Попътен вятър на порасналите ни деца- 20 юбилейна- летни настроения преди Коледа

• 55 411
  • 581
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Здравейте, майчета!
Честита Нова година, да е здрава и щастлива за всички, да се сбъднат всичките ви желания!

Намерих темата, защото я бях чела преди време, а сега е актуална и за мен.
Имам дъщеря студентка в чужбина от тази есен. Утре заминава пак.

Моля ви, отговорете ми - как се преборвате с носталгията от раздялата? Скайп, вайбър, повече работа, повече други занимания, но ...
Имате ли си ваш начин?

Здравей и добре дошла!

Лично моето дете си е в София и не мога да отговоря от първо лице, но с всеки е различно. Има мами, които се радват, че децата им са успели, учат и работят в чужбина, други не могат да се примирят с раздялата. Но нека самите те да се включат.

Нези, разбрах за щастливото събитие!  stork-girl  ylinfant
Честито на теб, на родителите и на всички, които се радват!

# 376
  • София
Честит Йорданов ден! Да са ни живи и здрави именниците в семействата!
 white flower, добре завърнала се в темата! Помня те от преди, пиши си когато имаш нужда от споделяне. Къде учи госпожицата? На въпроса ти - ами справяме се. Моето дете е в Манчестър от пролетта. Мъка и носталгия винаги ще има, но трябва да остане някъде вътре в мене, скрита от другите. Няма как да показвам чувства пред колеги и познати. Никой не може да ми помогне, най-много да се подиграват зад гърба ми. Много рядко си позволявам да си излея мъката пред нея. Днес беше такъв ден.  Не видях нещо обичайно в нета и до сега подсмърчам. Но го правя защото съм сама. Скъпия е на гости на сестра си Йорданка. Не, че ще ме спре - той също страда от раздялата.
Ами ако помислиш - и тук да са едва ли ще са винаги около нас. Растат, имат си своя среда и занимания. Ще ги чакаме да се върнат и ще сенадяваме да ни поканят на гости. Може би и нашите родители са страдали за нас на времето. Така минава времето, а и какво друго ни остава?

# 377
Меrian , Aisha,
Благодаря за отговорите.

Вярно е, че преди време писах в темата, но тогава гледната ми точка беше друга, защото нямах студентка в чужбина.
Разбира се, че се радвам на успехите на детето си, щастлива съм, че успях да го отгледам до тук. С ума си осъзнавам, че и тук да е, то си има свой живот, както аз съм имала и имам свой.
Със сърцето си й пожелавам всичко най-добро и ... попътен вятър, както много правилно сте озаглавили темата.
И все пак вътре в мен нещо не е съгласно със ситуацията.
Предполагам, че е по-скоро жалба по отминаващата младост, по времето, когато сме се чувствали нужни и значими. И сега имам задължения и занимания и се опитвам да акцентирам върху тях.
При мен отделянето на малката се случи в комбинация с мои заболявания, престой в болница, стресови ситуации, както и със заболяване на близки. Това също е утежняващ фактор.

Благодаря ви за темата. Може би като формулирам муслите си в писмен вид, ще ги осъзная по-добре.

Честит Ивановден на всички с това име и на всички, които имат близки Ивановци, Иванки и други, празнуващи днес! Да сте живи, здрави, успяващи, много обичани и много усмихнати!
  bouquet

# 378
  • София
Честит имен ден на всички Ивановци, Иванки и Йоани в семействата ви! Да са живи и здрави именниците!
Благодаря за поздравите и пожеланията към Ани във ФБ.  Wine Glass cook cheers
скромна почерпка, но от сърце.

white flower, дано вече неприятностите и стреса да е преминал. Пази си здавето, другото се нарежда.
Девойката ще си идва, ти ще отидеш на гости и времето минало. Пък дано нещата тук се пооправят и реши да си дойде като се изучи. Сега има скайп, вайбър и други комуникации, не е страшно. ание като бяхме студенти - събирахме монети по 50 ст. за уличния телефон. Така се чувахме с майка ми - когато и се обадя. Сигурно и е било мъчно, но ...
Пиши, споделай тук - олеква.

# 379
Айше, като отвори дума за едно време, ние с майка ми си имахме код - автоматите нали се сещате че набираха и до 2 сек след свързване трябваше да си пуснал паричките. Та моя милост обикновено беше без 20ст и тогава отивам в пощата, набирам мама на автомата, в мига в който ме свърже само извиквам Мамооооооооо, докато ни изключат и мама знаеше че съм фалирала и трябва да ми изпрати пощенски запис  Joy Joy Божкеееее, какви години ...
Тая вечер си говорехме с Криси, какво предизвикателство ще бъде за нея да учи в друга държава, да свиква с други порядки и колко по-лесно, но и скучно би било да си остане във Варна при мама - на топличко и с парички. Та тъй.
Аз съм от майките дето лесно понасям липсата на детето, предпочитам да се съсредоточа върху успехите му и да не мисля колко е далеч.
А сега да се оплача - от вчера следобяд съм с възпалена роговица - по тоя повод се обажда баща ми разтревожен и пита - ама нали дясното око ти е възпалено? И аз му казвам - що бе тате - ми щото да си потвърдя , че си ми дъщеря, щото и на мен все дясното око се възпалява Joy Joy
Много болеше сутринта, та бях първата в очната клиника, сега е маааалко по-добре, стискайте палци, чеее преди 30 г лежах 1 месец в Бургас в очна клиника пак заради същото око и същия проблем Sad

# 380
  • София
Мама Тин, дано се оправиш бързо. Как го повреди окото?
Криси какво се е насочила да учи?
Аз навремето нарочно избягах да следвам в Търново. Ами то в СУ - като образцова гимназия. След лекции в къщи. Не, исках си студентския живот. Та добре се забавлявах 4 години. После - обратно в София, по разпределение.
Ние с Пламен се черпим за здравето на Ани - само поводи си намираме.

# 381
  • София
Айше, ето откъде детето взима пример да бяга далеч от теб-от майка си. Само да си посмяла да се оплачеш!

Тини, дано бързо се възстановиш! Ако трябва някоя първескиня намери-нали знаеш, че помага млякото в окото. Shocked

# 382
  • София
Мариянка, аама аз се върнах след завършването. А пък и баща ми много държеше да завърша ВИШУ. В Търново се влизаше и изкарваха по-лесно изпитите.
Не, че после съм ползвала дипломата.

# 383
Mama Tin,
дано да не е сериозно и да оздравееш бързо.

Снощи се чухме за 3 минути с моето слънце, но аз бях уморена от работа. Днес чакам да свърши лекции, за да си пишем във вайбър. Направо броя минутите. Опасявам се обаче , че й досаждам често. При вас как е - вие ли чакате да ви потърсят, колко често се чувате и виждате?

# 384
Аз имах само едно изискване - сутрин като стане да прати по скайпа едно помахване - да знам че си е в общежитието и че е добре. Иначе не съм я търсила често през първата година защото имат страшно много за учене, адаптиране към системата и гледах да не и губя времето. тя си ми се обаждаше като и домъчнее.

# 385
  • Sofia, Bulgaria
Честита нова година! Да е успешна за нас и нашите пораснали деца! Да сме здрави всички ние, а останалото само ще се нареди. Да се включа и аз по темата със студентите в чужбина. За първи път се върна моето пораснало момиче за Коледна ваканция от Германия - много чакаше срещата със бившите си съученици и много се разочарова от купоните и ритъма на живот в София. Но в къщи й беше хубаво и дните минаха бързо - поплакахме си на раздяла, аз след като тя замина. Много ме трогнаха думите й  - много ми е хубаво в Германия, само ти ми липсваш. Радвам се за нея - трудно е, има много за учене, много задачи, но каза че се събужда щастлива сутрин и кипяща от енергия. И затова не си позволявам да се оплаквам. Очаквам Великденската ваканция - този път аз ще ходя на гости. 

# 386
Тоскана, нямаме причина да сме тъжни - имаме смели, умни, добри деца Peace И тъкмо една нова дестинация - когато намеря изгодни билети - обикновено февруари-март, ноември - купувам ги и цоп в Кьолн.

# 387
  • Ямбол
Ехооо, момичета, тук ли стеее???
Айша, днес ли имаш рожден ден или утре? Подозирам, че е утре, ама нищо де - никога не е излишно да поздравиш някой с добра дума и пожелание за здраве  Hug
От сърце ти пожелавам да си здрава, спокойна и обгрижена. От сърце ти пожелавам повече положителни емоции за теб и тези, които обичаш !

Имаме ли именици в темата ? Да са здрави всички - и имениците, и близките им!!
Тоскана, добре дошла  Hug
Моето дете не е в чужбина, в София е, но рядко се виждаме и то за малко. Ама това си е живота. Аз се радвам, че е добре и доволна от това, което прави.

Мариянка, какво стана с Дани и квартира? Случиха ли се нещата или още търсят децата?

# 388
  • София
Мария, благодаря за пожеланията.
Вчера беше събитието - остарях с 1 година.  Embarassed
Като се регистрирах във ФБ без да искам съм писала дата 18.01. После така и не го оправих, но пък 2 дни ме поздравяват.
 cook Wine Glass smile3510 
Да са ни живи и здрави вчерашните и днешните именници в семействата!
Тоскана, добре дошла. Дебни за евтини билети и няма да си липсвате с девойката.
white flower, умората я забравяш докато говорите, после ще си почиваш.
Аз също зарязвам всичко като се обади Ани. От лаптопа търгувам на световните борси, но го зарязвам. До сега голяма загуба не съм имала. Или пък изпускам част от сериала си. Няма как, после може да няма настроение за разговор.

# 389
Честит Рожден ден на патерица, Аиша! Hug  bouquet
Желая ти много здраве, обич и всичко най- хубаво!

Приятна неделна вечер на всички по домовата книга на Госпожата, която зачезна  Mr. Green

Това е за нея  Hug Heart Eyes Hug Heart Eyes  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт