На море в ТУРЦИЯ - тема 31

• 110 433
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
За справка за реалните цени на входните такси:

http://www.muze.gov.tr/museums

# 496
  • Русе
А какво представляват екскурзиите до Измир, за цял ден ли са? На нас ни казаха цена 30 евро на човек и ние не отидохме? Какво се включва в тази цена? Заслужава ли си? Разгледахме Измир от автобуса на връщане от почивката, огромен град. Но екскурзоводката нищо не ни разказа за Измир.

# 497
За екскурзия до Ефес писах по- рано в темата.

Кушадасъ- Ефес такси 100лири. Побира 8 човека, ние бяхме 5.
Закара ни до къщата на Дева Мария и ни чака половин час.
Закара ни до входа на Ефес и ни чака на другия след 2 часа.

Излезе ни 80лева за мен и синът ми/12 годишен, плаща като възрастен в Ефес, в Дева Мария не му искаха вход/
От фирмата ни искаха 2*40 евро , тоест 160лева- двойно Mr. Green
Да не говорим, че с таксито за 0 време отидохме и се върнахме, а рейса минава и прибира българите от другите хотели и се бави много време.

# 498
А какво представляват екскурзиите до Измир, за цял ден ли са? На нас ни казаха цена 30 евро на човек и ние не отидохме? Какво се включва в тази цена? Заслужава ли си? Разгледахме Измир от автобуса на връщане от почивката, огромен град. Но екскурзоводката нищо не ни разказа за Измир.
Екскурзията до Измир включва посещение на Археологическия музей (включена в цената входна такса), чаршията "Кемератлъ" и часовниковата кула (това пише в нашите диплянки от посрещащата агенция). Иначе, като продължителност, не знам колко е, защото никой от нашия хотел не ходи на тази екскурзия.

# 499
Здравейте!!! Има ли някой, който наскоро е ходил в Гранд Ефе - Йоздере след реновацията? Преди години имаше лоши отзиви, но сега  newsm78Rolling EyesМоля ако някой има инфо да сподели  bouquet

# 500
Няма да цитирам поста на evhen, защото е много дълъг /който иска ще го прочете/. Втриса ме като чета какво е написала, за поведението на българите. Преди това други съфорумци също бяха изразили своите впечатления от пълните с българи хотели. Не искам да раздавам нравоучения - само ще попитам нещо. Тъй като не знам към кого да насоча въпроса си - задавам го тук /може да се окаже и съвсем риторичен/. След като има повредена собственост в резултат на нечии действия, защо няма глоби или наказателно парично възстановяване на причинените материални щети? Все пак в хотелите има охрана, камери и какво ли още не. Ако всеки вандал понесе парична отговорност и това стане публично достояние, може би ще се пресече поне част от просташкото поведение. Може би хотелите имат някакъв фонд, от който се покриват нанесените щети, но хората разбират какво са сътворили само като им се бръкне по-дълбоко в джоба.

# 501
Няма да цитирам поста на evhen, защото е много дълъг /който иска ще го прочете/. Втриса ме като чета какво е написала, за поведението на българите. Преди това други съфорумци също бяха изразили своите впечатления от пълните с българи хотели. Не искам да раздавам нравоучения - само ще попитам нещо. Тъй като не знам към кого да насоча въпроса си - задавам го тук /може да се окаже и съвсем риторичен/. След като има повредена собственост в резултат на нечии действия, защо няма глоби или наказателно парично възстановяване на причинените материални щети? Все пак в хотелите има охрана, камери и какво ли още не. Ако всеки вандал понесе парична отговорност и това стане публично достояние, може би ще се пресече поне част от просташкото поведение. Може би хотелите имат някакъв фонд, от който се покриват нанесените щети, но хората разбират какво са сътворили само като им се бръкне по-дълбоко в джоба.

Това го правят. Ако имат лош опит с дадена нация, просто вдигат цените за тях следващата година. За жалост остава за сметка на всички.
Но принципно се търси обезщетение от когото трябва, стига да знаят кой е.

# 502
Здравейте!!! Има ли някой, който наскоро е ходил в Гранд Ефе - Йоздере след реновацията? Преди години имаше лоши отзиви, но сега  newsm78Rolling EyesМоля ако някой има инфо да сподели  bouquet

....и аз да попитам за "Гранд Ефе", че и ние сме там

# 503
Така е, права си Татяна. Тази година в Палм Уингс-Кушадасъ липсваха тумбите
от необуздани румънци, които миналата година изпочупиха новите шезлонги на плажа -
пияни влизаха с тях в морето и ги хвърляха безразборно.
Искам да разкажа за случка, която се случи на българите преди нас. Изчаквайки в лоби бара
да се настаним група от превъзбудени българи коментираха за извършена кражба в хотела.
От няколко поредни стаи бяха изчезнали пари. Телефони, лаптопи и злато - не докоснати.
На всеки, от потърпевшите се даде плик със сумата, която е липсвала. Попитах "българин ли е ?"
За голяма изненада и Слава Бога се оказа турчин, нает работник, който е трябвало да поправи
някои неща в хотела.Полицията се е отзовала на втората минута от повикването, направили са
разследване, /има камери/ и хората са получили парите си във валутата, в която са  посочили..
За кражба в хотел и то от турчин не знаех, но ето, че и това се случи.
Не може за всичко да обвиняваме набедените, както и прекалено да величам някои.
Нещата се променят и всичко опира в крайна сметка до индивида.
Може би хората, с които се оказах на едно място по едно и също време бяха възпитани, както и
българските деца. В автобуса имаше около 11 деца, едно на 2 г., но не се разбра - нямаше викове,
крясъци, лиготии. Явно всичко е на късмет - от автобуса - до хората наоколо и времето.

# 504
В автобуса пътуваха 6 човека за "Гранд Ефе" , всички бяха доволни и разказваха,
че по-голям кеф да си пиеш питието в морето няма.Единствено, като минус - камъните.
Задължително  аква обувки, защото там струват 25 тл..Групата се уговаряха за следващата
почивка в същия хотел.
Аз лично се интересувах от хотела, защото ми хареса местоположението, но камъните ме отказват.
Реално мнение ще даде някой, който е почивал в хотела, но и моето е нещо !

# 505
Хайде де, от толкова народ, дето се извървя през Aurum Spa & Beach Resort, Дидим, никой не ще да драсне два реда, та аз ще съм Laughing

Собствен транспорт от 13/06 за 8 нощувки, започвам първо с информацията, че HGS гише има на турския безмитен, но не беше отворено в 04,30 ч., работно време така и нямаше на гишето, на връщане в 5 след обяд си работеше. На плаца имаше и мобилно HGS, но и в него нямаше човек, така и не платихме магистралата до Истанбул, или пък сме я платили, защото четох някъде, че ако не си имал пари и заредиш до 7 дни, при следващото минаване си ги дърпат, но пък ние минахме и без стикер даже, както и да е. Падна ни се да ходим на скенер, голяма досада #Cussing out
Друга подробност, хванаха ни радарите, защото не се вслушахме в предупрежденията на ГПС-а, глобата беше 172 лири, имаш право в 14 дневен срок да я платиш в банка с 25 % намаление. Поразпитахме тук-там и ни посъветваха изобщо да не я плащаме Grinning

За Аурум, много се стараят хората, но с тези ниски цени си вкараха автогол, паплач нападна и разруши хотела им #Cussing out, то се изпочупиха шезлонги, то се разхвърляха и изпонацапаха белите възглавници от диваните, да не казвам, че се взимаха и се носеха по шезлонгите и то от българи основно, изпотъпка се тревата на завоите, та слагаха камъни, изпочупиха се лампите по пътеките, та трябваше да ги циментират, до всяко едно дърво има също лампа и вечерно време е много красиво, но и доста от тях дадоха фира. Дано в по-скъпия сезон случат на по-читави гости.

Мястото, Акбюк, е прекрасно, дълбоко врязан в сушата залив и виждаш отсрещната му страна, вечерно време е много красиво. Плитко, плитко, та чак досадно, вземете си аква обувки, ако искате да поплувате, от страната на Холидей е по-дълбочко, но има и малко камъни.

Бяхме в ново крило и ни се падна голяма ъглова стая, та нямам никаква забележка аз, но обикновените двойни стаи в реновираните сгради са доста мънички.

Храната, много, но по-моето скромно мнение, далеч от 5 звезди, или пък така е навсякъде по хотелите, не знам, но аз сравнявам с нещата, които ядох преди това два дни в Истанбул и след това 3 дни в Ечеабат, защото ни се счупи колата, та си удължихме и престоя. 24-часов е инклузива, барът работи до 06 сутринта. Рибният ала-карт, нищо особено, изберете турския.

Аниматорите са много добри, през целия ден имат дейност, много се стараят, видяха, че има интерес и организираха и детска водна топка, която не беше предварително включена в програмата им. Тайфун, май му е името, много добре води водната гимнастика, голям успех имаше и тя.

Забравих да сложа линк към албума със снимките
http://ewiw.snimka.bg/travel/aurum-spa-amp-beach-resort.824897

Ужасно е да четеш такива неща. Руснаци също коментират поведението на българите там не в положителна посока, да не кажа нещо по-силно. Ние ще посетим този хотел  през септември. От ТА много ни убеждаваха за него, а то какво ще излезе..."много шум за нищо". 800 лева на човек и отгоре даже за този хотел Mr. Green. Като гледам  снимките - 5* друг път.  #Crazy Ние не стоим на басейн - все пак сме на море и проблема с шезлонгите си го знаем - не стигат където и да сме били (вече 4 години), но това което чета................Ясно е - не ми се говори.

# 506
Гледах го Гранд Ефе в началото на м.юни от терасата на ресторанта на Палома Клуб Султан. От вън му личи, че е освежена сградата. В морето има закотвени две платформи със стълбички за качване и слизане. Платформите не са големи и на тях няма чадъри и шезлонги. Хората си лежаха на хавлиите. Плажната ивица е много тясна и къса и по-скоро е кална, отколкото пясъчна. Само това се виждаше.

По отношение на кражбата в Палм Уингс - бях чула за нея, но не знаех подробности За съжаление се случват и такива неща и никой хотел не е защитен 100%. Хубаво е, че са хората са разбрали и реагирали бързо, защото е можело и да не се усетят навреме. Миналата година в същия хотел имаше сейфове /без допълнително заплащане/ и първо си помислих, че този който поддържа сейфовете е замесен. В нашата стая сейфът беше блокирал и не можеше да се отвори. Дойде служител, вкара някакъв универсален код и вратата се отвори. Така че и това не е сигурна защита.

# 507
Сега, като прочетох предишния пост за кражбите - в нашия хотел в Мармарис, сейфът в стаята беше платен - 45 ТЛ, или 17 евро за 1 седмица. Давам го просто като инфо. Може и в по-скъпите хотели да има минимална разлика, но все пак сумата не е толкова голяма и това дава известна сигурност.

Крайно време е да разберем, че евтиното винаги излиза скъпо....

# 508

Съгласна съм с това - и това важи за всяка нация според мен. За себе си - никога не отивам в евтин хотел, много популярен на Бг пазара. С това не искам да обидя никого, защото знам, че има и много нормални и възпитани хора, които просто това могат да си позволят. Тази година за пръв път отидох в по-евтин хотел, в Мармарис, но тотално неизвестен тук, с добри отзиви в Трип-а. И колкото и да говорим от националистическо, или друго чувство /може и срам да е/, за 1 седмица не видях пияни англичани, холандци, датчани. Дори отидохме на едно пътуване с яхта, с ултра ол инклузив - напитки на корем, бяха само англичани /и шотландци/ - нямаше падащи от шезлонгите, нямаше викове, пиянски изцепки, всичко си беше просто купон. Така че, не знам кое е определящо - парите, нацията, социалното ниво, манталитета, културата....

# 509
Препоръчвам с чиста съвест почивка в Гранд Ефе-Йоздере. Хотела е пребразен,само положителни отзиви от там,стаите са прекрасни след реновацията,храната-също,въобще без забележки. Е,плажа му не е пясък ...но всеки хотел си има нещо не много добро. За парите си/хотела е на промоция до края на сезона в доста агенции/е отличен избор.  thumbsup

Общи условия

Активация на акаунт