2880 лв. накуп за майки-студентки - 14

• 54 159
  • 809
  •   1
Отговори
# 90
И аз да се включа с въпрос. След като изчетох всичко по темата тук сега се чудя за следното. Мисля да запиша магистратура във ВУАР. От там ще взема уверение да кажем месец юли. Детето ми ще стане на 6 месеца на 24 Октомври, а учебната година ще започне септември. Та чудя се за следното - ще има ли разлика в уверението, ако го взема юли или ако го взема септември след като е започнал семестъра. Защото ако това уверение е едно и също мога да не чакам до септември и да подам документите за помощ още другия месец?

Уверението трябва да е с дата в един месец с подаването на молбата.

# 91
Отново да се включа по въпроса за ВУАРР. Звънях в МОН и зададох въпроса за акредитацията за магистратурите и т.н., но ми казаха, че те получават информацията от Национална агенция за оценяване и акредитация, та да звънна там и ще ми отговорят. Така, но сайта им не работи и ще издирвам сега от някъде контакти, за да се свържа, после ще докладвам  Simple Smile Надявам се да разнищим въпроса скоро  Simple Smile

п.с. В сайта на МОН пише:
11. Висше училище по агробизнес и развитие на регионите - Пловдив
Институционална акредитация: Дадена акредитация на 18.04.2013 г. за срок от четири години
Валидна до: 18.04.2017 г.
Оценка: 6,45
Програмна акредитация:
Професионални направления

Та каква е разликата между "Институционална" и "Програмна" акредитация? Не ми отговориха в МОН.
Защото за първата си пише точно както в документа от сайта на ВУАРР акредитиран за 4г.
А за втората пише само за професионалните направления и с оглед на това мисля, че е стара информация за времето, когато беше още колеж.
Ще разнищя....

Аз се обаждах в Национална агенция за оценяване и акредитация и ми казаха, че сега тече процедура за магистърските програми, но до септември би трябвало да има становище.

# 92
  • Варна
Violina_23 щом е информация от 2013 не може да е все още за статут колеж защото от 2011г. е променен статута и тогава беше първия прием за бакалаври. Тогава се смени и името на ВУАРР

# 93
eli70o0 Информацията от 2013 г. е за институционалната акредитация на ВУАРР, а информацията за програмната акредитация е стара и е валидна до тази година и е само за направление професионален бакалавър - знам, че промяната е от 2011 - тогава се дипломирах за професионален бакалавър и точно на моя държавен изпит обнародваха решението в ДВ за преобразуването във ВУАРР, та после записах още 1 год. и завърших академичен бакалавър Simple Smile
Звънях и аз в НАОА и да казаха, че има подадени документи, но не е ясно кога ще има решение. Дано ни хване нас на есен за магистратурите Simple Smile

Лек ден момичета  Hug

# 94
Мами, да ви питам нещо. Някой може ли да ми обясни що е то програмна акредитация и тя има ли отношение към помощта? Бях писала по-рано, че мисля да кандидатствам в УНИБИТ, който е акредитиран университет. Но в регистъра на МОН видях че има графа програмна акредитация само с три специалности, а те не са тези, които аз съм си избрала...  newsm78

# 95
sessil79 Днес ми обясниха, че програмна акредитация се дава на съответното висше училище на база програма, хорариум на часове и т.н., ако в твоя случай няма за други специалности значи или не е одобрено за акредитиране или е в процес на акредитация. Дано съм била полезна, на мен така ми го обясниха днес в МОН, в отдел Висше образование.

Лек ден Simple Smile

# 96
Хм, много интересно... Утре ще проуча повече нещата, защото в официалната графа пише, че университетът има институционална акредитация до 2019 г, а малко по-надолу има пояснение за програмната акредитация. Ако разбера нещо ново, ще пиша, че сега тепърва да се подготвям за други изпити и други специалности, които не са ми интересни... хич не ми се иска. Досега смятах, че е важно унито да е акредитирано, а не отделните специалности...  Thinking

# 97
eli70o0 Информацията от 2013 г. е за институционалната акредитация на ВУАРР, а информацията за програмната акредитация е стара и е валидна до тази година и е само за направление професионален бакалавър - знам, че промяната е от 2011 - тогава се дипломирах за професионален бакалавър и точно на моя държавен изпит обнародваха решението в ДВ за преобразуването във ВУАРР, та после записах още 1 год. и завърших академичен бакалавър Simple Smile
Звънях и аз в НАОА и да казаха, че има подадени документи, но не е ясно кога ще има решение. Дано ни хване нас на есен за магистратурите Simple Smile

Лек ден момичета  Hug

Дано стане до есен наистина , и  дано актуализират своевременно сайта си , че да сме наясно до тогава. Точно поради тази неяснота с акредитациите им проучвах др.възможности като резервни варианти , но има още няколко месеца все пак  baby_neutral Violina , ако разбереш нещо ново , надявам се ще го споделиш  Hug

# 98
cokiboki Разбира се, ще споделя. Ще следя нещата идните месеци и дано има напредък Simple Smile

Лек ден  Hug

# 99
  • Бургас
Здравейте, мамчета да ви дам отчет при мен какво стана. Питах в унито щом октомври ще имам д.и. и какъв ще ми е статуса за 2014/2015 и ми казаха "отчислен с право на дипломиране", а ако напишат за 2013/2014-редовен студент. До септември се водя редовен студент т.е. Отидах в СП обясних им и ми каза "щом съм отчислен с право на дипломиране и въпреки че имам още студетски права няма да имам право на помоща" И така затова ся ще запиша в др университет с оценките от дипломата някаква специалност и октомври спокойно да си взема уверението и да си подам документите. Това е  5 г. учи и накрая нищо хахахх

# 100
  • Точно където трябва
И аз проучвам ВУАРР, така че ако науча нещо ще споделя. Отправих запитване до МОН, но отговор никакъв.

# 101
Да доложа моето инфо, относно акредитацията, в случай че някой го интересува. Обадих се в МОН, оттам ми обясниха, че за тази помощ ни интересува инстуционалната акредитация, а не програмната. Отдъхнах си... yes

# 102
Да доложа моето инфо, относно акредитацията, в случай че някой го интересува. Обадих се в МОН, оттам ми обясниха, че за тази помощ ни интересува инстуционалната акредитация, а не програмната. Отдъхнах си... yes
Благодаря много за инфото! Hug  bouquet
Мисля, че на есен ВУАРР ще имат голям наплив от кандидат студенти Wink Mr. Green

# 103
  • Точно където трябва
Мен ми се иска да го видя някъде черно на бяло. Такава съм си.

# 104
Здравейте,
има ли значение дали си се записал в университет или колеж.

Общи условия

Активация на акаунт