с тиквата Simple Smile
Но малко бавно се захранваме,като се има предвид,че сме захранени от месец и половина,а сме опитали само картоф,тиква,морков,който не харесва и пащърнак .Плодови пюрета-банан(който не харесва),ябълка и круша. Вече сме заместили обедното хранене а от десетина дни ядем и каша следобяд и от няколко дни заместихме и това харнене.
Не съм давала още месно пюре и жълтък,но утре сме на контролен и ще питам педиадърката ни,която междудругото нищо не обяснява и аз си търся сама инфо из нета.
Вие давали ли сте вече месо и какво е първото месно пюре?

# 112
  • София
А относно морето и ние ще го пропуснем тази година.Мислим да го заведен на планина Simple Smile

# 113
  • София
Аз отново да се включа Simple Smile
Може ли да ми кажете мамите захранили преди 6 месец какви зеленчуци и плодове сте давали? Какво е дневното меню на вашето бебче Simple Smile?
На колко харнения сте на ден и през какъв интервал?
Нашето меню е е две хранения сутрин с мляко,след това зеленчуково пюре,после каша и последно ядене пак мляко-през около 3-3,5 часа и сме на 5 хранения.Часовете са различни в зависимост от това,кога се буди бебчо,веднъж се буди в 7.30,веднъж в 8.30 часа
Малко прекалих с въпросите,дано не съм ви досадила  Embarassed

# 114
Има всякакви комбинации от зеленчуци на пазара като пюрета. Всичко съм давала: броколи с ориз, спанак с ориз, картофи с грах, чушка, домат......всичко. Месо- почнах с пилешко и пуешко.

# 115
  • София
А когато давам нов зеленчук/плод,той в чист вид ли трябва да е или може да е в комбинация с друг,който вече е опитал? Примерно давала съм картоф,но ориз не,мога ли да дам пюре от картоф с ориз?  Simple Smile

# 116
Защо да не можеш ориз? И чист ориз можеш. Можеш и в комбинация с друго. Оризова каша не даваш ли?

# 117
  • София
Ами не съм давала още оризова каша,понеже знам,че ориза запича,а ние имахме проблем с изхождането и ме е  страх,да не се запече отново Sad
Попитах дали може да е в комбинация с картоф,понеже имам такова пюре(готово)

# 118
Картофът също запича. Смеси ги с тиква.

# 119
  • София
 Да,аз гледам да ги редувам или смесвам картоф с тиква.Или да давам плодово от круша,за да не се запече.
И още едно въпросче-понякога купувам готови пюрета(пр.картоф и морков),когато ни се налага да се храним извън къщи и в съдържанието на пюрето пише,че съдържа домат(пюрето е за 4+)количеството му сигурно е минимално,но все пак,домата не ли алерген.....или пък няма проблем.
(аз така и не му дадох това пюре като видях съдържанието,понеже не бях сигурна)

Общи условия

Активация на акаунт