Домакини 40/Време е за коктейли, плаж и море

• 44 989
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Добро утро момичета!

Голяма е трагедията  Flowers Rose Flowers Rose Доста глупости изчетох...безобразие  #2gunfire Причините вероятно са комплексни - природата не понася алчността - строят се огромни къщи, преправят се на хотели, липсва канализация, нищо не се съобразява с терена, а единственно с близостта на морето...Преди доста години се активира и друго голямо свлачище на другия край на Варна - Кабакум - и още не е оправено...Разликата между Варна и Бургас е само във височината на брега и за това свлачищата са във Варна...Безумно строителство....грозно черноморие...болно ми е...Имам приятелки в Аспарухово и все още не съм се свързала с тях...Дано при Тити нещата са добре!

# 571
Привет момичета.
Вчера се оплаквах,че валя градушка при нас,но днес просто ще замълча-страшна трагедия и то заради безхаберието на държава и всички нас.Много жалко за загиналите хора и тези,които са останали без жилища. Sad
Тук както Креми писа духа вятър,доста е хладно и пак облачно.При нас от 2 дни всеки ден си вали доста сериозно,мокро е всичко.Имах си малко проблеми  и за това не съм писала.Излезе ми една пъпка вътре в  окото-като вътрешен ечемик и ходих до личната,изписа ми капки,ама не действат-май е запушен слъзния канал,та дтес ще ходя за направление за очен.
Вчера излизах на пазар и малко дрешки на щерката накупих.Готвене,плетене и така.
  вместо слънце ви пращам тази снимка.

# 572
  • при късмета
Привет прекрасници!
Цял ден ме няма. На майка й остана нещо несвършено, че тръгна вчера и днес с шефа бяхме по задачи. Тамън реших да минем през цирка на Опълченска и да вземем билети, те пък събират шатрата, та нямахме късмет.
Точно седнах да прочета новините. Ужас е във Варна  Praynig По-зле и от с. Бисер.
Тити, обади се бре жена!
Калинче, сигурно се чувстваш ужасно, като всичките ти близки са там.
Писе, дано бързо разберат какво му е на окото и да го оправят. Пиши какво са ти казали
Ставам да посвърша малко работа, че днес всичко съм зарязала
Гушки  Hug

# 573
  • София
Прочетох я Тити във фейса, че е добре. Но би било хубаво да драсне и тук някой ред.
Аз не мога да пиша, цял ден гледам новини и ми е страшно мъчно, що за трагедия е това, що за чудо?!

# 574
Здравейте! Сядам на кафе. Аз по въпроса с тази трагедия май нямам думи...говорих с доста познати в Добрич и Варна... Ако си спомняте в началото на годината в Южна Англия имаше наводнения...При бедствията и трагедиите съизмеримост няма...но съм объркана, учудена, изумена, потресена, отвратена от коментарите както на политици, общественици, блогъри и т.нар. "обикновенни граждани"  #Crazy newsm78 Shocked Ща не ща, коментарите и реакциите ги съпоставих...мога само да кажа, че арогантното държание на голяма част от незасегнатото население е адекватно с политическото и обществено такова  #2gunfire което ме навежда на мисълта, че политиците са огледалото на народа...Май единственото обединяващо нещо за българите е АВАНТАТА...ама като се замислих и там няма да се обединим, защото все някой ще има по-голяма кирия и пак ще се изпокараме и оплюем...

# 575
Здравейте! Сядам на кафе. Аз по въпроса с тази трагедия май нямам думи...говорих с доста познати в Добрич и Варна... Ако си спомняте в началото на годината в Южна Англия имаше наводнения...При бедствията и трагедиите съизмеримост няма...но съм объркана, учудена, изумена, потресена, отвратена от коментарите както на политици, общественици, блогъри и т.нар. "обикновенни граждани"  #Crazy newsm78 Shocked Ща не ща, коментарите и реакциите ги съпоставих...мога само да кажа, че арогантното държание на голяма част от незасегнатото население е адекватно с политическото и обществено такова  #2gunfire което ме навежда на мисълта, че политиците са огледалото на народа...Май единственото обединяващо нещо за българите е АВАНТАТА...ама като се замислих и там няма да се обединим, защото все някой ще има по-голяма кирия и пак ще се изпокараме и оплюем...

Лейди,  bouquet, споделям мнението ти. Затова и снощи казах, че ми е много, много тъжно и мъчно, в какво се превърнахме и защо....Съболезнования на близките на загиналите в тази трагедия.... И дано, дано не се увеличават, може само да се молим природата да се смили над нас! Пред природните бедствия всички сме равни, няма виновни и търсене на отговорност, грозно е много това, което се говори по медиите, особено от политиците...
Цял ден ми е свито и на мен на душата, нищо не ми се прави. Чакам да се приберат децата и тръгваме към Созопол.

# 576
Днес не ми е ден - натоварих се ненужно с хорска простотия...но и другото, което ми мина през ума е - къде са онези трима мъже, които бедстваха в планината и за чието спасяване беше изразходен огромен ресурс? Ако наистина тогава са бедствали, а не както остана впечатление, че са се хванали на бас - трябваше те да се сред първите доброволци из кризисните места..., защото това е нормална практика в белите страни - когато си бил в беда и са ти помогнали да не чакаш покана за да помагаш...С каквото можах от тук помогнах...

# 577
Лейди, гледам репортажи, има много доброволци там, млади хора, студенти. Може и тези младежи да са се озовали, не са малко и добрите хора, поне аз вярвам, че е така! От цялата страна идвали, набират се и средства.

# 578
Елинор искренно вярвам, че добрите хора не са се свършили  Praynig Просто много се издразних от коментари...и то от хора във Варна...но те вече не съществуват за мен! Тъпо е да казваш бедствието при нас е по-голямо...Според мен ТРАГЕДИЯ няма превъзходна степен! Преди малко в градината комшийката ме пита как съм и аз и казвам за наводненията из България и жената най-искренно попита с какво може да е полезна - дадох й телефоните за смс - изпрати и каза, че след обяд има среща с приятелки ще ги даде и на тях...без условности, без политически или расови коментари или търсене на изгода...

# 579
  • София
Добри хора има навсякъде и аз вярвам, че в България те не са по-малко, отколкото навсякъде по света. Доколкото видях по репортажите- доброволци има много, има пунктове доброволчески за събиране на дрехи, пакетирани храни, гумени ботуши. Осве това прочетох, че няколко часа след пускането на ДМС номера вече има събрани над 50хил лв. Дано открият скоро бабата на детенцето, което е било намерено и спасено от покрива на една кола.

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2014/06/20/veche-sybraha-nad-120-h … stradalite.229712

# 580
  • при късмета
В темата за Варна прочетох, че даренията са стигнали 112 хил. Хората от другите градове могат само с СМС да помогнат на първо време. Също видях, че куриерска фирма се е наела безплатно да вози дарения до Варна. Фирма за автобусни превози на всеки курс ще превозва до 7 доброволци за жива помощ за там. Доброволците които отиват сами също не са малко. На мен ми се струва, че този път хората са много единни и помагат с каквото могат. Може би е от мащабите на бедствието.
Калинче, не се ядосвай. Много хубаво е направила съседката ти, браво. Не се връзвай на единични коментари. Вярно, изказвания, че някой бедства повече от друг при създалото се положение е абсурдно, ама какво да правим  Hug
Аз само точната бройка на изчезналите не можах да разбера. Дано се намерят възможно най-много от тях и да си живи и здрави  Praynig
И в Добрич и Търновско е лошо положението

# 581
Извинявайте момичета за емоциите, но се обадих на "познати"на които е помагано, да попитам как са и дали имат нужда от помощ и се започна.....та от там и аз припалих. Имам две бивши колежки от Аспарухово и не знам нищо за тях и една от Добрич, но и на трите телефоните и скайп не отговарят...та за това явно съм по-възбудима на тази тема...открих, че познавам хора които не си е заслужавало...

# 582
Ето ме и мен. Оцелях и днес .Много тежко е това което предават цял ден.
Добри хора има.Но има и не малко недобри  .Ladybird_   Hug
До обяд не спря да вали, а аз през цялото време бях навън, чадъра ми ( това ми напомня че нямам такъв -утре ще си купя ) вятъра го завъртя 100 пъти.
Следобед правих торти( две миниатюрни ), ама утре се надявам да ги снимам че детето ще иска да опита, а не е за тях едната и засега са "скрити "в хладилника.Добре че има питка че не рови да си търси за хапване. Мусака и пиле с прясно зеле.Следващите 2 дни се надявам да не готвя.
Като казах питка ето ги едната е спомен другата за мъжа ще е .Само че си е с универсалното тесто на Лабрекс .
Скрит текст:
Сега гледах че тити е писала в ФБ че е добре ,нямала е интернет.

# 583
Здравейте момичета! Това е ужасно... живот и здраве ще мога да помогна като се върна.
Няма повече да ви занимавам, но радостта от прибирането е доста помрачена от доста неща. Хем ми е хубаво, хем ми е свито на душата.
Засега ви казвам чао от колумбийска земя. След 8 часа излитам и живот и здраве се надявам да се видя с всички вас на родна земя.  Heart Eyes

# 584
  • при късмета
Смърфи, лек път, ще те чакаме  Hug
Джейми, браво и на теб
КалинчеHug
Добре, че Тити е писала.
Вио ти къде си?
Шефа има нова мания от 3 дни. Много ми е трудно сутрин да го накарам първо да свали пижамата, второ, още по-трудно да облече нещо друго. Преди 3 дни ми вика"Добре, щом толкова искаш" и замина да се облича. След малко пристига с 2 чифта къси панталони едни в/у други  ooooh! и от тогава така си ходи  Rolling Eyes облича си двата чифта панталони, един в/у друг.
От къде му ги ражда главата  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт