"Лято, слънце, плаж, море, Декемврийче в коремчето расте" Тема 4

• 25 022
  • 720
  •   1
Отговори
# 360
И на нас ни предстои ремонт, което направо си ме плаши. Като знам какви огромни количества вещи се чудят къде да застанат и как да бъдат опаковани. Хич не ми е приятно, че в този момент трябва да има толлкова напрежение, но се налага.
А аз съм и в сесия и от цялата олелия в главата ми е само как искам да ида на морето и да забравя за всичко. Mr. Green

# 361
  • Sofia
Аз също ще правя ремонт към края на август. Няма да е кой знае колко основен, но на мен ми изглежда един малък ужас ooooh! Реално всичко вече свършили - мебели, дограма, само времето да дойде. Така решихме - всичко да подготвим отрано, за да влезнат майстори и бързо да се свърши.

# 362
Айде като говорите за дрехи за бременни аз почвам с агитацията на Буба Мара - страхотни дрехи за бременни и кърмачки! имам сигурно 10 рокли от Шаманката и още толкова блузи и туники... страхотни са и си ги носих и без да кърмя или да съм бременна!

https://www.facebook.com/boobamara.bg

# 363
Нашият ремонт ще бъде през Септември. Всичко сме си избрали (най-вече Икеа) и ще преправяме 3 от 4те стаи плюс антрето, доста работа ще е, особено спалнята, защото трябва да се облицова със специални тапети против мухъл и после  отгоре специална боя пак против мухъл и изобщо не ми се занимава. Но трябва да се направи, няма мърдане, ще ни е по-добре на всички ни след това. Peace

Последна редакция: ср, 11 юни 2014, 12:02 от NewBeginnings

# 364
И ние миналата година се нанесохме в нов апартамент, но детската стая я ползваме за склад. Имаме доста неща да оправяме още, но като си знам мъжа, ако не започна аз никога няма да стане. Първоначално бебо ще е при нас в спалнята да ни е по-удобно, но смятам че трябва да свиква от малко само, че да не измеси мъжо в хола на дивана.
Що се отнася до сутиените аз съм чашка А, но миналия ден си купих нов, че другите са ми малки. Като ги сравнявам просто новия ми се струва огромен  Laughing Аз имам обратния проблем малки гърди и по-широка гр. обиколка и не мога да разбера, защо чашките растат с обиколката, въпреки че би трябвало да остава една и съща.
драма Свалих си приложението и днес ще го разглеждам

# 365
Ние миналата година септември, точно седмицата след сватбата ( Shocked ) се нанесохме в къща...беше си чисто самоубийство, не можахме да си отпочинем от емоциите, нито да отидем на меден месец. Не можахме всичко да отремонтираме, сега ни предстои ремонт на спалнята с разни красоти от Икеа, за да я пригодим за бебе (първоначално), че имаме една стая детска, но тя е готова за по-голямо детенце, не е пригодена за новородено. И дотам ни стигат средствата, а толкова исках да ремонтирам банята (и то цялата до основи) и кухнята (изцяло нови шкафове), но уви.  Sad

NewBeginnings, искрено съжалявам за това, което ти се е случило и никога не бих искала да го преживявам, но аз говорех за друго. Извинявам се много предварително, но никой не кара никого да ходи на тестове за Даун, не са задължителни и без това. Нито пък те караме да четеш за нашите резултати от тях, пак с извинение, за да не се обидиш.
За мен лично 75 % вероятност детето ми да не е болно от синдрома на Даун е много! А ако е, недай си Боже, пак казвам, предварително съм си отговорила на въпросите и имам варианти за реагиране. На мен лично твоя пост от страната на загубила дете прозвуча като "Ама вие сега къде сте тръгнали да се изследвате, като не знаете как ще реагирате при положителен резултат. Затова, по-добре си стойте кротко и не се изследвайте". Съжалявам, но това: Първо, е право на личен избор, и Второ, не всички не знаят как ще реагират.

Мое мнение да подчертая и прекратявам повече да говоря за това, защото няма смисъл - всеки ще си вземе решението лично за него. Peace

# 366
G-style, честитоооооооо! Пожелавам ти най-веселата сватба с много танци и  Heart Heart Heart

В работата знаят само шефката и една колежка, но това не ми пречи да се зъбя на който си го е заслужил. То и преди не ми пречеше, обаче сега фитила ми е много къс  fight

Ние ремонта, слава богу, го направихме миналото лято. Като казах на мм, че най-после съм се навила на бебе, той веднага запретна ръкави. И добре направи, защото не мога да ви опиша какви ревове , тръшкания и скандали бяха нещо като не ми хареса. Сега ако трябва да го преживея, сигурно така ще изтрещя, че ще ме пишат по вестниците. Сега сме на вълна къде да сложим бебето и нещата му, че спалнята ни е много малка и ще трябва да разместваме, не че има накъде.

За редовен стомах от години закусвам само с плодове и до момента не мога да се оплача.

# 367
http://zajenata.net/index.php?option=com_content&view=articl … &Itemid=10625
Вижте какво прочетох. Предполагам, че може да се прилага при бременни примерно по краката. Съмнявам се медът и цитрусите да са вредни за нас. Само пише, че е болезнено ама то трябва да се пробва, за да се разбере доколко. Вие какво мислите за тези процедури по време на бременност? Някоя да е чела нещо или да е пробвала?
alisa24 Аз знам,че влагата не е много полезна и се образуват доста бактерии мухъл и т.н., та по-добре потърсете и собственикът на сградата заради този теч. Само боядисване май няма да ви е много от полза с бебчето.
На мен също ми предстои местене и ремонт, но сигурно ще съм с доста голям корем (ще е след лятото). В момента сме под наем и апартаментът ще е малък за нас, малко дете и бебе Sad

# 368
Здравейте,

И на нас ни предстои ремонт това лято и въобще няма да е малък - 2 спални, дограмата на целия апартамент, изолация..и евентуално пода в хола. Не ми се мисли. Надявам се да успеем докато бебо се роди Simple Smile

За мое щастие все още си нося старите дрехи. Наложи ми се само да си купя 2 чифта къси панталонки и това е. Имам и доста рокли и май с това ще изкарам лятото. За мое щастие килограми все още не съм тръгнала да качвам, хормони не ме тресат, нямам гадене..май само дето се измарям по-бързо от обикновено.  Коремчето си личи, но не е чак толкова голямо. А гърдите ми не бих казала,че са много наедрели. Все пак съм в 14-та г.с. и предполагам,че е нормално, а и щом доктора нищо не каза.. Simple Smile

Миналата седмица минах първата ФМ - след 1 час обстоен преглед - всичко е в норма.БХС реших,че няма да правя

Последна редакция: ср, 11 юни 2014, 12:48 от braven

# 369
  • Stara Zagora, Bulgaria
ние ще правим ремонт на банята лятото, а есента сигурно ще поосвежим спалнята. Скоро й правихме ремонт, но едно пребоядисване няма да е лошо  Simple Smile Притеснява ме, че там сме със скрито осветление и не знам дали ще успявам да почистя праха достатъчно добре от там за бебчо.
 Тия дни задължително трябва да си купя нови сутиени, защото старите едва ме побират. Дрехи аз нося доста рокли и клинове, така че не се налага да си сменям изцяло гардероба, но си взех и няколко дрешки за бременни  Grinning

# 370
Здравейте мацки не пиша често но нямам с къкво да се похваля има цяла седмица до следващия преглед за който нямам търпение. Някоя мама беше питала за повръщането за което аз също се вълнувам в 12г.с. съм а не пропускам ден че напоследък и по няколко пъти  много е неприятно но не искам и да пия Деган много ме е страх от лекарства. newsm12 почти не ям разбираемо защо а се чувствам много подута а съм -2кг. И гърдите ми са много подути позволявам си да стоя без сутиен като съм си в къщи а това е често - какво мислите вероятността да увиснат повече по - голяма ли е ? Де не си помислите , че съм много черногледа и депресираща ще сменя рязко темата . Първо искам да честитя на всички с добрите нови и резултати  smile3525 newsm51  Снощи събрахме родителските тела на вечеря с ММ сме заедно от година познаваме се от две , а родителите ни се познаваха задочно бяха се засичали само двамата татковци не се бяха виждали е и това вече е факт много съм щастлива мисля че се получи много добра вечеря с много смях и приятни емоции всички много се вълнуват около бъдещото бебе нали ще е първо внуче и за двата рода. Та тъка занимавам ви с лични емоции надявам се да не съм досадила много .   bouquet

# 371

NewBeginnings, искрено съжалявам за това, което ти се е случило и никога не бих искала да го преживявам, но аз говорех за друго. Извинявам се много предварително, но никой не кара никого да ходи на тестове за Даун, не са задължителни и без това. Нито пък те караме да четеш за нашите резултати от тях, пак с извинение, за да не се обидиш.
За мен лично 75 % вероятност детето ми да не е болно от синдрома на Даун е много! А ако е, недай си Боже, пак казвам, предварително съм си отговорила на въпросите и имам варианти за реагиране. На мен лично твоя пост от страната на загубила дете прозвуча като "Ама вие сега къде сте тръгнали да се изследвате, като не знаете как ще реагирате при положителен резултат. Затова, по-добре си стойте кротко и не се изследвайте". Съжалявам, но това: Първо, е право на личен избор, и Второ, не всички не знаят как ще реагират.

Мое мнение да подчертая и прекратявам повече да говоря за това, защото няма смисъл - всеки ще си вземе решението лично за него. Peace

Ох мила извинявай, мисля,че съвсем не сме се разбрали!  Hug Аз отговорих на друг пост, който питаше колко е фатално, че е изпусната датата за скрийнинга и т.н. Много се радвам на всички прекрасни новини от всички тестове! Аз също ги правих миналата бременност, просто с тази и след загубата, която преживяхме миналата година) виждам тези тестове по друг начин. Също, говорех единствено за хромозомните тестове. Според мен е безкрайно важно да се правят морфологиите, защото те биха дали възможност да се регаира своевременно след раждането където и както е необходимо. И отново разбира се, че всеки сам си решава и всеки има прави на своето си мнение, както тези за, така и тези / против  Hug

ПС. Само да добавя, какво означава 75% акуратност - има 25% шанс резултата който се е получил да не е верен. Т.е. 1 на всеки 4 резултата може да е грешен.

Последна редакция: ср, 11 юни 2014, 13:48 от NewBeginnings

# 372
NewBeginnings, хромозомен тест е и БХС-то. В смисъл самата кръв, която вземат - изследват за хромозомни аномалии. Но както и да е Hug

Да поговорим на хубава тема - виждам че и ти от Икеа ще взимаш Simple Smile Аз там съм харесала страхотна бяла спалня, бял ъглов гардероб и да кажа - имат страхотни бебешки легла, като са от ясен всички (масив, не талашитени!) и са много евтини - към 100, 150 лв., а се разтягат за до по-късно. Аз от там мисля да взимам, много качествени изглеждат newsm07

# 373
  • София
Явно сме много тези, които имат ремонтни тревоги. Нашия ремонт е в ход уж от месец, но на яве нищо. Добре, че още не сме се нанесли в жилището. На нас ни предстои да превърнем един четиристаен апартамент, в който всичко до последния контакт трябва да се подмени, в обитаемо жилище. Вече две седмици чакаме за монтаж на дограма и междувременно майстора ни ни позаряза до 25 юни. Предишните собственици са ни завещали цялата си колекция соц литература и много стари вещи. Мъжа ми, когато не е в командировка, се опитва да свърши нещо сам. Вече съм се примирила, че едва ли в рамките на това лято ще приключим с всичко ooooh!

# 374
Да поговорим на хубава тема - виждам че и ти от Икеа ще взимаш Simple Smile Аз там съм харесала страхотна бяла спалня, бял ъглов гардероб и да кажа - имат страхотни бебешки легла, като са от ясен всички (масив, не талашитени!) и са много евтини - към 100, 150 лв., а се разтягат за до по-късно. Аз от там мисля да взимам, много качествени изглеждат newsm07

Съгласна съм, хайде по-весели теми! Да ние всичко ще вземем от ИКЕА (само че несмката икеа, защото живеем в Германия) , но то всичко си е същото навсякъде. И ние всичко май в бяло ще вземем, а от тук (Африка в момента) ще си купим декорации за стаите и стените, за да не е всичко твърде клинично. Бебешко легло няма да купуваме. Първо бебче ще е с нас на голямото легло (също ново и огромноооо), а по натам ще решаваме за детско легло, но до тогава има много време. От икеа съм си харесала и повивалник (като шкаф), миналия път купих един с вана, който изобщо не ми свърши никаква работа, защото за къпане ползвахме тъми тъб. А шкафа-повивалник може да си се ползва с години напред, докато тоя с ваната след 6 месеца за нищо не ти върши работа!

Ето го повивалника / http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=91916

Общи условия

Активация на акаунт