Отговори
# 330
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Ани,   smile3532 Хубави гледки ти се очертават ,с още по- хубави въпроси хахахаха Уникален е Ники!
А относно костенурките, ти казах,че няма как да пропуснете. То си е вълна на възрастта. Няма пропуск!  Mr. Green
buboleche, вярваме, вярваме.. Mr. Green И моята калпазанка е станала много бърза. Въобще не се спира на едно място. Но така ще ти е по-интересно и на теб. Явно развитието при момиченцата е по-различно и доста динамично.  Peace

И сега да кажа една предпразнична промоция.. хахахах В Лидл са пуснали много готини дървени конструктори в големи кутии и други сладурски играчки за децата. Вижте в брошурата! Аз изтичах днес да взема подаръци за децата. Whistling

# 331
Ох, за тези играчки знам от миналата седмица и стоя вкъщи и се изяждам от яд, че не мога да ида. Лидл ми е далеч, пък мъжо в командировка..пък са на такива атрактивни цени, че си струва дори да не са първо качество!

# 332
В София, на Кооперативния пазар в Люлин има много хубав малък магазин за дървени играчки, цените са съвсем нормални.  Peace Нещо такова като в листовката на Лидл.

# 333
Привет!
Много ме разсмяхте. Аз пътувам към яслата за родителска среща. Малката се адаптира веме, не праче, иска си допълнително храна и говори всичко Wink
Навърши 2. Ех, как лети времето...

# 334
Здравейте, не съм влизала тук може би от рождените дни на децата.
Честито детенце на буболеченце! Да ви е жива и здрава!

Ние също сме си вкъщи с бебе Явор, а бати Тони ходи на градина. Слава Богу боледува рядко и леко. Двамата много се обичат и се радват един на друг Simple Smile Явор е на почти 9 месеца, наскоро пропълзя. Тези дни е смотано времето и си седим само вкъщи, много ни е скучно.

Бях ви писала преди, че Антон е от късно проговарящите. Най-накрая, след 3.5 годишна възраст започна да дава по-сериозни признаци за проговаряне. Вече много говори, но далеч не е този чист говор, който неговите връстници вече имат. От тази учебна година е на логопед. Мързи го да изговаря целите думички, все изяжда първите срички, например телевизор е визор, вчера точно тази думичка го карах да каже изцяло. След много сръдни я каза без проблем. Значи не желае и това е Simple Smile

Вече си мислим за Коледа, накупила съм сумати подаръци за децата. Украсихме елхата, Тони основно се занимава. Поръчал си е на дядо Коледа кран, кораб и ракета, като е уточнил и какви цветове да бъдат Simple Smile Имам чувството че ще се надриска от кеф, когато дойде Коледа Simple Smile

Я споделете, има ли други злояди деца, освен моето? Мога да изброя на пръстите на ръцете си манджите, които Тони яде. Все е с претенции, не желае да опитва, храни се с очите си, така да се каже. Не мога да го накарам да опитва нещата. Сигурно една година я караше основно на супи, което не беше зле, защото вътре слагах какви ли не зеленчуци. Но му писнаха, та от около месец я караме на пиле с картофи и пиле с ориз. Тук-там някой друг макарон със сирене, което не го броя за манджа. Не яде пресни плодове и зеленчуци, освен банан и фреш от ябълка и морков. Та, има ли и други като нас? Какви трикове прилагате, за да ядат нови и полезни неща децата?

Ще гледам да се включвам по-често тук, поздрави на всички!

Последна редакция: чт, 04 дек 2014, 16:14 от rorrr

# 335
рорче  Hug

Борис е злояд на периоди, обикновено при бабите си се тъпче, а у нас не ще. Храни се вкъщи основно със супи - пилешка и с топчета, аз му ги готвя с много месце и да са гъсти, да се нахрани. Други манджи вкъщи не иска. Има дни, когато след градината кара на кисело мляко главно и на хляб и плод.

# 336
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Здравейте, аз също рядко пиша, но чета редовно, просто ме домързява.

Рорче, повечето деца минават през такива периоди, когато искат само определени храни, което не е проблем. Нищо не им става ако не ядат известно време идеално балансирано.  Laughing Георги на 4г имаше един период в който ядеше основно пъпеш и някой и друг плод или суров зеленчук, нищо друго, дори беше спаднал на тегло, но после му мина и си навакса, по едно време не ядеше нищо зелено, а в един период от няколко години не пиеше какао, изобщо, сега пък не яде бял шоколад и др. Та, нищо страшно няма, а и аз никога не съм се притеснявала - щом е жизнено детето, няма проблем, съответно и не съм му слагала етикета злояд, просто минава през различни периоди, утвърждава себе си - отказа да яде едно и изборът да яде друго е техният начин да покажат правото си на глас и личен избор. А ако в градината си яде без проблем, изобщо не го мисли, там нали с манджи ги хранят, значи яде достатъчно.

За говоренето - Стоян също ми е ужасно назад, говори, но почти нищо не му се разбира, сякаш му е трудно да си завърти езика, някои думички дори след многократно повтаряне и сериозни опити от негова страна да ги каже не му се получават. Занимава го г-жата в ДГ, която завършва за логопед, но си трябва още много работа. При него е проблем и това, че пред чужди хора не говори, което прави много сложна работата с друг логопед, мин година в градината изобщо не му бяха чували гласа половин година, а в момента говори само с неговите госпожи, едната лелка и редовните деца от неговата група.

Мишанче, честито прохождане!  Hug

Аз пък сега ходя на практика в двореца на децата в занималнята за най-малките и Мая записах да ходи с мен. Много са готини децата, много сладки, много добрички, направо голям кеф да се занимава човек с тях, такива са бонбони.  Grinning Та ако някой се чуди къде да си праща детето, ама не иска да е на градина и има баба, която да може да го взима на обяд - да знаете, заслужава си. Децата имат най-различни занимания, взимат материала който се взима и в градината, но е по-разчупено, по-игрово, в по-малки групи са и имат и занимания с лего, освен стандартните социален свят, природен свят, математика, български, музика, спорт и тн.  Има занималня и за учениците и разни други дейности, но там не съм видяла отвътре как е, ще трябва да питам колегите, ако някой ходи.  Mr. Green

Аз не пиша, не пиша, пък сега ви засипах, но не държа да ме четете, то има ли изчитане тоз ферман!  Mr. Green

# 337
привет, привет,
рорр, моя син както ядеше всички видове манджи, винаги и цялото количество и - бам - от месец насам нищо не ще да вкуси, нищо! Максимум да му пробутам филийка с нещо. А в събота и неделя на закуска като котенце яде - половин филийка, 1 палачинка  Shocked Добре, че в градината си изяждал всичко, че поне това да е ял. Сигурно е период, седя и чакам мирно да мине. Нали не ти се разболява Тони, значи всичко си му е наред.
Не съм, радвам се че се разписа Simple Smile
За говора - сигурно ние сме най-назад. Прави прости изречения за нещата в ежедневието, приказки уж преразказва, но само по 3-4 изречения и приключва. Речникът му е много беден, бърка родове, съюзи почти не ползва. Решила съм да му пускам само филмчета дублирани на български, та опряхме пак до ютуб, но какво да се прави. По този начин турския го научи бързо, има широк речник и говори литературно. Нищо, че някои думи не ги изговаря правилно: заменя едни букви с други, сменя срички, малко фъфли защото му липсват зъбки и така... рорр и моя отказва да повтаря след мен! Имаше период, в който се беше навил, ама бързо му мина. Не го насилвай според мен.

# 338
Благодаря ви за окураженията за яденето на диването! Simple Smile
Буболеченце, верно и Тони го прави това с разменянето сричките, както и със заменянето на буквите. Явно са някакви стандартни дивотии. Родовете също ги бърка, но те всички дечица мисля ги бъркат в един момент. Откакто посещава логопеда, много дръпна с материала. Имаше за домашно веднъж да научим наизуст песничката Зеленчуци който не яде. За мое изумление я научи много лесно и много бързо, не я възпроизвежда на 100% де, но предвид възможностите му е направо чудесен! Има светлина в тунела  Sunglasses
Не съм, аз му го лепнах етикета злояд, защото той още със захранването започна да отказва например пресни плодове. Май никога не е ял сурова ябълка. И въобще сурови плодове и зеленчуци. Иначе слава богу не е болнаво дете, боледува рядко и леко, жизнен е и т.н., ама с претенциите си направо може да ме подлуди! Поне да можеше да ми каже какво иска да му сготвя, та да му го сготвя, ама той казва "Мамо, искам направиш нещо, много ляден"... Питам го какво иска, той отговаря "Ти измисли"  Crazy Ей такива ми ти неща с нащо ядене  Heart Eyes
облачето хей, и моя я караше на супи дълго време, и аз така му ги правех гъсти и с повечко месце. Вътре успявах да скрия и тиквички, и зеле, пиперки, а баба му успяваше да набута вътре бял боб и още подобни, та с кеф му правех супите, ама като му писнаха ...  Rolling Eyes

Мен ме тресе яко коледното настроение, обаче тази година ме е яд, че не успях да украся елхата както аз искам. Антон тотално ме отмени! Почувствах се като Моника от Приятели, дето после преправяше вече украсената елха както на нея й харесва  Whistling

# 339
Здравейте, момичета. Simple Smile

Рор, така като се зачеох, ми то и Николай е в някаква такава фаза. И той много ядеше супи - предимно (да не ажа изцяло) крем-супи. И аз слагах каквото ми падне. Много обичаше доматена крем супа, въпреки че като види домат (суров, в ядене и т.н.) направо отвръщаше глава. Сега също му се броят манджите, които яде - предимно тестени неща, макарони, мнооооооооооого мъничко риба, картофено пюре. Въх, направо изброих всичко. Хубавото е, че сега на мода са мандарините, та пробутвам по 2-3-4 на ден. Simple Smile

С говоренето за сега сме сякаш ок. Говори, обяснява, използва думи, които на мен ми звучат по-сложно за възрастта му. И той оплита понякога - сменя местата на съгласните, измисля си миналото време (например вместо ял - ядял, излита, излетял - излетявал, беше - бял, бя). Ей такива. Понеже имаме проблеми с носа и по-скоро лигавицата вътре, това му пречи да произнася хубаво думите (особено последните букви). поизяжда ги или направо ги пропуска, сякаш не му стога въздух да ги изкаже целите думи.

Не съм, това двореца за деца, който е на Стамболийски ли? Само през седмицата ли имат заимания? Събота и неделя как е положението? заплаща ли се нещо? Въобще, какви са условията да ходят децата? Може и на лични, да не спамим. Simple Smile

Барбалетка, Скорпионче, да са ви живи и здрави именниците! Simple Smile Да им се слави с добро името и да им носи много късмет! Simple Smile

# 340
И аз се интересувам от Двореца на децата.    bouquet

# 341
Вчера Мая притиска ръчичката на Борис на вратата, боли го доста, но му минава. Днеска ще го види сестрата в яслата и ще каже дали има нужда да го заведем на рентген. Боля го много вчера, малко се поду и посиня, но постепенно му помина доста, мисля си, че ако е счупено или изкълчено няма да спира да го боли.  Praynig
Много лошо си общуват двамата, дивеят и се разревават. Тя прави опити да е всичко ок, говорили сме с нея много, че е голяма и разумна и че разчитам на нея. Обаче просто не преценява ситуациите, дете е още, и го подлага на рискове. Сърди му се той като не се държи добре, а той просто е малък и ако тя му даде време и пространство с кроткост и любов, той съвсем скоро ще започне да я следва...

# 342
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Здрастииии,

Не съм се разписвала скоро, ама много задачки в този декември...нали трябва да подпомогнем дядо Коледа  Whistling
Децата ще имат тържества в един и същи ден  Crazy Направо ще ми се спре тока...аххахах. Важното е,че са подготвени за събитията, сега чакам с нетърпение да видя с какво ще ни зарадват в програмата  Mr. Green
Иначе сме ок. Смятам скоро да организирам един прощъпулник. Mr. Green

Не съм, Hug Hug Hug Благодаря!
rorrr, и на мен ми е мноооого коледно. Украсихме с децата елхата и Нени снощи ми каза да оставя лампите да светят, защото щял да дойде дядо Коледа да остави подаръците  hahaha

# 343
На нас още нищо не са ни казали за тържеството в детската... newsm78 Току виж и то минало преди да разберем.. няма да се учудя ако стане така де.
Хич не ми е коледно... Утре сме на зъболекар, а днес разбрах гадни неща за докторката.. да видим дали няма да ми стресира детето завинаги.  Tired А той толкова е навит горкия, с някаква сакралност говори за посещението ни, вълнува се, радва се.
Днес много му се смях на моя, разправя ми на български за един "зелен кОркодил" - кОркодила това, кОркодила онова... Laughing И за капак дойде племенницата ми и стана въпрос нещо за прахосмукачката и всеки път като я казваше тази дума по различен начин звучеше. Laughing Много ми бяха смешни  Heart Eyes
облаче и нашия батко така малко по детски непремерено подхожда към малката. Примерно иска да я целуне, но с ръчичка се обляга и ѝ натиска коремчето. Опитва се да внимава, но не винаги се получава, а той много иска да е край нея и да ѝ прави маймунджелъци.

# 344
Здравейте, момичета!

Буболече, познай, Simple Smile аз съм в твоята ситуация в детската градина. Днес пропуснах коледното тържество на Николай.  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out От 2-3 месеца има нова госпожа, която замества, ама тя е такава шматка и отнесена, чеее....  Banghead Питах я преди седмица-две кога е тържеството им, а тя ми вика, че щяло да бъде на 17 декември на обяд и без родители. Така и не разбрах защо тогава. Оказва се, че на 17 ще идва дядото Коледа, а тържеството им било днес. Ейй, побеснях!!! Дядо му го взима и го води последните седмици, но никой нищо не му каза; и бележка не бяха оставили, та още ме е яд... Много тъпо ми стана, честно!

И така...

Общи условия

Активация на акаунт