Хайде, мамо, стягай багажа! - ДЕКЕМВРИйче готово е за плажа ;)

• 24 601
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
Добро утро Simple Smile  искам да попитам мамите,които захранват с месо,вие как го давате,през колко време?  newsm78   вчера се опитах да дам пилешко (то мирише ужасно) и явно на малкия също му мирише и не иска да го яде,днес ще пробвам друг вид пилешко,дано го прояде

През ден.

# 436
  • София
kadrova4kataДа,благодаря ти,аз също се разрових и информирах.

# 437
Станислава и аз го давам през ден, но моята госпожица хич не яде купеното каквито и марки да са, пробвах всичко и сега и правя, едната баба ми даде домашно пилешко месо от гръбнака или не знам точно, но било най-крехклото, та и правя пилешко със зеленчуци, то поне мирише на ядене, че купените миришат ужасно Simple Smile

# 438
БЛАГОДАРЯ момичета,май и аз ще взема да правя,наистина купените месни пюрета миришат направо ужасяващо

# 439
Аз пък до сега не съм попадала на пюре с месо, което мирише ужасно  Flutter.

# 440
Момичета, как дадохте за първи път зеленчуци, които ги няма чисти. Дадохте по малко в началото или направо цялото пюре?

# 441
Само грах съм давала така, в самото пюре новото беше грах за нас, всичко друго беше яла и го дадох цялото, другите ги правих аз, затова не ми се е случвало, но за граха не ми се занимаваше да го беля и т.н и го дадох на готово пюре

# 442
Момичета, как дадохте за първи път зеленчуци, които ги няма чисти. Дадохте по малко в началото или направо цялото пюре?

Като всяко друго- първо по-малко после цялото пюре.

# 443
  • UK
здравейте,
а банан в суров вид давали ли сте? как го давате? И как приготвяте кисела? аз купих царевично нишесте (пише, че е натурално) става ли с него?

# 444
пюретата си ги давах цели,проблем нямаше,банана го давам суров,пасиран..дори днес беше на банан с круша следобед  Laughing   и аз мисля кисел да дам скоро

# 445
Сурови плодове не давам и няма да дам още поне месец. След като давам каша с плодово пюре, не мисля да си усложнявам живота с кисел, което е почти същото.

# 446
  • UK
Сурови плодове не давам и няма да дам още поне месец. След като давам каша с плодово пюре, не мисля да си усложнявам живота с кисел, което е почти същото.

БОНБОНСКА а каква каша им даваш, в която ти ли добавяш плодово пюре? или е микс самата каша? на коя марка са?  bouquet

# 447
Коконче, банан дадох като първи плод даже, пасиран го давах с кърма, сега и без кърма го пасирам, обожава го направо. Кисел правих няколко пъти, хич не прилича на кашите и понеже става малко желиран Криси не му харесва консистенцията и го яде с доста зор, поради това се отказах засега да й правя пак. А иначе се прави в тендерка с вода, тя завира, аз на около всичко, но да кажем към 150 мл вода и 3-4 лъжици нишесте, нишестето го разтварям отделно в купа с вода и после постепенно се слага във врящата вода и се бърка непрекъснато, докато стане гъст крем, после слагам плодово пюре около половин бурканче след като съм малхана от котлона, но докато е горещо още и се бърка и става една консистенция.

# 448

БОНБОНСКА а каква каша им даваш, в която ти ли добавяш плодово пюре? или е микс самата каша? на коя марка са?  bouquet

Кашата си е само каша, после и добавям пюрето 50/50, защото е калорична. И няма как кашата да е точно като кисел. Киселът се прави с нишесте и плод, а в кашата освен въглехидрати има мазнини, витамини, белтъци и фибри. Тоест- казах, че става почти същото, защото и двете са въглехидратна/ зърнена/ основа плюс добавена плодова субстанция, а не, че като вкус ще са еднакви. Кашата е много по-вкусна от сварено нишесте. На мен варено нишесте с вода направо ми е гадно и няма и на детето да правя такова чудо. Ти сама прецени кое е по-полезно и добро за детето. Много по-лесно ми е да правя каша с пюре, отколкото да бъркам кисели и да давам само захари  на бебето. Лично мое мнение/ а и на педиатъра ни/ е, че целулозата в суровия плод е доста трудно смилаема за бебешко стомахче и сурови плодове и зеленчуци ще дам даже след въвеждане на глутена, тоест когато детето яде почти всичко. Освен това така, или иначе си имам бебешки витамини, които трябва да изпием. Кашите са на Ганчев и Слънчо. bouquet

Последна редакция: пн, 16 юни 2014, 09:20 от Bonbonska

# 449
     Здравейте, момичета!   bouquet
А, някоя от вас използвала ли е оризово брашно? Как мислите, дали може да се сложи като основа в зеленчуковото пюре на обяд, вместо картоф, за разнообразие?   newsm78
      Благодаря ви предварително!  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт