Дете с един бъбрек

• 27 495
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте моя син е с един бъбрек оперираха го когато беше на седем месеца премахнаха оперативно увредения и вече петнайсе години е така след оперативната диагноза беше доста стряскаща Расте и се развива нормално но не спортува не яде каквото му се иска всеки път сега сме с не много добри изследвания но и това ще се оправи а относно ТЕЛК ние се явихме едва миналата година и ни дадоха за една година ще видим сега какъв ще е резултата

# 16
taka li,zashto po rano ne ste se qvili na Telk,a spomenahte che na narodni tanci moje da go zapishete ,dali e dobre kato sport .I az iskam d ago zapisha na neshto no me estrah ,veche mina 1 godina ot operaciqta no oshte me estrah.A na vas zashto mu mahnaha babreka ,kakva beshe prichinata.A telka kato minahte kak e ,kakvo vi kazaha i akakv procent vi dadoha.Pitam mnogo izvinqvam se ,no vsichko savrzano s tova me valnuva mnogo.Blagodarq vi predvaritelno

# 17
  • Варна
taka li,zashto po rano ne ste se qvili na Telk,a spomenahte che na narodni tanci moje da go zapishete ,dali e dobre kato sport .I az iskam d ago zapisha na neshto no me estrah ,veche mina 1 godina ot operaciqta no oshte me estrah.A na vas zashto mu mahnaha babreka ,kakva beshe prichinata.A telka kato minahte kak e ,kakvo vi kazaha i akakv procent vi dadoha.Pitam mnogo izvinqvam se ,no vsichko savrzano s tova me valnuva mnogo.Blagodarq vi predvaritelno

simona82,
какво стана?Изобщо нямах време за компютър и не успях да следя постовете.Как е детенцето ти след операцията?Надявам се и стискам палци всичко да е наред. Минахте ли Телк,а успяхте ли да го запишете на някакъв спорт? Според мен плуването е най-удачен вариант за нашите деца
Поздрави и се надявам да прочета хубави новини  Wink

# 18
Здравейтее мамии,аз съм Люси и съм на 17 години,скоро ще направя 18.Simple Smile Ноември месец 2014г.ми извадиха бъбрека след много мъчения и операции. Когато отидох на профилактичен преглед установиха,че съм се родила с малоформации и в следствие на това съм развила хидронефроза 4та степен. И цели 17 години никой доктор не ни е казал да си направя една проста ехография... Попаднахме на много добра лекарка,която се опита да спаси бъбрека ми,прави ми се пиелопластика,поставяне на стендове,протези,но нищо не се получи.. Бъбрека ми нямаше и 1% функция. Надуваше се и ми излизаше на корема чак се виждаже самия бъбрек.. И след половин година мъчения и операции най накрая го махнаха и се оказа,че в самия бъбрек е имало огромна киста,която никой не е забелязал.. Както и да е,минали са три месеца,аз още след първите 10 дни се чувствах добре,имам си огромен белег и си живея живота. Въпросът ми към вас мили мамии е относно това ако знаете нещо за храните,които мога да ям и за Телка. Имаме финасови проблеми вкъщи,баща ми ни напусна и замина за Германия,мама е с множествена склероза,а сестра ми преди седмица я оперираха от тумор в мозъка,и просто ми е важно да разбера ако знаете какъв процент ще ми дадът и дали ще получавам някакви парички,които в момента са много важни за семейството ми Simple Smile

# 19
  • Бургас
Люси,здравей,аз съм оперирана няколко пъти и след много мъчения и операции ми извадиха матаката и яйчниците,имам 50 процента ТЕЛК,това ми дава 131,33лв на месец,ако искаш да минеш през ТЕЛК  трябва да посетиш личния си лекар,да настояваш за протокол,в който подробно са описани заболявания и данни от епикризи,трябва да преснемеш всички документи,които имаш за заболяванията и сама да отидеш и да си ги внесеш в регистъра на ТЕЛК,след това чакаш да те извикат,аз чаках няколко месеца,след това чакаш за решение и чак след това отиваш в НОИ,аз съм доста по-голяма и по закон трябваше да имам трудов стаж,не знам дали след като си на 18 няма да ти изискат и на теб стаж,после обикалях по местата,където съм работила за УП 2 и УП 3,после пак изчаках за решение дали имам право на пенсия и ми отне повече от година,пожелавам ти повече късмет,дано да ти отпуснат пенсия  bouquet  bouquet  bouquet

# 20
Бях на телк вчера и ми казаха,че ще ми дадът 40%,но да сме обжалвали в нелк и там ще ми дадът повече проценти ч,за да взема поне някаква пенсия

# 21
  • Варна
Бях на телк вчера и ми казаха,че ще ми дадът 40%,но да сме обжалвали в нелк и там ще ми дадът повече проценти ч,за да взема поне някаква пенсия
Люси здравей,
Какво стана с процедурите, обжалвахте ли,надявам се всичко при теб да е наред,младичка си ,животът е пред теб, дръж се и се бори за правата си, че нашата държава трудно дава,всичко става с мн документи,чудеса,бумаги и много търпение.  Нямаме нито справедливост,нито здравеопазване,нито правосъдие,нищо....Стискам палци всичко при теб да се нареди  Hug Heart Eyes

# 22
Здравей!Не съм чела коментарите,но и аз съм с един десен бъбрек,леко уголемен,така съм родена.Открихме това ,когато бях на 10г ,правени са ми всевъзможни изследвания ,както в България,така и в Англия където сега живея,за да проверим функциите му и всичко е наред.На 34г. съм имам 3 прекрасни деца,които нямат моята аномалия.Доктора ,който ме следеше тук в Англия,каза че обикновено хората с един бъбрек нямат никакви проблеми с него. Доколкото разбрах от него(не съм сигурна ,че го чух идеално,защото бях притеснена) аномалията се случва 1:15000.Ако имаш някакъв въпрос и мога да помогна с удоволствие ще отговоря .

Общи условия

Активация на акаунт