2880 лв. накуп за майки-студентки - 14

• 54 158
  • 809
  •   1
Отговори
# 75
В предишната тема на някой бяха отказали помощта , защото учебната година не е започнала

# 76
  • Велико Търново
Да, така е, отказвали са поради тази причина. Но се обжалва и пак се взимат паричките Simple Smile Те са отказвали и защото не те намират в справката на МОН, но и в този случай, ако пуснеш жалба, ще спечелиш.

# 77
Здравейте! Нова съм в темата и имам един въпрос - ако запиша магистратура и реша да я прекъсна евентуално след първия семестър, когато помощта вече е изплатена ще има ли някакъв проблем относно това, че вече са изплатени парите, а не е завършено образованието? Също така искам да запиша в Свищов, но не знам дали специалностите са акредитивни и как да разбера?

# 78
  • Варна
Ifchetu
изискването е да си студент РФ, за да получиш помощта. Няма изискване да завършиш и никой не следи в последствие какво се случва с образованието ти.
В сайта на МОН има списък на акредитираните университети.

# 79
Ifchetu
изискването е да си студент РФ, за да получиш помощта. Няма изискване да завършиш и никой не следи в последствие какво се случва с образованието ти.
В сайта на МОН има списък на акредитираните университети.

Благодаря ти!

А да попитам някой записал магистратура, но платена, а не държавна поръчка има ли? Видях, че по закон пише студентки редовно обучение не се уточнява каква поръчка е, понеже аз не мога да запиша държавна поръчка в Свищов и затова питам.

# 80
  • Варна
Няма значение дали е платено или държавна. Въпроса е да си студент РФ.

# 81
Здравейте Simple Smile  И аз мисля да запиша магистратура. Мисля в Техническия във Варна, гледам имат и държавни поръчки, а аз имам успех над 5, 50 май беше. Само нз дали може да кандидатствам за държавна поръчка, при положение че не съм завършила бакалавър там. Нямат още обявен прием май ще е чак септември, обаждах се да питам и те горките представа си нямат ... много странно ми се стори. Май ще отида на място да видим ще намеря ли някой по-компетентен Simple Smile

# 82
  • Варна
silver_f обявени са датите за прием за 2014/2015 в Техническия. В сайта има всичката информация.
Едит: сега видях, че са пуснали инфо само за бакалаврите, а теб те интересува за магистър. Магистърски прием има обявен за ИУ.

Последна редакция: нд, 08 юни 2014, 22:37 от eli70o0

# 83
  • София
За ТУ-София все още няма. Или поне не видях  Blush

# 84
  • София
Момичета имам следното питане - след като съм завършила бакалавър в университет Х, задочно, платено и магистратура в университет У, дистанционно, отново платено, имам ли право на държавна поръчка за втора магистратура в университет Z. Питам, тъй като отправяйки въпрос към ЛТУ в София, ми отговориха, че нямам право на ДП, а трябва да уча само в платена форма. Ето и точно какво са ми отговорили:
" според чл. 91, ал. 5, т. 2 от Закона за висшето образование "държавата не осигурява средства за обучението на студенти, които се обучават за придобиване на същата или по-ниска образователно-квалификационна степен", следователно - при желание от Ваша страна - можете да се обучавате в ЛТУ само срещу заплащане.
Законът не прави уточнение за формата на заплащане и обучение, така че - да - нямате право на държавна поръчка, още повече, че другото изискване за държавна поръчка е да сте завършила същата специалност в ОКС "Бакалавър" в ЛТУ."

# 85
Здравейте момичета, много е полезна темата  Simple Smile
Аз завърших бакалавърската си степен във ВУАРР - Велико Търново през 2012 г. Миналата година нямах възможност да запиша магистратура, но тази съм решила живот и здраве. Мисля пак там да е и сега гледам, че са публикували КСК за 2014-2015 г., което е супер. Ние с термин август се вместваме чудесно. Единственото по-неприятно е, че за магистратурата има само 2 специалности с възможност за редовно обучение: Финанси и банково дело и Стопанско управление. Аз така или иначе съм учила стопанско упр. мисля пак това да е. Четох по-нагоре, че сте обсъждали акредитацията и след като гледам документа им на сайта, виждам, че имат акредитация от 2013г. със срок 4 г. Мисля, че важи както за бакалаврите, така и за магистърските степени.
Живот и здраве всичко с бебка да е наред, мисля да запиша тази есен Simple Smile Успех и на другите, които са решили да записват  Hug

Аз ще си Ви чета, защото е много интересно обсъждането тук Simple Smile

Лек ден и до скоро  Hug

# 86
  • Точно където трябва
Violina_23, относно акредитацията им ме притеснява, че в сайта на МОН е доуточнено за какво е и до кога е. Този документ, който са качили на сайта си не ти ли се вижда малко недовършен?

# 87
elliee Да, права си, в сайта не е целия документ, но пише, че е акредитиран като цяло за 4г. На документа в МОН също не е разписано никак подробно и мисля, че някъде има пропуск  newsm12
Може би ако се обадим в МОН директно за справка ще се уточнят нещата...
Има нещо странно май в цялата работа, но нямам идея защо.

Ще се разтърся и ще споделя.

# 88
Отново да се включа по въпроса за ВУАРР. Звънях в МОН и зададох въпроса за акредитацията за магистратурите и т.н., но ми казаха, че те получават информацията от Национална агенция за оценяване и акредитация, та да звънна там и ще ми отговорят. Така, но сайта им не работи и ще издирвам сега от някъде контакти, за да се свържа, после ще докладвам  Simple Smile Надявам се да разнищим въпроса скоро  Simple Smile

п.с. В сайта на МОН пише:
11. Висше училище по агробизнес и развитие на регионите - Пловдив
Институционална акредитация: Дадена акредитация на 18.04.2013 г. за срок от четири години
Валидна до: 18.04.2017 г.
Оценка: 6,45
Програмна акредитация:
Професионални направления

Та каква е разликата между "Институционална" и "Програмна" акредитация? Не ми отговориха в МОН.
Защото за първата си пише точно както в документа от сайта на ВУАРР акредитиран за 4г.
А за втората пише само за професионалните направления и с оглед на това мисля, че е стара информация за времето, когато беше още колеж.
Ще разнищя....

# 89
  • София
И аз да се включа с въпрос. След като изчетох всичко по темата тук сега се чудя за следното. Мисля да запиша магистратура във ВУАР. От там ще взема уверение да кажем месец юли. Детето ми ще стане на 6 месеца на 24 Октомври, а учебната година ще започне септември. Та чудя се за следното - ще има ли разлика в уверението, ако го взема юли или ако го взема септември след като е започнал семестъра. Защото ако това уверение е едно и също мога да не чакам до септември и да подам документите за помощ още другия месец?

Общи условия

Активация на акаунт