Хайде, мамо, стягай багажа! - ДЕКЕМВРИйче готово е за плажа ;)

• 24 600
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
[

Ами ние ядем дава пъти сутрин около 180-200мл и един път вечер пак 200мл. Влади е на 6,5 месеца
Не знам,но май някъде бях чела,че на 6 месеца трябва да изяждат по 500-600мл дневно мляко.Ние сме на кърма и горе долу толкова изяждаме+/-понеже се цедя и знам какво количество яде.
[/quote]
  Мерси,ще питам доки нормално ли е така да намали млякото Simple Smile

# 286
И моят бебон не яде по много - на 6.5месеца е и много често яде по 120мл мляко, без дохранване с друго, а преди 2 месеца ядеше по 180мл  doh

# 287
Аз си го обяснявам със захранването и мъките от зъбките,но знам ли,пак едно ми е такова притеснително Sad Алекс няма и 6 м.

# 288
Герито87, на мен педи ми каза веднъж седмично каша, през другото време или само плодово пюре или кисел
Вода пие, но малко, понякога и 100 мл не изпива, даже и 50 май не, а има дни си изпива едно малко шише. Ние нямаме проблем от пиенето с шише, понеже тя беше на изцедена кърма до 4-я месец
Вилхелм тел, много неприятно с това неспане, дано се оправи скоро
Криси пък има голям апетит, понякога пък се притеснявам, че я прехранвам, яде пюре обикновено цяло 190 и суче после, вчера пък следобед, яде малко круша, каша около 120 гр, после половин пюре ябълка и сука малко, като по чудо не повърна, а сме с рефлукс и доста връща като цяло. Ама като й се яде как да я спирам, тя плаче за още и аз давам  Rolling Eyes

# 289
Дайте съвет ! Малкия има кашлица наподобяваща суха от 10 дена,водих го на лекар, личната вика здрав е, няма хрипчета или зачервено гърло, но той продължава да кашля силно и  все едно има сополи които се стичат в гърлото,слагам физиологичен разтвор и маример  ,издърпвам ,но сополи няма или са бели на цвят и съвсем малко.И не знам какво да правя......

# 290
  • София
А защо тогава кашля детето според личната? Дали пък да не го заведеш за второ мнение и да кажат какво може да му дадеш да го облекчи. Я бромхиксин сиропче, я нещо друго.
Анна продължава да не спи. Спа от 23 до 7 ч с едно ставане за сукане. После лежи изнемощяла, но не може да заспи! Просто не знам Sad Сега почвам да я приспивам на гърда Simple Smile

# 291
Педиатъра не ви ли изписа нещо за кашлицата  newsm78 Аз при такова положение бих правила инхалации вкъщи с физиологичен разтвор  Peace

# 292
superslims и ние сме на същото дередже, само че от време на време се прокашлямеи аз като я водих тя казва, че е здрава  и тогава педи стигна до извода, че се дави от слюнката си, защото имаме мноооого лиги и аз се зачудвам вече какво да правя  ooooh! newsm78

# 293
Дайте съвет ! Малкия има кашлица наподобяваща суха от 10 дена,водих го на лекар, личната вика здрав е, няма хрипчета или зачервено гърло, но той продължава да кашля силно и  все едно има сополи които се стичат в гърлото,слагам физиологичен разтвор и маример  ,издърпвам ,но сополи няма или са бели на цвят и съвсем малко.И не знам какво да правя......

Възможно е да е алергична кашлица. Да, инхалации биха помогнали  Peace. Заведи го, обаче на УНГ.

# 294
Благодаря Ви,ще пробвам с инхалации няколко дни, и ако продължава  ще търся 2 мнение

# 295

Superslim и ние сме така от 10-ина дни. Водих я при трима лекари и всички казват, че и няма нищо. Сополи няма, има едно гъгнене между носа и гърлото. Незнам вече какво да правя  newsm78

# 296
Бързо да се оправят кашлящите дребосъци!  Hug Тази пролет такива вируси и грижи... зимата нямаше толкова.

Ние вече две седмици хъркаме, но след всякакви лечения, спрях да я тормозя и оставих само промивките на носа и тегленето с помпа, пък дано мине скоро.
Запичането от първите хапки пюре го оправихме... и сега отиваме към другата крайност - днес до момента три пъти пълни памперса... Опитва и да се подсече леко, но май го овладяхме и това.

До кога слагате в пюретата кърма/мляко? Питам не за това, с което после се дохранва, а за малкото количество, което се избърква с пюрето, за да наподоби вкуса?

# 297
  • София
Аз въобще не слагам кърма в пюрето. Анна си яде интака и иначе, колкото си е наумила от него.
Момичета, днес от 16 до 21 часа бяхме в парка! Страхотно си изкарахме Simple Smile

# 298
Бързо оправяне на кашлящите бебчета  Hug
Вилхелм Тел, браво на вас  Simple Smile Анна поспинка ли?
Doichinova на нас за подсичането ни помага Джинджира алба спрей. Като видя, че е червено, веднага пръскам и обикновено на следващата смяна вече няма и помен от подсечено.

Да ви се похваля - Михаил най-накрая изпи цели 50мл вода и то наведнъж! Tada
За млякото в пюретата - аз добавям 10-20мл, но вече го правя и с вода на око и пак се изяжда

# 299
  • София
Да. Поспинка. Ох...като бяхме на преглед при педито и тя каза, че фонтанелата на малката вече се е затворила напълно, което се води не добре. Но беше спокойна. Сега прочетох, че това в някои случаи води до умствена заостаналост и вече пак се обезпокоих доста. Засега Анна ми се вижда ОК само че. Не се върти напълно още наистина, но пък си бърбори бабабабаба и гледа умничко. За да е всичко наред трябвало обиколката на главата на бебето да нараства с около 1 см на месец и да е по-голяма от обиколката там на телцето - при нас засега е така. Дано детенцето е ОК  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт