Перилни препарати и омекотители - 22

• 59 532
  • 730
  •   1
Отговори
# 705
  • в огледалото на живота
В една кофа /вместимост 5л./ с капак от маслини съм 'настанила' прахообразните:изсипвам целия пакет вътре,щраквам капака и забравям ...Когато е необходимо просто отварям,гребвам с чашката и затварям.... Simple Smile

Винаги редувам перилните препрати ...т.е течен с прахообразен.
Основните изисквания за поддръжка на пералнята:забърсване на гуменото уплътнение и миене и подсушаване на чекмеджето са си просто необходимост всеки път.

# 706
  • ГОре на черешата...
Чудесна пластмасова кутия с капак, с вместимост 6л, дори пишеше, че е точно за прах, си купих миналата седмица от Джъмбо. Върши ми страхотна работа, ще си взема и една по-малка, да имам Laughing

Еве, доколкота знам има и изисквания при свързването на пералнята - за маркуча за мръсна вода. Та ако то не е спазено, помпата не може да изпомпи всичката мръсна вода, остава някъде по маркуча и може оттам да миризмата.

И да споделя - пералнята ми я беше свързвал към водите навремето ММ. Сега обаче при ремонта се наложи ВИК-майстор да прави изводите за тръбите и т.н., той дойде и после да свърже уредите. При първото пране изпаднах в шаш - едни такива необичайни звуци издаваше при изпомпването на водата. Оставих я все пак и се сетих, че явно трябва да са такива, когато уредът е свързан според изискванията, а и преди мръсната вода течеше по желязна водопроводна тръба, сега по пластмасова. Та ще следя дали ще има неприятна миризма, както се получаваше преди, но вярвам, че няма да има.

# 707
  • Варна
Чудесна пластмасова кутия с капак, с вместимост 6л, дори пишеше, че е точно за прах, си купих миналата седмица от Джъмбо. Върши ми страхотна работа, ще си взема и една по-малка, да имам Laughing

На каква цена я взе?
Аз пък като чета някои потребители имам чувството, че полагам къртовски труд, ползвайки в 99% от случаите прахообразен препарат. В момента, за разнообразие и заради промоция имам Ариел капсули за бяло пране, които ползвам за много светли дрехи, и Персил таблетки, пак заради промоция, които ползвам когато пера по-малко количество цветни дрехи.

# 708
  • ГОре на черешата...
Ох, а ми а де Rolling Eyes...някъде около 5 лв май беше - накупих си сума ти кутии и други джаджи, като се прибирахме от Камен бряг, че нали тук си нямаме Джъмбо. Сега на връщане от морето пак ще се отбием да се заредя, че детското бельо много ми харесва и т.н.

По темата - за бяло ползвам прах Омо, за цветно - течен, напоследък Сърф. Не ми представлява трудност дозирането на никой вид перилен препарат, все пак се касае за секунди  Wink

# 709
Благодаря много за съветите.
С моя плачевен и малък опит, пуснах пералнята на 90 С на дълга програма и понеже нямах прах за бяло имах един - Бингола - за бели и цветни силно замърсени дрехи. Упътването беше леко скъсано и аз сипах колкото течен препарат. Пере си пералнята, аз си говоря по телефона и виждам как излиза пара от нея, а след малко - целия кухненски под в пяна  ooooh! ама тя бълва ли бълва от пералнята - ШОК И УЖАС. Ами сега как да я спра ? Изобщо, бах като от анимационно филмче. Изхвърлих 2 легена пяна след като водата се изпомпа  Grinning Grinning
След този "инцидент" купих препарата за почистване - всичко беше ОК.
Днес малко дрехи за пране с Рекс - не миришат много, но поне няма миризма от мухъл нито по тях, нито в пералнята.
Със сигурност ще купя и прах за пране, но не знам кога ще използвам 1/2 5 литрова бутилка Рекс ( не го харесвам) 1,5л Савекс и 30 капсули Персил  ooooh!

Благодаря на всички за помощта   bouquet и се извинявам за срамния ми пост  Peace Blush

# 710
  • София, Младост
Странно какъв спор се е заформил течни с/у прахообразни  Shocked

Истината е, че за всеки влак си има пътници и всеки има различни предпочитания.
Аз лично ползвам прахообразно ОМО за белите и течен SKIP концентрат за всичко останало. Даже понеже ми свърши ОМО-то вероятно ще премина на течен SKIP и за белите. Изпира си отлично, ароматът му е свеж и траен и след изсъхване-просто нямам забележки. Спестява ми и омекотителя  Laughing Слагам го с дозираща чашка в барабана и проблем с миришеща пералня не съм имала.

И какво, сигурно е някаква много тъпа.

Ей това изказване ми избоде очите-защо по подразбиране трябва да е много тъпа? Защото е на български продукт или защото е на ИЗИ?

Преди време бях ползвала прохообразните за бяло и за цветно-съвсем прилично си перяха, дразни ме само куцата дистрибуция на ВЕКО и това, че трудно се намират, а им правят масово реклама ме вбесява.

# 711
Препоръчайте ми някакъв хубав бебешки прах за пране,в момента пера с Тео бебе но нещо не съм много доволна ,слагам малко и прави адска пяна в пералнята.Имам чувство,че дрехите не се изплакват добре при положение че съм пуснала допълнително изплакване.

# 712
  • София
Препоръчайте ми някакъв хубав бебешки прах за пране,в момента пера с Тео бебе
Странно, че ти прави пяна - много дълго съм го ползвала и никога не съм имала проблем..

Иначе имаш богат избор:
- Персил сензитив - прах и течен (прахът мирише много слабо, гелът от бутилката - много силно, не знам как е на дрехите; някои петна изпира супер, други си стоят)
- Сано Максима сензитив - с аромат, без ензими (не съм го ползвала, тук са доволни, но трябва да се спазват внимателно указанията за дозировката, иначе не изпирал хубаво)
- Денк мит Ултрасензитив на ДМ - пере супер, няма никакъв парфюм, според мен е най-подходящ за малко бебе, защото добавените аромати са обявени за едни от най-силните алергени.
- на Май Форест праховете - не ги водят сензитив, но ги използвам за детските дрешки - съставките им са по-щадящи от обикновените препарати, при мен обаче правят ужасна пяна, тук в темата почти не се оплакват от същото. Качеството на изпиране, по мои наблюдения, не е върхът, но щерката здраво се цапа (за бебе мисля, че ще са екстра)
- наскоро тук се спомена за Пурлан бебе - използвах го, когато дъщеря ми беше новородена - това беше купил татко й  Laughing Нищо не мога да кажа за изпирането, защото дрехите бяха чисто нови, а и не се цапаха особено, беше си хубав препарат, переше повърнато мляко  Mr. Green

В магазините за паралелен внос можеш да откриеш още много бебешки препарати, но аз не ги познавам добре и не мога да препоръчам.

mari_eta, благодаря за идеята - не ми беше хрумвало, че свързването може да не е наред, защото го е правил ММ, пък той е много сръчен и разбира. Възможно е обаче нещо да не е направил както трябва. Но дори и там да се задъжа вода, пера на практика всеки ден, тази вода ще се отмива. Освен това случай от тази сутрин - снощи прах черни дрехи с гел за черно - черните тениски пак намирисват!!! Предишния път ги изпрах с Персил прах за цветно - не смърдят. (това става само с няколко вече старички черни тениски) Така че е решено, че директно се отказвам от течните препарати за този вид дрехи, ако е някоя новичка дрешка, ще я пера с гела за черно, но тези тениски  Naughty Naughty Naughty

Последна редакция: пт, 11 юли 2014, 11:21 от Ev_e

# 713
  • ГОре на черешата...
Ев, сигурно самото свързване е както трябва, но имаше изисквания за височината, на която трябва да се движи маркучът за мръсната вода.

# 714
И какво, сигурно е някаква много тъпа.

Ей това изказване ми избоде очите-защо по подразбиране трябва да е много тъпа? Защото е на български продукт или защото е на ИЗИ?

Преди време бях ползвала прохообразните за бяло и за цветно-съвсем прилично си перяха, дразни ме само куцата дистрибуция на ВЕКО и това, че трудно се намират, а им правят масово реклама ме вбесява.
Не, по аналогия с радиорекламата, която беше ужасно наивна и глупава.

Точно пък мен да обвиниш в подценяване на българските продукти е малко несправедливо. Аз съм с две ръце „за“ качествените български продукти. Освен това и в лошо отношение към праха Изи не можеш да ме обвиниш, защото май аз бях тази, която преди няколко години го популяризира тук, в темата.
Лошото е, че хората като видят една тъпа и евтина реклама, като че ли заснета с GSM, не са склонни да си купят продукта. Спомни си рекламата на парфюм Евтерпа колко подигравки отнесе и всички я знаят, но колко са си купили парфюма, който може и да е много хубав.

# 715
  • София, Младост
А, не! Никой в нищо не обвинявам  Crazy. Просто самото изречение ми се наби и попитах. Сега ми се изясни, аз явно не съм попадала на рекламата по радиото, а тази снощи я мярнах в просъница-та не мога да кажа умна или тъпа  Laughing
По принцип съвсем умишлено избягвам да купувам широко рекламирани продукти, не само прахове за пране, та рекламата е последното нещо, което ще повлияе на избора ми.

# 716
Мацки, искам тук да попитам някой има ли пералня Беко и доволен ли е?В Техномаркет има на промоция едно Беко,струва ли си да го вземем , че имаме едно жилище, което се дава под наем и остана без пералня. Хубаво ли изпират?

# 717
Мацки, искам тук да попитам някой има ли пералня Беко и доволен ли е?В Техномаркет има на промоция едно Беко,струва ли си да го вземем , че имаме едно жилище, което се дава под наем и остана без пералня. Хубаво ли изпират?
Аз използвам Беко от 8 години и не съм имала никакви проблеми.............следващата ще е пак Беко  newsm10

# 718
  • София
Странно какъв спор се е заформил течни с/у прахообразни  Shocked

Слагам го с дозираща чашка в барабана и проблем с миришеща пералня не съм имала.

В отделението за течен препарат/ ароматизатор го слагам, само май веднъж Персил бяха слагала с неговата чаша (ама така беше в упътването). Та питанката ми не е проблеми за другите течни ли директно в барабана (защото сякаш инструкцията на пералнята ми е да се слага в отделението за течен  newsm78) ?
Мерси за отговора предварително.

# 719
Всички течни препарати могат да се сипят в чашка, която да се сложи директно в барабана.

Общи условия

Активация на акаунт