Януарско сърчице,вече тупка и расте 2

• 27 450
  • 763
  •   1
Отговори
# 675
Мда, но при мен още не са разчели първите резултати...

# 676
здравейте,

и на мен не са ми изписвани, но аз си пиех и преди това - Пренатал - казах на доктора и той ми обясни,ч е били много хубави и че трябва да ги пия не само по време на бременността, а и при кърмене и наистина за първи път - всичко мие  в норма от кръвните изследвания. аз съл доволна от тях, а което не е необходимо, организма, го изхвърля така или иначе.

моето мнение е, че храната е  едно, а добавките друго и едното не замества другото, както гледам, че тук широко  се шири във вашите постове. по принцип човек трябва да яде здравословно, да приема плодове и зеленчуци, ама се замислете само колко нитрати и истински витамини има в тези " истински" плодове.  аз съм за  Peace приема на витамини - стуват 20 лева и ги пия три месеца - ако няма полза, няма и вреда - това е моето мото и в името на бебчето съм готова да ги дам!

# 677
Пак се стигна до същата история с изследванията. Аз, ако Док не ми предпише дори и витамин не бих пила на саме глава.

# 678
Спорен е въпросът,доколко могат да се набавят всички нуобходими витамини и микроелементи само от плодовете и зеленчуците, но не ми се изпада в безсмислени спорове, не ми е цел това. Всички знаем за ползите от фолевата киселина, тя е един прекрасен витамин, който ,освен всичко останало,се бори с умората, стреса , тонизира и е единственото нещо, от което се нуждаем в двойни дози след забременяване. Тя не се складира в оргонизма и не се прозвежда от него. Аз я пия от преди да забременея и не бих я спряля в третия месец PeaceЛ

# 679
  • Разпиляна във въображението
Аз пия само ФК и то едвам едвам. Имам чувството, че ще повърна и хапчето. Каквато и вода да пия все имам чувството, че има някакъв остатъчен вкус, от който ми се повдига още повече. Наблягам на плодовете и зеленчуците. Надявам се да са достатъчни.

Моята лекарка, веднага след установяване категорично на бременността, веднага ми натряска няколко талона, взе ми проби от влагалището, за цитонамазка, отделно за изследвания на кръвта /от които нямах нужда, защото половинът го тествам поне два пъти в годината, когато идва при мен да дарява кръв Laughing/, и урина. Малко ми е странно, че някои още не са направили тези изследвания. Мислих, че се правят веднага след регистрирането на бременността.

# 680
  • Пловдив
Аз пия Огестан от установяването на бременността. Мислех, че ще трябва да приемам само фолиева киселина, но докторът настоя за витамините.
По принцип не приемам никакви хранителни добавки, освен ако не се налага. В случая обаче, са необходими определени вещества не само на мен, но и на бебето. Т.е. ще пренебрегна собствените си разбирания за необходимостта от витамини, защото нуждите на детето са най-важни! Ще ги пия до края на четвъртия месец, освен ако АГ не прецени друго.

# 681
Изследванията се правят различно, всеки док си преценява кога да ги назначил Най-често се пускат след записване на ЖК, което в повечето случай става около 12 седмица.

# 682
Излишно спорите момичета!  Hug
Който иска да ги пие, който не - за него си е  Wink

# 683
Как стеее  Peace Дано всички от Варна са добре? Hug Hug Hug
Съгласна съм за витамините....Те лекарите не са единодушни по въпроса,че ние ли????
Аз също пия само Огестан,това ми е изписано.
Adoration Огестана не е това,за което говорят-в него има само ФК,йод,омега 3,витД3 и Е.А тук става въпрос за витамини,който включват повече витами от Б-групата и вит.С и др. Peace
И моя преглед,като на много други мами е в понеделник Praynig Дано всичко е ок,тогава ще правя и БХС.А иначе кръв и урина ми взеха още преди месец.
Целувки и  Hug на всички

# 684
  • В сърцето на любимите мъже!
Ето ме... Peace

Аз съм тази дето нищо не пие...Hug

Както написах и преди, разчитам на естествения подбор.  Mr. Green И на силно зеленясалото си, почти веганско хранене... Та ще видим след експеримента ми какво ще се пръкне на бял свят. Че, както е тръгнало, и БХС няма да правя, нищо, че съм на кармичното число "35". Защото каквото и да излезе от този тест, няма да махна бебето.

Днес установих, че на един колега жена му е бременна с термин януари, та се чудя дали е някъде сред нас.  Joy Joy Joy

# 685
И аз пия само фолиева киселина. Знам, че доста трудно се достига достатъчен прием на този витамин чрез храната, особено по време на бременност, когато потребностите от него са двойно по-високи.Почти няма специфични, богати на фолиева киселина хранителни източници (с изключение на черния дроб). От други витаминни добавки,  особено в летния сезон няма смисъл според мен. Във втори триместър ще добавя и омега 3 мастни к-ни. Аз съм на ранния БХС на 02,07, когато ще съм в 12 седмица.

# 686
Фолиева киселина има в лещата, боба, авокадото и всички листни зеленчуци. В лещата е най-много, но за да си набавиш 400мг. /което е дневната препоръчителна доза за бременни, както и съдържанието в 1 таблетка/ трябва да ядеш всеки ден по 5 купички леща или боб.

# 687
  • гр. Варна
Здравейте момичета!

Успех на прегледите в понеделник, стискам палци!  Praynig

Ние минахме миналата седмица през установяване на пулс Simple Smile)))))) Имаме си сърчице Simple Smile)) След 01.07 казаха да отида да се регистрирам и да ми направят всички изследвания... кръв, урина и т.н. Кажете тези изследвания към края на триместъра ли трябва да се направят? Присъединявам се към дамите от Варна Simple Smile

# 688
Добро утро.Аз смятам да правя ФМ и БХС в Майчин дом Варна,но все още събирам мнения,за лекар

# 689
ДОБРО УТРО,БРЕМЕНЕЛКИ!!! Hug
Мисля си как ще ни се казва новата темичка....вече сме към края,а още не сме го обсъдили.На мен ми хрумва:
      -На мама корема пълнее,а Януарче големее

Ако ми хрумне нещо друго ще се включа.Ама сега имам работа и нещо не мога да се съсредоточа.Приятен уйкенд. Heart Eyes Hug

Общи условия

Активация на акаунт