На море в ТУРЦИЯ - тема 31

• 111 258
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте!Досега не съм ходила на лятна почивка в Турция, но тази година сме решили да заведем децата -на 8 и 3 години да се изкефят на водните пързалки и анимацията.Бихте ли ми препоръчали изпробвана туристическа агенция с полет от Варна и хотел, който да е изпробван?Целим се в среден клас хотел-около 1000-1300 евро за цялото смейство.
Благодаря предварително!

Ние за втора година отиваме в Кушадасъ в Пайн Бей - първият път останахме много доволни от всичко,децата много се забавляваха  Peace 

И ние останахме супер доволни от Пайн Бей. Сега тръгваме в петък Simple Smile . Бих го препоръчал, за деца на тази възраст е идеален. Незнам дали го предлагат със самолет.

# 256
Здравейте!Досега не съм ходила на лятна почивка в Турция, но тази година сме решили да заведем децата -на 8 и 3 години да се изкефят на водните пързалки и анимацията.Бихте ли ми препоръчали изпробвана туристическа агенция с полет от Варна и хотел, който да е изпробван?Целим се в среден клас хотел-около 1000-1300 евро за цялото смейство.
Благодаря предварително!
Препоръчвам горещо хотел БАТИХАН в Кушадасъ.....4+* - абсолютно реални , перфектна хигена , обсужване , изключителен инклузив ....ОТЛИЧЕН и мисля, че ще се поберете в бюджета. Агенция от Варна за съжаление не мога да посоча !  bouquet  bouquet  bouquet

# 257
Здравейте:)
Искам да ви попитам има ли някой от вас почивал във GREEN NATURE RESORT & SPA в Мармарис.Ние сме с детенце на 5 год искаме да има все пак забавление и за нея. Понеже трябва тези дни да резервирам ще се радвам на мнения и коментари от вас.А и предложения:) А и се чуда с Бохемия или Емералд да пътуваме, на кои автобусте са по комфортни...Все пак е дълъг преход с дете..
Благодаря ви предварително

Аз съм била 2 години подред, но последно преди 4 и за това не се наемам да ти отговоря сега. На 21.06 летя отново за там и ще дам пресни отзиви като се върна.

Една от причините да сме пак там е аниматорите, които се занимават с децата, така че да не ги усетят останалите гости(без деца сме били), освен това бебешкия и вторият басейн са един до друг и някак си естествено семействата с по-големи деца и тези с бебета са в единия край, а туристите без деца на другия басейн. Това е малко условно разделяне.

Аз съм ходила 3 пъти в Мармарис, 2 пъти със самолет и един път с кола. За мен автобус не е опция, вече и с кола де, множко ми се струва, още повече за дете, но така или иначе не съм компетентна по този въпрос.

Този хотел е на последна линия в гората, плажът му е в друг квартал -Ичмелер, но хотелът си осигурява шатъли, а ако ги пропуснете с маршрутка сте за 5 мин. Първият път ми беше доста непривично, но аз така си разпределям времето, че не ми пречи - 1 ден басейн, 1 плаж на Ичмелер, 1 разходка с лодка и после от начало и преди да се усетя почивката свършила   Cry Wink

Значи задължително ще се засечем с вас, защото ние потегляме с автобус на 20 и на 21 юни ще сме в Грийн нейчър  Hug А там на този плаж в Ичмелер с аква обувки ли ходите......ние си купихме за всеки случай. Понеже сме за първа година в Мармарис и още ми е доста неориентирано.

# 258
  • София
rainbows
Блгодаря ти много за отговора. Мен много не ме притеснява че хотела не е първа линия, все пак плажовете в Турция знаем какви са.. Аз всеки път се топвам 2-3 в морето. Тази година ми е по важно и на дъщеря ми да и е забавно. Точно затова и търсехме нещо с пързалки, детски басейн, аниматори. Аз вече капарирах и живи и здрави на 26,07 сме там. Ще пътуваме с рейс, че много ще ни натовари бюджета... че ние в пик сезена..ама тогава сме в България.
alinnna
Ще чакам  от теб да разкажеж за пътуването с автобус. Вие попринцип от София ли тръгвате, с коя фирма. Аз видях че нашата фирма превозвач е Елит 94, ще видим:)
Благодаря ви много за отговорите:) Ще чакам и снимков материал
Поздрави и приятно прекарвне

# 259
rainbows
Блгодаря ти много за отговора. Мен много не ме притеснява че хотела не е първа линия, все пак плажовете в Турция знаем какви са.. Аз всеки път се топвам 2-3 в морето. Тази година ми е по важно и на дъщеря ми да и е забавно. Точно затова и търсехме нещо с пързалки, детски басейн, аниматори. Аз вече капарирах и живи и здрави на 26,07 сме там. Ще пътуваме с рейс, че много ще ни натовари бюджета... че ние в пик сезена..ама тогава сме в България.
alinnna
Ще чакам  от теб да разкажеж за пътуването с автобус. Вие попринцип от София ли тръгвате, с коя фирма. Аз видях че нашата фирма превозвач е Елит 94, ще видим:)
Благодаря ви много за отговорите:) Ще чакам и снимков материал
Поздрави и приятно прекарвне

Ние сме с Ориент и затова съм малко натръни след прочетените не особено позитивни мнения за тях......а и честно казано комуникацията ми с тях върви доста трудно, ако не се обадя-няма да получа никаква информация за плащанията, които сме правили....Но да, задължително ще разкажа.....

# 260
Отдавна не съм писала в темата, има доста време до нашата почивка в Кушадасъ... Сигурно съм малко закъсняла, но реших да направим междинна нощувка в Чанаккале, заради комфорта на детето, с кола ще пътуваме за първи път. Моля да ми препоръчате някой приличен хотел, на 29.08 трябва да нощуваме  Simple Smile

# 261
  • На гарата
Здравейте,
ще ходим в Турция на почивка но наемаме вила и готвенето ще е от мен.Въпросът ми е каква храна мога да прекарам през митницата без да имам проблеми и алкохол също примерно ракия и бира , месо млечни продукти и прочие. Simple Smile

# 262
  • Бургас
Здравейте,
ще ходим в Турция на почивка но наемаме вила и готвенето ще е от мен.Въпросът ми е каква храна мога да прекарам през митницата без да имам проблеми и алкохол също примерно ракия и бира , месо млечни продукти и прочие. Simple Smile

Че защо ти е да мъкнеш храна от България? В Турция навсякъде има супермаркети, където храната е на много по-ниски цени и много по-високо качество. Само алкохолът е доста по-скъп.

# 263
Естрея,ми то какъв е смисъла от почивката в Турция,като ще мъкнеш продукти и ще готвиш  newsm78  По-добре идете тук на българското море,поне плажовете и пясъка са хубави.
Основния фактор за мен,а предполагам и за повечето тук е пълния релакс,пълното отдаване на почивката и богатия асортимент ястия,които предлага всеки един хотел,за всеки вкус има по нещо.

# 264
Не съм съгласна за пясъка и морето на България . Да , те са несравними с тези в Турция , но в наш ущърб....за съжаление ! Никъде по нашето море няма такава кристална вода и такъв пясък .....Дори и където се налагат аква обувки милион пъти по-чисто и по-красиво от нашето море !!!!!!!!

Към дамата , която ще си готви - няма лошо , но аз също препоръчвам щом сте избрали такава почивка - да не мъкнете никакви хранителни продукти от тук , само алкохол. Турците са пълни с храни , със 100 кратно по-високо качесвто и на по-ниски цени от тук !  bouquet
Хубава и ползотворна почивка на всички !

# 265
Ето малко инфо за Чешме: / от моята лична поща , информация предоставена ми от моя приятелка посетила мястото лично и служебно - многократно !
Чешме е едно изключително привлекателно място с неповторима атмосфера.  "Разлят" по брега на Егейско море, този курорт предлага всичко на своите гости. Основан е по Римско време през 196 г. пр.н.е. и още тогава е бил важно пристанище. Изключително уникалното му местоположение на върха на полуостров, който е част от Измирския залив, още в древността е било предпоставка този район да бъде предпочитан и оценен подобаващо. Не случайно едни от най-тежките битки по време на Руско-турската война са се провели именно там. В центъра на града се намира впечатляваща Крепост, като и до днес се спори дали е построена от Генуезците, дали от Османците... Стените й - невероятно масивни, с два реда крепостни стени, се спускат по склона в посока пристанището и предоставят на посетителите неповторимата възможност да видят целият залив, а също и града, отгоре. Освен това, в крепостта с нейните 4 кули, се намира и Музей, в който се излагат различни експозиции от славното историческо минало. До главния й вход е издигната внушителна бронзова статуя на турския адмирал Хасан Паша редом със страховит лъв. Адмиралът е бил командващ турската флота при разгрома, който тя претърпява от флотилията на руския граф Орлов в битката при Чешме през 1770 г. Това било най-голямото поражение в историята на османския флот от битката при Лепанто през 1571 г.  Ненадмината са били храбростта и хитростта на този воин - успял със собствения си кораб да потопи руския флагман и когато лично отнесъл лошите вести на султана, му представил събитията така, че не само не изпаднал в немилост, но и получил поста на велик везир.

Името на града идва от  турската дума "чешме", което в превод означава "извор, фонтан, чешма", тъй като на територията му се намират множество топли минерални извори и исторически чешми. В миналото, когато терминът  "спа" още не е бил измислен, градът е бил един от най-прочутите балнеокурорти в античността. На около 5 км. от центъра на Чешме  се намират минералните бани в Илика. И до днес градът се радва на славата си, като все повече се очертава като предпочитан от по-заможните турци, които купуват и строят там летните си къщи. Множеството яхтени пристанища, белите пясъчни плажове и неповторимите природни красоти  допринасят за лъскавия облик на този курорт. Разположението му го превръща в прекрасно място за практикуване на водни спортове като сърфинг и гребане с кану.  Любимото място на сърфистите е Алчатъ, тай като за вятъра там се твърди, че никога не спира. Затова това място е чест домакин на множество състезания и международни срещи по сърфинг.

Основните посетители на този курорт, освен сърфисти, са и любители на спа туризма, заможни турци и европейци. От тази година активно се развива като дестинация и на български пазар и Чешме вече активно посреща своите гости от България.

Една от забележителностите в района е остров Хиос (на турски Сакъз ада), който се намира срещу Чешме. Посетителите на града, могат да се възползват от еднодневна разходка с ферибот. Сакъзът, т.е. мастиковата смола (наричана още мастикс, чам сакъз), е съставна част от доста рецепти в българската народна медицина. Най-доброкачествената мастиковата смола се добива именно на остров Хиос. Тя понякога изтича сама и се втвърдява на повърхността на дървото във вид на сълзообразни зърна. За да се получи по-голямо количество, местното население прави в основите на клоните специални нарези от средата на юни до края на август. Една част от смолата капе върху специално поставени отдолу каменни плочи, а друга се втвърдява направо на дървото във вид на зърна след 2-3-седмично престояване на въздух. Втвърдената на дървото смола е по-ценна от тази, която е покапала върху плочите.

На около 30 км. от центъра на града се намира и красивото селище Ълдъръ - криещо на върха на един от хълмовете си останките на древния град Еритрея. Неповторимата комбинация от възможност за разглеждане на забележителности, потапяне във водите на прекрасен залив и удоволствие от крайморските ресторантчета, разположени на самия бряг са винаги предпочитана дестинация...
Най-популярните плажове в района са Пирлантъ, Алтънкум (с изключително златистия си пясък), Чарк (с  плитки води) и Буюк - с бели пясъци и вода, затопляна от термални извори.

# 266
  • На гарата
На мястото на което ще ходим няма хотели това е малко селце с много вилички съвсем близо до Александопулис но от другата страна.Ще готвя защото ще ходим с децата а едното е на 2 годинки.Месото в Турция е с цени телешко 25 лири за килограм агнешко 30 лири пилешко мисля че беше и то към 20 лири та кое е евтино простете.Свинско месо не продават та за това питам ако някой знае какво мога да пренеса през границата без да има проблеми нека пише.Апропо децата ми не ядат риба та и тя отпада от менюто.Зехтина е по скъп от България впрочем.

# 267
alinnna
Не мисля, че в Ичмилер, където е плажа на вашия хотел ще ви са нужни аква обувки, но.... вече си ги купила и си ги вземи, може и да отидете някъде другаде
Естрея
Тук ти наблегнаха на качеството на храната, което наистина е така. Относно месото съм съгласна, че в магазините там е по-скъпо. От пишещите тук рядко някой е готвил в Турция така, че ако все пак има такива да помагат. Зехтинът в Турция в никакъв случай не е по-скъп /има невероятен домашен/, но то се знае, че има различни видове, някои от които и по-скъпи. В селцата, където ще бъдете са доста бедни, така че може и да намерите някои доста сносни заведения на добри цени. Предполагам, че на отиване ще минете през Одрин, където има много добри пазари за зеленчуци, а в големите вериги Карфур и Кипа /виж адресите в нета/ има много добри оферти. Опитай киселото мляко! На границата като кажете, че сте с цел почивка в Турция и рядко някой проверява багажа, но .. божа работа.
Пожелавам и на двете хубава и слънчева почивка.

# 268
  • Варна
Аз също съм се ориентирала към GREEN NATURE RESORT & SPA в Мармарис, най-вече заради цена- отзиви-5 звезди. За първи път ще сме в Турция и ви чета постоянно. Благодаря на всички, които се включват. Ние също обмисляме да сме с кола под наем. Така, че съвети и идеи приемаме. Нашата дата ще е 03.10.

# 269
  • Бургас
На мястото на което ще ходим няма хотели това е малко селце с много вилички съвсем близо до Александопулис но от другата страна.Ще готвя защото ще ходим с децата а едното е на 2 годинки.Месото в Турция е с цени телешко 25 лири за килограм агнешко 30 лири пилешко мисля че беше и то към 20 лири та кое е евтино простете.Свинско месо не продават та за това питам ако някой знае какво мога да пренеса през границата без да има проблеми нека пише.Апропо децата ми не ядат риба та и тя отпада от менюто.Зехтина е по скъп от България впрочем.

Не че нещо, ама ако ще си купуваш храна и пиене, то ще ти излезе по-евтино да сте някъде на All inclusive. Поне няма да готвиш  Wink

Общи условия

Активация на акаунт