На море в ТУРЦИЯ - тема 31

• 110 486
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
Ние се бяхме в Паин Бей от 21.06 до 28.06 - отидохме за втори път / първият беше края на септември 2012г/ Всичко беше прекрасно,както и първият път.Очаквах по-бедно меню в ресторанта,но за щастие не беше така  Simple Smile
За разлика от  Белладона аз се радвам,че не се пушеше в по-голямата част от ресторанта,защото при лек бриз димът отива и към съседните маси и не е приятно  Peace  А храната не ми направи впечатление да е люта . За пореден път съм очарована от всичко - обслужване,почистване/без да сме оставяли бакшиши/ анимация,аквапарк,природа,за храната да не говорим - толкова богато меню....за всеки вкус по нещо.Влюбена съм в този хотел  Heart Eyes Просто съм без нито една забележка  Peace Препоръчвам го на всички  Peace
А Кушадасъ е страхотно и опианяващо градче с много магазини,в които можеш да намериш всичко  Peace
Политиката за пушенето според мен е грешна.Не може непушачите да могат да сядат на всякъде,а пушачите само на малкото възможни маси.Като посрещат толкова гости трябва да осигурят възможност всеки да се чувства добре.Ние не сме платили по-малко!!Освен това обозначения за пушенето няма никъде!

# 676
Помагайте, момичета  Praynig Другата седмица смятаме да резервираме почивка за 21,09 и да пратим 30% капаро. Въпросът ми е - ако се откажем от почивката въобще агенцията ще ни върне ли част от капарото  newsm78
Скрит текст:
Аман от неизяснени отпуски!!! #2gunfire
Става дума за Емералд. Знам, че връщат проценти от сумата според това колко по-рано е отказана почивката, но това е при положение, че е вече платена. А не зная с капарото как стои въпроса  Confused Ако можете - кажете   bouquet

# 677
  • Beyond the stars
Помагайте, момичета  Praynig Другата седмица смятаме да резервираме почивка за 21,09 и да пратим 30% капаро. Въпросът ми е - ако се откажем от почивката въобще агенцията ще ни върне ли част от капарото  newsm78
Скрит текст:
Аман от неизяснени отпуски!!! #2gunfire
Става дума за Емералд. Знам, че връщат проценти от сумата според това колко по-рано е отказана почивката, но това е при положение, че е вече платена. А не зная с капарото как стои въпроса  Confused Ако можете - кажете   bouquet

http://www.emeraldbg.com/pdocs/doc_70.pdf  Погледни чл. 18 от договора им  Peace

# 678
  • Beyond the stars
Ние се бяхме в Паин Бей от 21.06 до 28.06 - отидохме за втори път / първият беше края на септември 2012г/ Всичко беше прекрасно,както и първият път.Очаквах по-бедно меню в ресторанта,но за щастие не беше така  Simple Smile
За разлика от  Белладона аз се радвам,че не се пушеше в по-голямата част от ресторанта,защото при лек бриз димът отива и към съседните маси и не е приятно  Peace  А храната не ми направи впечатление да е люта . За пореден път съм очарована от всичко - обслужване,почистване/без да сме оставяли бакшиши/ анимация,аквапарк,природа,за храната да не говорим - толкова богато меню....за всеки вкус по нещо.Влюбена съм в този хотел  Heart Eyes Просто съм без нито една забележка  Peace Препоръчвам го на всички  Peace
А Кушадасъ е страхотно и опианяващо градче с много магазини,в които можеш да намериш всичко  Peace
Политиката за пушенето според мен е грешна.Не може непушачите да могат да сядат на всякъде,а пушачите само на малкото възможни маси.Като посрещат толкова гости трябва да осигурят възможност всеки да се чувства добре.Ние не сме платили по-малко!!Освен това обозначения за пушенето няма никъде!

В Majesty Club Tarhan Didiм пък изобщо не се пуши в ресторанта  Peace Без значение навън или вътре е масата, никъде не е разрешено в зоната на основния ресторант  (включително а-ла-карт ресторантите, единият от които е изцяло открит) Wink И според мен има резон, защото все пак са места за хранене и не на всеки е приятен цигареният дим.

# 679
Момичета,плували ли сте с делфини в Кушадасъ? Има ли вариант дребния да влезе,а аз не,т.е. да платя един вход, че по 90 евро много ми  идва? И още един въпрос - каква валута да подготвя за там?

# 680
В Majesty Club Tarhan Didiм миналата година се пушеше в турския а-ла-карт и на вечеря имаше маси под навеса на нивото на басейните, към основния ресторант, и там също се пушеше, в заведението на плажа също. Изобщо на мен ми направи впечатление, че много беше разхлабено откъм пушене, а и ми направи впечатление, че всички от персонала много пушеха. Може сега да е по-различно.

# 681
  • Beyond the stars
Момичета,плували ли сте с делфини в Кушадасъ? Има ли вариант дребния да влезе,а аз не,т.е. да платя един вход, че по 90 евро много ми  идва? И още един въпрос - каква валута да подготвя за там?

Курсът на лира/лев е момента е изгоден, тъй че лири според мен  Peace Иначе никаква валута не връщат евро, долари , но го смятат по техния си курс на деня  Laughing
Евро за екскурзиите към местния тур оператор  Wink

4o4olina Мисля,че тази години се пушеше само в заведението на плажа (от местата за хранене), но е възможно да греша. По отношение на основния ресторант обаче нямаше изключения  Wink

# 682
Аз нося лири и плащам с карти където може, а то на повечето места може вече, обясниха ми, че и самите турци много ползват кредитните си карти. Ziraat bank вече имат АТМ-ми, които правят обмяна, пъхаш евро или долари и ти пуска лири, даже курсът беше по-добър от курс, който видях обявен в друга банка.
Напред са с технологиите, повече от нас, видях и как едно момиче си зареди пари в телефона от касата на квартален супер, издиктува си номера и плати 20 лири.

# 683
По отношение на ползването на кредитни карти, трябва да уточня, че ако сте в магазин и искате да се пазарите, след това вече разплащатата трябва да е само в брой  Simple Smile. В тази връзка и впредвид изгодния курс на лирата-носете лири!

# 684
Аз бях огорчена от политиката с пушенето.Външната част ресторанта в по-голямата си част е като с покрив на колони.Там не се пуши!!!Било закрито!!!

Така е по закон в Турция - бяхме обсъждали този въпрос когато въведоха закона. Не е хотелска политика.  Peace

# 685
  • в сърцето на държавата
                    Здравейте, 
знае ли някой -какъв е плажа около ПАША БИЙЧ -МАРМАРИС И Грийн нейчър? чакъл или пясък?

# 686
Благодаря ви много за отговорите   bouquet

Спряхме се на Тарнах бийч Дидим.

Доколкото разбрах в Дидим има много хубави плажове. Има ли възможност да се отиде на някой друг шано плаж или никой не е опитвал ?
Интересно ми е също, има ли възможност за гмуркане и как е със солената вода? Непрофесионално гмуркане, оборудване от шнорхел и очила  Laughing

Отново много благодаря за отзивите, живот и здраве ако всичко е наред, ще пиша и аз отзив за първа страница  Peace

# 687
                   Здравейте,  
знае ли някой -какъв е плажа около ПАША БИЙЧ -МАРМАРИС И Грийн нейчър? чакъл или пясък?
Аз лично не знам, но wikimapia-та е добър помощник, първо там бих видяла, има снимки на доста от хотелите, коментирани в последните страници на темата, виждат се ясно и плажните ивици Peace

http://wikimapia.org/#lang=en&lat=36.835621&lon=28.24768 … sa-Beach-Hotel-4-

След тези снимки, май и аз си набелязах за следваща година Мармарис, но Ичмелер задължително.

# 688
Аз бях огорчена от политиката с пушенето.Външната част ресторанта в по-голямата си част е като с покрив на колони.Там не се пуши!!!Било закрито!!!

Така е по закон в Турция - бяхме обсъждали този въпрос когато въведоха закона. Не е хотелска политика.  Peace
На мен пък много ми харесва този закон.....и не разсъждавам като егоистка, понеже ние вкъщи всички сме непушачи, а просто има и много деца, защо пък трябва да им се трови въздуха. Нищо лично, но който се е сдобил с подобен порок да си търси начини.....

# 689
Благодаря ви много за отговорите   bouquet

Спряхме се на Тарнах бийч Дидим.

Доколкото разбрах в Дидим има много хубави плажове. Има ли възможност да се отиде на някой друг шано плаж или никой не е опитвал ?
Интересно ми е също, има ли възможност за гмуркане и как е със солената вода? Непрофесионално гмуркане, оборудване от шнорхел и очила  Laughing

Отново много благодаря за отзивите, живот и здраве ако всичко е наред, ще пиша и аз отзив за първа страница  Peace

И ние ще бъдем там септември месец  Simple Smile и съдейки по коментарите на почивалите там,определено мисля,че няма да съжаляваме  Peace

Общи условия

Активация на акаунт