Перилни препарати и омекотители - 22

• 59 530
  • 730
  •   1
Отговори
# 105
  • сред маслини и портокалов цвят
Моля, който е ползвал омекотителите на Малиция да сподели трайни ли са и омекотяват ли? И имат ли опаковки от 1л, че мразя големи опаковки. Днес ги душих и белия със зелената капачка много ми хареса.

AQUА, и аз доскоро не знаех, че универсален прах значи такъв за бяло и устойчиви цветове.

# 106
Проблема е, че забелязвам, че определени дрехи избеляват, явно не им понася как ги третирам. И се чудя какво да направя - да пускам само на програма за нормално замърсено и 40 градуса или да ползвам само прах за цветно Thinking Embarassed
Реално чисто бели дрехи почти нямаме. Но винаги съм си мислела, че щом праха е универсален, тоест не пише специално нито че е за бели, нито, че е за цветни дрехи, значи става за всичко без вълна.
Колкото и да е универсален и колкото и да са устойчиви цветовете, прахът съдържа избелители, което означава, че все пак сваля цвета с времето. Просто премини на препарати за цветно - те не съдържат избелители, съдържат съставки, които не позволяват пренос на цвят и предпазват цветовете, като същевременно пак са heavy duty, т.е. за нормални, а не фини дрехи, от лен памук и синтетика; нормално замърсени и за 4-5 кг зареждане на пералнята. Тези за фини дрехи са наричат light duty; обикновено зареждането е 2-3 кг и замърсяването е леко.

Моля, който е ползвал омекотителите на Малиция да сподели трайни ли са и омекотяват ли? И имат ли опаковки от 1л, че мразя големи опаковки. Днес ги душих и белия със зелената капачка много ми хареса.
Прекрасни са. Белият със зелената капачка е бял мускус
Скрит текст:
и ми е сред най-любимите.
Продават се само в бутилки от 2 литра, но се слагат 100 мл на пране, така че бутилката е голяма, но пранетата са сравнително малко.

# 107
  • сред маслини и портокалов цвят
Да, значи продавачката е била права за опаковките.
Благодаря, Гес, ще се купува значи. Mr. Green

# 108
  • София
Този омекотител на Малиция го купих по препоръка на Guess Who - благодаря!
Днес го ползвах за пръв път - прането ухае много приятно и след изсъхване.

# 109
Когато беше на промоция в Билла ли, bora66?

# 110
Аз пера бели и цветни дрехи на 40 градуса, а тъмните на 30 градуса. Нямам никакви проблеми, всичко ми е изпрано перфектно!

# 111
  • София
При мен пък често дори на 50-60 градуса има издънки...

# 112
  • София
Когато беше на промоция в Билла ли, bora66?
Да, тогава го купих! Hug

# 113
  • в огледалото на живота
Аз пера бели и цветни дрехи на 40 градуса, а тъмните на 30 градуса. Нямам никакви проблеми, всичко ми е изпрано перфектно!
А хавлиени кърпи бели също ли с тази Т?

# 114
Стават също. Поне аз съм прал и хавлиени кърпи на 40° и са се изпирали идеално. Реално, вкъщи ние перем на 60° само хавлии, халати, разни чаршафи с преобладаващо бяло, бельо, някоя и друга фланелка, пак бяла и това е общо взето. Всичко друго на 40°. Други програми не ползваме. С вградени градуси са, няма опция за избор на градуси и ползвам само две програми. Хайде - и вълнените - на 30° - три.

# 115

Колкото и да е универсален и колкото и да са устойчиви цветовете, прахът съдържа избелители, което означава, че все пак сваля цвета с времето. Просто премини на препарати за цветно - те не съдържат избелители, съдържат съставки, които не позволяват пренос на цвят и предпазват цветовете, като същевременно пак са heavy duty, т.е. за нормални, а не фини дрехи, от лен памук и синтетика; нормално замърсени и за 4-5 кг зареждане на пералнята. Тези за фини дрехи са наричат light duty; обикновено зареждането е 2-3 кг и замърсяването е леко.

Ми, май така ще трябва да стане като гледам. Ще купуваме 2 вида прах - един универсален и един специално за цветно.
Просто до сега си мислех, че универсалните прахове и да избелват, то е пренебрежимо малко, но  перат по-добре от тези, на които пише Color, защото са по-силни.

Остава въпроса какво да правя с мокрите, мръсни кърпи и пешкири, трупащи се докато събера за една пералня, за да мога да ги пускам отделно само тях на 60 градуса Rolling Eyes
Защото аз основно заради кърпите пускам на 60 градуса прането.
През ден горе долу пускам пералня и абсолютно винаги има за пране разни кухненски кърпи и кърпи за баня, които няма как да позная доколко добре са се изпрали на 40 градуса. Имам предвид, че дори да изглеждат видимо чисти и да миришат добре, не е гаранция че наистина са изпрани добре Embarassed Четох, че при прането на 60 градуса умират много повече бактерии, в  сравнение с прането на 40 градуса. И точно за кърпите ми е много важно, защото всеки път като посегна да си избърша лицето, се замислям за този въпрос и почват да ме глождят едни съмнения за кърпите и бактериите Embarassed

А пък за прането на 30 градуса съм чела, че ставало една чорба от бактерии, които се полепвали и по самата пералня, защото реално не може да се изпере качествено на толкова ниски градуси.

# 116
Да, може да се каже, че универсалните са по-силни, защото съдържат избелители, но при сегашните ензими и ПАВ и тези за цветно се справят изключително добре и без избелители (хубавите, разбира се, не разни бонукси и рексове).
С перилните препарати за цветно можеш да переш до 60°, така че не виждам какъв е проблемът.

Сега нали модерна е вълната да намалим температурата, за да пестим енергия. Даже на Запад и нарочни опаковки с такива призиви пускаха. Аз смятам, че има дрехи, които си плачат за 60°, че по-висока температура, ако материята позволява. То е срамота да си пера гащите, дето цял ден са ми били залепени на задника, със студена вода. Но на повече от 60 ° гледам да не пускам.

# 117
  • Sredets/Burgas

Остава въпроса какво да правя с мокрите, мръсни кърпи и пешкири, трупащи се докато събера за една пералня, за да мога да ги пускам отделно само тях на 60 градуса Rolling Eyes
Защото аз основно заради кърпите пускам на 60 градуса прането.
През ден горе долу пускам пералня и абсолютно винаги има за пране разни кухненски кърпи и кърпи за баня, които няма как да позная доколко добре са се изпрали на 40 градуса. Имам предвид, че дори да изглеждат видимо чисти и да миришат добре, не е гаранция че наистина са изпрани добре Embarassed Четох, че при прането на 60 градуса умират много повече бактерии, в  сравнение с прането на 40 градуса. И точно за кърпите ми е много важно, защото всеки път като посегна да си избърша лицето, се замислям за този въпрос и почват да ме глождят едни съмнения за кърпите и бактериите Embarassed

А пък за прането на 30 градуса съм чела, че ставало една чорба от бактерии, които се полепвали и по самата пералня, защото реално не може да се изпере качествено на толкова ниски градуси.

Мдааа...
Именно заради бактериите, понеже съм с фобия към малките гадини,
пера хавлиите абсолютно разделно, на антибактериална програма,
от 70 до 95 градуса... Принципно избирам 80...
Вярно е, че не се събират бързо...
Такава "хавлиена" пералня пускам веднъж в седмицата, в понеделник... Simple Smile
Не ги слагам в коша за пране мокри, разбира се...
Когато кърпата се замърси, но е влажна,
я прехвърлям на пръчката, на завесата в банята...
После си ги "подреждам" на дъното на коша и си чакат
определения за тях ден Simple Smile

Аз снощи бях на пазар за перилни препарати...
Ходих до алтернативното магазинче в Дружба1...
Купих си два златни Lenora-а и един вишнев...
oт "италианския" вариант...
Взех една бутилка Ariel Fresh Sensations,
спомням си, че го хвалихте,
че мирише хубаво и реших да го изпробвам...
Както и един странен, прахообразен Ariel color,
който е предназначен за скандинавието...
Когато ми остане време може да го щракна,
ако представлява интерес...
Дали ще пере скоро предстои да разбера...

Последна редакция: сб, 07 юни 2014, 16:30 от Butterfly_Lovehunter

# 118
Другата седмица в Кауфланд омекотителите Максима 1 л (плик) ще са намалени на 3,19 лв. (редовна цена 4,59 лв.). Атака! Laughing
Други перилни май няма освен един Бонукс - 13,79 лв. за 80 пранета, някакъв течен Rein - 5,59 лв. за 30 пранета и кърпичките на Heitmann против пренос на цвят - 3,89 лв. за 15 бр.

# 119
Ще се грабва максимата  Peace

Общи условия

Активация на акаунт