След всичко, което четох навсякъде, все още не ми е съвсем ясно кога точно е готов кваса за употреба, останалия как го съхраняваме - плътно затворен или не плътно затворен, подхранва ли се и на колко време докато седи в хладилника навсякъде различни неща пише и не знам какво да правя. Иска ми се уикенда да забъркам най-накрая едно хлебче, но дали ще става за ползване, как да разбера?
Също така ще съм много благодарна, ако някой ми каже вместо 1 кубче мая, примерно, колко квас се слага? И на това не намерих отговор...
Благодаря ви предварително
100 гр. квас
100 гр. брашно
50 мл. хладка вода
Получава се меко тесто. Когато го замесвам за хляб го размивам в част от водата.
При замесването на хляб, тестото ти не трябва да втасва повече от 3-4 часа, защото става кисел. Това е от моя опит, но както казах, всеки си изгражда удобен за него начин.