Отговори
# 315
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Добро утро,

......Мишанка, какви памперси носиш - гащи или обикновени? А лигавник, крем за подсичане, кърпа за дупе? ......

При нас изискват в началото на всяка седмица да се оставят памперси,/ които са надписани с името на детето /за периода. Мокри и сухи кърпи се носят всеки месец до 5-то число х 1 пакет. Освен пантофки за вътре и пижамка нищо повече не са искали. Peace
Относно мазането- аз си я мажа сутрин преди тръгване, като я сменям и после вкъщи.  Peace Засега нямаме проблеми с това.

buboleche, много интересно ми стана за избора на име. Признавам досега не съм срещала това звучене. Навява ми усещане от детска приказка...Не знам защо, точно тази асоциация, но е готино?!  Crazy Mr. Green

облаче, така е за английския. Вчера подписах декларациите.  Crazy Луда работа!

# 316
Ехо:)

аз нали съм си вкъщи и бебката спи, та да взема да се разпиша. Много яде и много наддава това дете бре. Вече е 4700, да ми е жива и здрава:)
В градинат на баткото се оказа, че имало занимания по танци и без колебание реших да го запиша. Тя половината им група била записана Simple Smile Той все още е много щастлив, че е батко. Онзи ден пожела да му я дам за един ден. Щял да я покаже на приятелите си в детската Rolling Eyes Снощи пък го хванах да ѝ композира песничка. Страшно фалшиво и измислено пееше : тиии, си моята сестриииичееее. И си пиленцеееее... И имаш малки ушичкииии... Joy Всяка сутрин като се събуди първо идва да я гушне и да я целуне. Heart Eyes
Напоследък, понеже е мъгливо, пак му се поду третата сливица Sad Не ми се искаше да поръчвам от аптекарските капки, но вече седмица не му минава, а знам че с тях бързо ще се оправи. Пък и Кларитин не искам да му давам повече. Следващия път ще питам личната какво да правим с тази трета сливица - не му пречи особено и само понякога се подува, но като се случи това е ужасно. Сега ме е страх дане навлече някоя бактерия и на сестра си ooooh! Иначе, да чукна на дърво, повече от година не ми се е разболявал качествено.
Много неща искат от яслите ви! От нас искаха еднократно един пакет мокри кърпи и това е. Другите носеха и памперси разбира се, но нашия нали беше без - ходеше на гърне.
Мишанке, приказно ти звучи значи, радвам се Simple Smile)

# 317
И Борис така си измисля песнички  Hug

На Мая й предстоят 2 ваксини, а тя е вечно настинала, пи антибиотик в един момент, сега пак й тече носа. Много се притеснявам какво ще стане..

А пък с Борко на 18 влизаме в детската клиника по психиатрия на Александровска болница, да го обследват за няколко дни, но сме на дневен стационар.

# 318
Облаче, рутинно обследване ли му правят на Борко или от градинката го пращат специално?
 Аз трябва да водя малчото на зъболекар, а тук не знам при кого:( И на логопед задължително искам да идем... а нашия татко не ми помага особено с това понеже е зает. Писна ми за такива неща аз да съм инициатор Crossing Arms

# 319
Добро утроооо!

Не съм писала скоро, но ето повод да се включа с положително настроение и да почерпя за 1-вата годинка на Жаки:

По-късно ще пусна снимки от празника.. Peace

# 320
Четит Рожден ден на малката Жаки! Да ви е жива и здрава!
Ншкол тръгна на ясла. Свеки я взима на обяд. Там си хапва много зобре, даже търси допълнително )))
Др. седмица ще е по цял ден.

# 321
 Hug
Бубулече, ние го записахме за обследване още през лятото, когато първата логопедка ни каза, че бил хиперактивен. Днес го заведох, говорихме с психиатъра около час, Борис доста побесня, което е ок, за да даде реална представа за себе си, бях се притеснила да не се свие и да кротува.  Crazy Обаче той си показа беснотийката, рисуваха с лекаря, говориха си, само че той не заекна нито веднъж, което много рядко се случва. Като излязохме, започна да си заеква както си е при него.... Утре и в петък пак ще отидем, а пък на 27 ми ще вземем резултатите.

# 322
Здравейте!

Чакайте да ви попитам, вашите деца играят ли роли от противоположния пол? Защото Борко понякога си харесва такива, в момента си играе много любовно с едно бебенце и количка (като преди това го роди "наужким) , сега му е бащата, оня ден беше Ариел русалката.. Баща му много се стряска , обаче според мен е нормално това. Много от игрите му са типично момчешки, с меч и пистолет и стрели и т.н.

# 323
Здравейте и от мен,
облаче, ами аз какво да кажа като моя никога не е играл с пистолети и стрели, хаха Simple Smile Тв вкъщи почти не се гледа, а за екшъните и не подозира че съществуват, та затова веднъж бях много изненадана като насочи едно Г-образно нещо към мен и каза "па-па". Естествено - научил се на това в детската градина. Rolling Eyes Играчки пистолет няма, играе с колички, самолети, кубчета, пластелин, чертае, рисува и др. Ролеви игри в противоположния пол - също. Понякога ми казва - хайде сега ти си Алтай, аз съм мама Simple Smile Понякога се вживява в ролята на г-жата от детската градина. За Ариел русалката може само да си мечтая, моя държи да е охлюв Joy Понякога имитира каките си.
Пък онзи ден имахме следния смешен разговор по повод половете. Той си мислел, че всички в нашето семейство сме от един пол, явно.
Аз: ей момченце!
Той: Ти си момченце!
Аз: Не, аз не съм момченце, аз съм момиче.
Той: Момченце си, ти си като мен! Момченце си!
Аз: Не, ти си момченце, а аз съм момиче.
Той: Ама как така не си момченце, защо не си момченце?!?!
Аз (след известно чудене и повторно питане защо не съм момче): Ами защото ти имаш чурка, пък аз нямам. Ти и баща ти сте момченца, а аз и сестра ти сме момиченца.
Той: Ти нямаш чурка ли?! Ама и бебето ли няма чурка?
Аз: Няма. Тя е момиченце.
Той: Аааа,нищо, нищо, тя като расте и ще и порасне и чурка!  Joy Joy Joy
Аз: Нищо няма да и порасне, тя е момиче!
Той: (леко натъжен, леко оттегчен) уф, уфффффф!
Днес пък, явно разсъждавал над това, че момиченцата нямат чурки, та ме пита дали чуркаме с дупето. Казах му "не" с надеждата да не пита точно откъде чуркаме, че щеше да ми стане сложно вече Joy Та тъй.. запознат е вече с разликата между половете Rolling Eyes

# 324
Буболече, разсмя ме твоето момче!!!  Hug Heart Eyes

Аз си знам в себе си, че е нормално, ама баща му доста се стряска на моменти, особено като Борко с такова желание си крие под елечето бебе да го ражда.  Crazy

А пък за разликата между половете знае отдавна, аз съм му обяснила.  Simple Smile Баща му и за това се втрещява, ако Борис го попита нещо такова и той разчита на мен.

На изследването в Александровска миналата седмица психоложката го пита мама момче ли е или момиче, а той каза, че не е нито едното, а е мама. Тя пак го пита, той пак така отговори, което нея не я устройваше като отговор, и тук аз се намесих с уточнението, преди мама да стане мама, като е била малка, каква е била? И тук вече той отговори - момиченце.
Та така Simple Smile.

Онзи ден, в желанието си да ми каже нещо хубаво, мисли - мисли , и рече : Мамо, много хубави цицки имаш! Много смешно ми стана и се притесних, тъкмо тръгвахме за прегледа и си обличахме якетата в коридора, но за щастие не се сети там да им го сподели на лекаря и психоложката.

Последна редакция: пн, 24 ное 2014, 15:41 от Анонимен

# 325
хахаха Joy, ааа това най-редовно го чувам, ама само защото от време на време се налага да кърмя с него в една стая, та колкото и да е дискретно се виждат някои работи. Иначе не би се сетил.. Значи таткото на Борко да няма никакви притеснения относно ориентацията му, хаха Simple Smile Нашия татко също леко се вцепенява при неудобните въпроси Joy За половете изобщо не беше, пък и сега, мисля, не е особено впечатлен.. просто сега беше удобно и затова го светнах. Simple Smile
Мише, кажи за рождения ден на Жаки как мина... да ти е здрава и целият и живот да е празник!

# 326
Здравейте,

Да се разпиша, че покрай тези емоционални дни не остана време...
Малко снимки от РД:
http://oktomvri2010.snimka.bg/baby/mishana13.543200.34417825

Малката вече проходи.  Party От няколко дни крачи уверено у дома, а и в яслата се раздава Flutter. Тази седмица обаче ще се гледаме у дома,заради сополи и кашлица.
Баткото се стяга за коледно тържество и репетираме ролята на -Вълчо.  Mr. Green Много се вживява. В петък и двамата ще ги снимат за годишните календари, та нямам търпение да ги видя как ще излязат.
Ей, такива неща....Коледа идва...мисля за подаръци, Нени си написа вече писмото до дядо Коледа и като грижовен батко, ни упомена всички вътре  hahaha ,да няма останал без подарък. Heart Eyes

Гледам форума леееко е опустял ...Жалко! Ще е хубаво да се разписват повечко от наборите  Flutter

облаче, големи бисери .. hahaha
bubolechence. как върви отглеждането при вас? Има ли вълнения?

# 327
Здравейте момичета!

Облаче, Буболече, големи са образи младежите! Simple Smile Хахахаха...  hahaha Ние темата за половете също я минахме преди доста време. Последните пъти за къпане НИколай предпочита да влиза в банята с баща си с подканващия тон: "Тате, хайде свали си дрехите, хайде. Искам да се пръЦкаме (пръскаме) и по пишетата да се пръЦкаме." Ако случайно пък получи отказ, става мноооооооого настоятелен и в крайна сметка влизат и двамата голи. Даже преди да се изкъпят заедно пишкат в тоалетната. От време на време само го чувам: "Тате, напръЦка ме!"  hahaha Joy Първият път, когато баща му го къпа (като по-голям де), Николай беше възмутен защо неговото пишле било по-малко от на баща му, та са имали мъжки разговор в банята. Принципно таткото ни не се смущава от неудобни въпроси (май аз повече), но понякога измисля супер небивал отговор (ей така на майтап), та си мисля, че Николай може и да разбере неправилно нещата. За сега се справяме.

Мишанка, браво за вълчата роля. Ние я минахме и сега се готвим за Ежко Бежко. При нас утре ще ги снимат за календар, та очаквам снимки.  Peace Днес минах през градината и са окачили списък с желанията до дядо Коледа. Срещу Николай пише костенурка нинджа.  Joy Ще търсим някоя костенурка явно.

Хайде, спокойна вечер на всички!

П.П. Някой може ли да смени заглавието на темата, че ще дойде другото лято, докато я изпишем?  Party

# 328
 Hug

Мишанке
, прекрасна рожденичка, прекрасен батко и прекрасна мама видях Hug

Ани, и при вас е весело!  Hug

Борко днес е за пръв ден на градина, миналата седмица изкара вкъщи. Като чу, че тръгва натам, и веднага се разкашля.  Shocked Много естествено му се получава, явно е несъзнателно. И друг път така, оздравял отдавна и в градината по стълбите почва - буху буху, като тютюнджия.
Да видим госпожите какво ще кажат.  Embarassed

# 329
Мишанче, много е сладка Жаки:) Честито прохождане! Все на хубави места да я водят тези крачета. Неси ще е вълче значи:)
 Аз още не знам като какъв ще играе синчето на нашия празник. Не са ни дали и думички за учене, което ме навежда на мисълта, че се опитват да запазят подробности за тържеството в тайна... Той ми рецитира нещо за Дядо Коледа, но къде от лигавщина , къде от пелтечене не му разбирам стихчето.
Писмо още не сме написали, но обмислям идеята да му го напиша кратичко, с големи букви с пунктир и той сам да го пренапише съединявайки пунктира. После ритуално ще го пуснем в някоя пощенска кутия и така. Пожелал си е влакче, но е наясно, че дядо Коледа носи подаръци само на послушните деца и гледа да си го заслужи:)
 Иначе с малката се гледаме вкъщи. Какви са тези колики не знам, все едно камъни се търкалят в чревцата и... Алтай не е имал, та не бях особено наясно с неудобствата, но стискам зъби и се надявам скоро да минат. Иначе се очертава дебелана, 5.5 кг е вече, ще се пръсне по някоя гънка. Много подвижна и ако щете вярвайте вече почти се обръща Shocked
Ани, ама голямо пръцкане пада при вас : ))) Много е хубаво, че са така близки с тати, нашия не е влизал с баща си да се къпе още. Дано намерите най-страхотната костенурка нинджа за подарък!

Общи условия

Активация на акаунт