2880 лв. накуп за майки-студентки - 14

• 54 168
  • 809
  •   1
Отговори
# 330
Има някой който да кандидатства магистър в Пловдивския университет? В сайта не мога да намеря никаква информация за тази година. Нито специалности нито колко е семестъра.
Таксите са от миналата година, но не мисля, че ще има кой знае каква промяна
https://uni-plovdiv.bg/uploads/site/ksk2013/obshte/taksi_magistr … uri_2013_2014.pdf

# 331
  • Бургас
Sianchys питай най-добре в учебен отдел, сега като е свършил семестъра , в удостоверението за статуса ти какво ще пише, ако пише редовен студент за учебна година 2014/2015г. може да пробраш да подадеш сега. Бяха писали че отказват някъде поради причината че не е почнала учебната година, никъде не го пише като разпоредба, така че .... всичко зависи от служителя в СП

# 332
Има ли някоя мама, която в момента пише в темата, взела е помощта, но не  е продължила да учи.....

# 333
Мами , които са взели паричките , колко време след като е излязло решението имахте превод ?

# 334
Мами , които са взели паричките , колко време след като е излязло решението имахте превод ?
Подадох документите на 27 март и на 17 април вече имах превод

# 335
  • Велико Търново

Днес ми е излязло решението и ми казаха да чакам превод след 15-ти юли.

# 336
Момичета, има ли някакво възрастово ограничение?
Аз търсих и нищо не намерих по въпроса, но реших все пак да попитам.
И каква е причината някои момичета да не са одобрени?

# 337
Всичко зависи от това кога си подал документите в СП.  Ако например е на 27 юли,преводът ще е около 15 август,ако е на 11 юли,датата на изплащане пак ще е средата на август,т,.е между 2 седмици и месец.

# 338
Sianchys питай най-добре в учебен отдел, сега като е свършил семестъра , в удостоверението за статуса ти какво ще пише, ако пише редовен студент за учебна година 2014/2015г. може да пробраш да подадеш сега. Бяха писали че отказват някъде поради причината че не е почнала учебната година, никъде не го пише като разпоредба, така че .... всичко зависи от служителя в СП

Работата е там,че плащането на таксата за редовното обучение ще е чак септември,т.е. изтървам 6-месечния срок.А при отказ има ли процедура по обжалване?

Някоя от вас да е обжалвала в съда?

# 339
Момичета вярно ли е че ако подадеш документи по-късно сумата не е 2880 лв., а намаля всеки месец с 240 лв. ?

# 340
Момичета вярно ли е че ако подадеш документи по-късно сумата не е 2880 лв., а намаля всеки месец с 240 лв. ?
Не е вярно! Naughty
Дали ще подадеш документите 1 ден след раждането, или 5 месеца след това, помощта е една и съща - 2880 лв., като не е обвързана по никакъв начин нито с доходите, нито със семейното положение на майката. Peace

# 341
  • София
Момичета, днес ходих да си подам документите в лесотехническия университет и ме изненадаха неприятно. Може би аз не бях разбрала добре закона, но се оказа, че след като имам вече магистратура, държавата не поема обучението ми в същата или по-долна степен  Cry
До сега съм си плащала обучението и мислех, че имам право на поне едно държавно висше без значение поредността, но се оказа че не е така. #2gunfire
Държавата щяла да ми поеме обучението за по-висока степен, т.е. доктор.
За мое съжаление кандидатствах само за една специалност (платено) която беше най-поносима  Confused

# 342
zoritooo обсъждали сме това многократно в темата, явно не си прочела  Hug
Каква специалност записа и колко е семестъра?

# 343
  • Варна
Аз пък като си пусках документите и прочетох "декларирам, че нямам придобита същата или по-висока степен, финансирана от държавата" реших да питам имам ли право на магистър държ.поръчка. Обясниха ми, че щом първата магистратура ми е платена, можело. Та да видим на 16ти излиза класирането. Това в ИУ Варна.

# 344
  • София
Just smile записах стопанско управление за 500 лева. Wink

Mira^ и аз мислех, че държавата поема поне едно единствено образование независимо от обстоятелствата, но явно не съм разбрала правилно  Rolling Eyes
Искаше ми се да не е така, а и не мисля, че имат полза да ме излъжат но............. това е положението Confused
Решила съм ако не се получи тук да опитам в ВТУ Каблешков, само незнам как ще изглежда икономист да запише специалност като двигатели с вътрешно горене или нещо подобно Laughing

Общи условия

Активация на акаунт