На море в ТУРЦИЯ - тема 31

• 110 558
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Не е на пешеходно разстояние единствено Ичмелер, не става въпрос за 15 минути пеша, повечко е, но не е непосилно. Може в едната посока с долмуш и на връщане пеша или се прави организирано ходене до бар стрийт с бусчета  Peace За анимацията съм написала "в повечето случаи" и разбира се, че позволявам да не се съгласиш. Сигурна съм, че повечето пишещи не са съгласни с мен и затова реших да напиша и друга гледна точка   Peace Моята компания примерно предпочита да има къде да се разхождаш вечер и нощен живот дори и да е по-обикновен хотелът, отколкото в голям комплекс, който да ти осигурява забавленията. Ако бяхме с деца и аз щях да избера другия вариант  Peace

Последна редакция: пн, 30 юни 2014, 18:57 от -Alien-

# 571
Има ли хотели край Кушадасъ, в които деца се водят до 15-годишна възраст, а не до 13, както е на повечето места?

Онирия Клорос в Йоздере е до 13,99 г.

# 572
За цената на сейфа не мога да споря, т.к. Не сме ползвали и това ми се върти в главата, но в сряда миналата седмица се прибрахме от барстрийта до хотела с долмушката зелена за сителер за 1,5 лири на човек.

В Грийн Нечър Рисорт и Спа в Мармарис има лекарски кабинет с много учтив персонал, влезнахме да попитаме за обезболяващо за силен главобол в петък-измериха кръвното и ни дадоха таблетки безплатно, като беше мъчика опаковка с 2таблетки и съответната листовка.... Естествено на турски Mr. Green, но нямам оплаквания.

За масажа потвърждавам- аз си правех последния ден тайландски афтър сън масаж и масжистката си беше тайландка и беше страхотеееен. Цената е 25$ или 50 лири.

В мармарис общественият плаж е точно до пристанището, зад статуята на Ататюрк и е без чадъри и меко казано ужасен. Ако някой иска може да провери кои хотели си имат плаж в Ичмелер и така хем да е в Мармарис, хем да плажува в Ичмелер.

Аз за плажа си носех плодове, вода и солени кифлички, а на плажа съм си поръчвала ефес бира, кола и бяло фрапе и никак не ми е било притеснено, защото единият от мениджър на ресторанта ни заговори и сам предложи да си правим сутрин сандвичи, които да си носим с нас, ама нас ни домързя Embarassed а персоналът на плажа нямаше нищо против, не сме се крили, спокойно си вадехме и кайсиите, и водата от чантата и сме ги консумирали. Сърдечната усмивка, добрата дума, умерената платена консумация в кафето и съответният бакшиш доста врати отварят  bouquet

# 573
  • Beyond the stars
Не е на пешеходно разстояние единствено Ичмелер, не става въпрос за 15 минути пеша, повечко е, но не е непосилно. Може в едната посока с долмуш и на връщане пеша или се прави организирано ходене до бар стрийт с бусчета  Peace За анимацията съм написала "в повечето случаи" и разбира се, че позволявам да не се съгласиш. Сигурна съм, че повечето пишещи не са съгласни с мен и затова реших да напиша и друга гледна точка   Peace Моята компания примерно предпочита да има къде да се разхождаш вечер и нощен живот дори и да е по-обикновен хотелът, отколкото в голям комплекс, който да ти осигурява забавленията. Ако бяхме с деца и аз щях да избера другия вариант  Peace
Определено следващата ни дестинация е Мармарис  Hug Иначе нашата компания също е без деца, но предпочитаме някаква комбинация -за всеки по нещо Simple Smile Когато не ни се излиза вечер, да има какво да се прави в хотела и съответно когато не ни се стои в хотела, да има къде да се иде   Peace И още повече затвърди убеждението ми, че Мармарис е перфектна дестинация   bouquet

# 574
  • София
Определено следващата ни дестинация е Мармарис  Hug Иначе нашата компания също е без деца, но предпочитаме някаква комбинация -за всеки по нещо Simple Smile Когато не ни се излиза вечер, да има какво да се прави в хотела и съответно когато не ни се стои в хотела, да има къде да се иде   Peace И още повече затвърди убеждението ми, че Мармарис е перфектна дестинация   bouquet
Значи Мармарис е точно като за вас  Hug  bouquet

# 575
Нискобюджетен хотел е относително понятие, за мен Грийн Нечър в Мармарис е нискобюджетен в сравнение с останалите 5-звездни хотели като Тюрбан и останалите 5-звездни в Ичмелер например, но за цената си, качеството е изключително добро и за това е моят избор. писах и за Емре, т.к. В него съм била-той е з-4 звезди, ама повече не бих стъпила там. Друг хубав макар и 4-звезден в Мармарис е Паша бийч, това са споделяли други българи, аз там не съм почивала.

Аз много бих се радвала на мнения за добър 3-звезден хотел, защото ми се иска краят на август пак да литна за една седмица и ако мога да мина с 500-600 лева вместо с 800-900 лв както миналата седмица, няма да се поколебая, но ми се струва доста невероятно да си намеря пакет със самолет за една седмица ол инклузив за тези пари, т.к. И 414 евра, които платих не ми се струват много, аз сигурно и на българското черноморие с транспортна пак толкова шях да похарча

# 576
Ние всеки ден ползвахме зелен долмуш, понеже таксито ни излизаше скъпо, но и на нас и на детето взимаха по 2 лири. Цената е написана и на самия долмуш  Grinning .
 А за бакшишите е вярно. Може би затова всеки ден ни сменяха спалното бельо и хавлиите и сервитьорът ни обслужваше лично, та не се налагаше много да сновем вечер, понеже закуските и обедите, обикновено ги пропускахме.....
  Относно аква обувките-ние бяхме единствените хора с аква обувки и на Далян и в Ичмилер Joy 

# 577
Ние всеки ден ползвахме зелен долмуш, понеже таксито ни излизаше скъпо, но и на нас и на детето взимаха по 2 лири. Цената е написана и на самия долмуш  Grinning .
 А за бакшишите е вярно. Може би затова всеки ден ни сменяха спалното бельо и хавлиите и сервитьорът ни обслужваше лично, та не се налагаше много да сновем вечер, понеже закуските и обедите, обикновено ги пропускахме.....
  Относно аква обувките-ние бяхме единствените хора с аква обувки и на Далян и в Ичмилер Joy 

Mr. Green абе и аз видях, че пишеше 2 лири, ама му дадох 5 за 2ма и тй ми върна 2 лири, та предположих, че 2 лири е за пълен курс, а от пристанището до нас е лира и петдесет newsm78, за това и посочих в предишния пост от къде до къде сме се возили Wink

За аква обувките Joy hahaha с най-добро чувство-аз нямам за 4 пъти турция и 2 гръцки острова и Кавала. На места с камъни и морски таралежи не ходя, само на острова на Клеопатра, но водата е толкова чиста, че се виждат и без да се напрягам, но аз профилактично си плувам от самото начало над тях  Mr. Green

# 578
До Мармарис със самолет ли ходите или като нас с автобуса  Crazy Ние за момента сме се спрели на автобус, за Бодрум или Мармарис, независимо къде ще отидем. Всъщност ние само с автобус пътуваме до Турция  Mr. Green Дано тези два курорта не са много далеч от Дидим и Кушадасъ кадето сме ходили

# 579
Е аз понеже много разпитвах, та купих и за тримата аква обувки. Ами пък иначе какъв щеше да е смисъла да ги влачим толкова километри, ако не се бяхме накиприли с тях ......ама сега като си гледам снимките във фейса ,чак се превивам от смях......хубави обувчици  Joy

# 580
До Мармарис със самолет ли ходите или като нас с автобуса  Crazy Ние за момента сме се спрели на автобус, за Бодрум или Мармарис, независимо къде ще отидем. Всъщност ние само с автобус пътуваме до Турция  Mr. Green Дано тези два курорта не са много далеч от Дидим и Кушадасъ кадето сме ходили

Аз бях със самолет, а алинна мисля с автобус, но иначе съм ходила и с лека кола, но се губи много време в път, а моята отпуска е 5 работни дни, та за мен опцията е самолет до милас и оттам до мармарис трансфер за 2-2,5 часа с автобус

За разстоянията виж в чичко гугъл километрите и ще си изясниш, колко повече е, аз не знам, само и единствено в мармарис съм почивала

# 581
До Мармарис със самолет ли ходите или като нас с автобуса  Crazy Ние за момента сме се спрели на автобус, за Бодрум или Мармарис, независимо къде ще отидем. Всъщност ние само с автобус пътуваме до Турция  Mr. Green Дано тези два курорта не са много далеч от Дидим и Кушадасъ кадето сме ходили

От Кушадасъ до Мармарис е около 220 км.....по табелите пише, а когато ходихме да оставяме хората по хотелите в Дидим и после да ги прибираме, понеже ние бяхме последни....пътувахме около 4-5 часа .....

# 582
Оооо, аз отпуска имам още 16 дни за тази година, даже и на планина ходим  Heart Eyes
Мислех си дали масово се лети до там или има още много като нас, които не може да си позволят 500 евро отгоре  Tired

# 583
Алина, може ли пътя в часове от София до Мармарис. Колко часа е на отиване и колко на връщане. Благодаря ти   bouquet

# 584
Алина, може ли пътя в часове от София до Мармарис. Колко часа е на отиване и колко на връщане. Благодаря ти   bouquet

И в двете посоки пътувахме 20 часа, понеже на митницата ни провериха много бързо....почти не сме стояли.....
 Ами и аз за идната година се замислям за кола, защото тръгнахме с един сак и 2 раници а се върнахме с два сака отгоре, като се има предвид, че изхвърлих всички дрехи и обувки с, които бях тръгнала за да освободя място.....а те никак не бяха малко  ooooh! аааааааааааааа, аква обевките си ги върнах обратно с мен  :mrgreen

Общи условия

Активация на акаунт