"Лято, слънце, плаж, море, Декемврийче в коремчето расте" Тема 4

• 25 019
  • 720
  •   1
Отговори
# 570
Freesia, и от мен стиснати палчета за бързо възстановяване! Hug

2muhi, дано и ти скоро се отървеш от всички неразположения, че не е никак приятно... Hug Понеже някой спомена за ежедневните превръзки, мисля си, евентуално сърбеж да причини някакъв гел ако има в тях - нали има такива модели с гел Thinking Аз си ползвам нон стоп, ама памучни, без никакви добавки в тях и нямам проблеми, дори не си представям да съм без тях Crazy Най-добре иди на преглед да ти кажат, може пък някакво течение да се е получило от морето или нещо..  newsm78

За сладоледа ако някой някъде казва/пише да се внимава с него, то е защото някои видове/марки сладолед се приготвят с участието на сурови яйца или непастьоризирано мляко, което може да доведе до салмонела. Най-добре преди да се купи, да се прочете хубаво съдържанието Simple Smile Друг "негатив", който мярнах из разни сайтове, беше, че сладоледът съдържа много захар и мазнини и може да доведе до излишно напълняване на майката И на бебето, та просто съветват да не се прекалява Simple Smile Иначе и аз много обичам, не бих могла да го отпиша напълно Sunglasses Купувам си ванилов и си добавям различни плодове, ммм, любимият ми десерт! Heart Eyes

Мелина, може би в началото не се усеща толкова често и постоянно бебчето, защото е мъничко и както казва Елиас, само при определени пози се доближава до коремната стена и се усеща Simple Smile Heart Eyes И аз вчера си рових записките от първата бременност - записала съм си, че съм усетила първо ритниче в 18та седмица Heart Eyes А за след раждането - цели фермани кое кога и как съм направила Laughing Едва ли ще се водя по тях някога, все пак е различно човече с различни нужди, ама ми беше забавно да си ги прочета. И много мило и свидно Heart Eyes Heart Eyes

Елиас, и мойта щерка беше и все още Е много шавлива, като едно малко шило е Grinning Като спомена за местенето на корема, имах много яко клипче как ме издува и нагъва наляво надясно, ама нещо не мога да го намеря Thinking Като го открия ще покажа Simple Smile

# 571
Здравейте, мили мами Simple Smile от много време ви чета, едва днес успях да ви настигна Simple Smile)) много неща сте обсъждали, надявам се и аз да мога да се включа Simple Smile
от Хасково съм, на 28 години, с една неуспешна бременност Sad (това беше и една от причините да не пиша по-рано)
Сега всичко е наред и бебчо се развива много добре Simple Smile термина ми е на 16.12.
Поздравявам всички за хубавите новини, сини гащи, сватби Simple Smile Надявам се мамите с неразположения скоро да се оправят Praynig

# 572
Относно ежедневните превръзки - ползвам дискрийт (зелената кутия) и съм много доволна.

# 573
  • Варна
Freesia , стискам палци бързо да се оправяш и бебчо да е добре!  Hug

Относно сладоледа, няма как да го откажа, много обичам и не мисля да се жертвам! Grinning

Аз съм много доволна от ежедневните превръзки на Натурела. Преди бременността си ползвах и техните тампони и обикновени превръзки. Нито запарват, нито сърбят.. Simple Smile

Знам че е твърде рано (17 сед.), но съм почти сигурна, че вчера като се къпах и днес сутринта като лежах по гръб усетих бебчо лекичко. Този път мисля, че беше наистина или поне ми се иска да е било наистина. Предните дни все си въобразявах, че нещо мърда, но този път беше по-различно - едно такова като леко пърхане и трепкане. Беше много хубаво, дано не съм се заблудила!  Rolling Eyes

# 574
И аз усещам някакво помръдване но още не съм сигурна дали не са червата. Забравила съм какво беше първото усещане. Да ви питам вас болят ли ви гърдите все още, защото моите са огромни но вече не ме болят дали ми има нещо?

# 575
Габи, а приятно ли е усещането? Аз усещам някакви боцкания, ама явно не са от бебо, защото по-скоро е неприятно. Долу отляво, ама не мога да локализирам да не би да е от яйчника.  newsm78

# 576
  • Варна
desykk, мен отдавна не ме болят.  Не мисля, че е повод за притеснение. Wink

Кукумицина, приятно е. Нищо общо с болка и придърпване. Не е и както когато ми къркорят червата. Едно такова по-странно, дано не съм се заблудила! Simple Smile

# 577
Да ви се оплача. Ходих на ФМ при доктор Пламен Димов на Неофит Рилски 42. На никой не го препоръчвам. Уж хем бил специалист, обаче гледал ми детето измерил гънката която била 2,4 мм в норма за 12г.с  измерил дължина на бебето, че има 5 пръсчета и това е. Нито нищо за носна къст, нито друго. Найужасното че в приемна жена която хем секретарка хем мед.сестра направо в приемна ми взела кръв и уж имам хубави вени а не уцелила в едната ръка и ми взела от втора, ама от китка Shocked
Общо заето хвърлени на вятъра 130 лева.
Имам 5 дни за да търся второ мнение. Някой может ли да ми препоръчи някакъв МЦ в София?

# 578
Момичета, може да започнете да давате своите предложения за заглавие за новата тема, че наближаваме края и.
Поздравления за хубавите резултати и за мамите разбрали пола вече, ще се постарая за всяка една да потърся от коментарите предполагаемия пол за момента и да го добавя на първа страничка.
 Hug Hug Hug

# 579
Да ви се оплача. Ходих на ФМ при доктор Пламен Димов на Неофит Рилски 42. На никой не го препоръчвам. Уж хем бил специалист, обаче гледал ми детето измерил гънката която била 2,4 мм в норма за 12г.с  измерил дължина на бебето, че има 5 пръсчета и това е. Нито нищо за носна къст, нито друго. Найужасното че в приемна жена която хем секретарка хем мед.сестра направо в приемна ми взела кръв и уж имам хубави вени а не уцелила в едната ръка и ми взела от втора, ама от китка Shocked
Имам 5 дни за да търся второ мнение. Някой может ли да ми препоръчи някакъв МЦ в София?

Ами горещо ти препоръчвам да си направиш всичко наново в Щерев. Струва 90 лв. кръв + ехо. Докато не измерят всичко, не те пускат. Аз 2 пъти ходих, защото бебенце не застана 1 час за поза, за измерване на нухална гънка. Обясняват и ще останеш доволна. Каквото ми описваш е недопустимо!!!  Peace

# 580
Ели, моето предложение: "Ето идва юли вече, чакаме да шавне малкото човече." Ей така на прима виста ми дойде на акъла  Mr. Green

# 581
Ели, моето предложение: "Ето идва юли вече, чакаме да шавне малкото човече." Ей така на прима виста ми дойде на акъла  Mr. Green

На прима виста, но пък на мен мноооого ми допадна, да видим и другите момичета какви предложения ще дадат и ще направя анкета. Hug

# 582
Freesia, спокойствие и почивка, и всичко ще бъде наред Hug Моето внезапно прокървяване преди седмица също се дължало на контракции, които не съм усетила и са се появили незнайно защо. Стискам палци да се възстановиш бързо.

desykk, мен ме боляха само в началото. Оттогава съвсем леко са наедрели, но отдавна не ме болят. Миналия път по същия начин.

Ели, моето предложение: "Ето идва юли вече, чакаме да шавне малкото човече." Ей така на прима виста ми дойде на акъла  Mr. Green

На прима виста, но пък на мен мноооого ми допадна, да видим и другите момичета какви предложения ще дадат и ще направя анкета. Hug

+ 1  Peace

Въпрос към тези, които вече са пускали изследванията на кръв и урина по ЖК - след колко дена ви излизат резултатите?

# 583
2мухи, задължително втори път! Аз препоръчвам клиника Малинов, аз ходих там при д-р Чучумишев. само прегледа беше един час (без вземането на кръв, което отне 30 секунди и не разбрах че е свършило, а после и дупчица почти нямах Simple Smile ), много подробен и позитивен е доктора, изключително доволна съм. Гледа каквото имаше за гледане, че и повече! И без да питам ми обясняваше, даже не успях да запомня всичко Blush

Кукумицина, гласувам с две ръце за твоето, само да добавя, че според мен трябва да има Декември или Декемврийче някъде, да се разбере, че сме ние, а не темата за юлските бебета Grinning Например: Ето идва юли вече, чакаме да шавне Декемврийското човече.

Моето предложение:
- На декемврийското човече мама иска да знае пола вече  (вдъхновено от Кукумицина Hug )

Линофрина, след 1-3 дена моите лично.

Последна редакция: чт, 19 юни 2014, 09:09 от adi4ka-maslinka

# 584
  • София
2muhi не се притеснявай, явно си попаднала на доктор, който е с високи тарифи. Този Димов съм го чувала много като добър специалист, но никога не съм го посещавала. Аз платих 45 лева за първи БХС и 55 лева за втори в лабораторията  на Майчин дом. Жената там, която ме боде два пъти в една и съща вена в рамките на две седмици беше направо виртуоз, защото на мен на други места са ми взимали кръв от китката. Ехографското изследване преди взимането на кръв реално не е Фетална морфология, а обикновено снемане на някои параметри, които са необходими за БХС и може да го направи всеки средно добър гинеколог. Общо взето и при мен бяха същите като при теб, ако нещо не е отразено от гинеколога от самата лаборатория ще забележат. Лично моя не ми взе пари за двата прегледа и каза, че ще минат по здравна каса. Тези ехографии могат да се направят и в Майчин дом, но точно в кой кабинет не мога да ти кажа. Не мисля, че има смисъл да повтаряш прегледа и изследването след като вече си го платила. Реално Феталната мрофология е доста продължително изследване на 2Д ехограф, което можеш да направиш и в първи триместър, но според моя гинеколог няма смисъл да се прави по-рано от 18 седмица. Най-добре е да се прави около 20 седмица. Много специалисти претендират, че правят фетална морфология, но реално специалистите, които наистина имат подготовка за това са малко. В някои други отчетни теми по месеци има линкове на центрове и специалисти, кото правят ФМ и можеш да си запишеш час. Там ще ти кажат много повече, ще огледат всички органи как функционират и тн, но за целта бебето трябва да се развие още малко Hug

Общи условия

Активация на акаунт