Пълно разочарование от сладкарница Лагуна, София

• 45 194
  • 487
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Ами всъщност аз не мисля, че става дума за забрана да се ползват такива продукти. Просто в този случай срокът на годност на крайния продукт би бил толкова кратък, че масовото производство би било нерентабилно. Така че наистина не вярвам ползването на яйца на прах вместо сурови да е български патент Wink Вероятно единици са сладкарниците, които заради традиция, некомпрометиране на марката или точно с цел реклама - вижте ни, ние сме истински - биха се навили да направят торта, която да струва примерно 100 евро и да има трайност 36 часа. Пиша числата произволно, не съм сладкарка, но наистина мисля, че само скъпи и реномирани места си позволяват да ползват истински продукти, а не е нашенски патент. Или само за поръчкови изпълнения. В серийно производство надали.

# 151
Е, виенски и бг сладкарници... така де бутици. Laughing

Не разбирам точно какво имаш предвид..
За парче цената в тукашните сладкарници струва между три и четири евро. В Лагуна очевидно излиза около две евро.

# 152
  • град-държава
Докато има кой де яде и да си дава парите за тези боклуци, ще има и кой да ги предлага. Тук ако искаш да консумираш храна, която не те лъже, че е такава или просто да си харчиш парите качествено, обикновено те обявяват за сноб в най-добрия случай.  Grinning

Ли Лу, единствено искам да кажа, че нещата са несъпоставими, нищо повече, аз цени не коментирам. Цената няма значение, защото просто това, което го има в една австрийска сладкарница, го няма никъде в БГ като масов вариант.
Масло, яйца, мляко, сметана и пр., няма в нито едно сладкарско изделие, предлагано по един или друг начин. В БГ обикновено дори като се казва масло се има предвид маргарин и пр. производни.

Последна редакция: сб, 07 юни 2014, 18:05 от Vermilion`

# 153
Така е ! Нещата са не съпоставими.
Дори и да платиш висока цена, тя не е знак за качество.

# 154
Така е, далеч съм от мисълта да сравнявам. Но все пак би било редно, след като цените им се доближават и качеството да е сходно.. В един нереален свят! Simple Smile Както и да е. Това с РИОКОЗ всъщност ме накара да се включа в темата така активно, тъй като никога не бях чувала за този регламент. Радвам се, че отворих тази тема.

# 155
  • град-държава
Това искам да кажа. Няма го на никаква цена.

п.п.
Всъщност забрана няма, има определени изисквания, на които трябва да отговаряш, за да можеш да работиш с пресни и естествени продукти, но явно щом става и по другия начин, няма нужда да се напъват.

# 156
Ясно, да. Сега обърнах внимание на допълнението.

Заговорих за цени в отговор на следното:

Пиша числата произволно, не съм сладкарка, но наистина мисля, че само скъпи и реномирани места си позволяват да ползват истински продукти, а не е нашенски патент. Или само за поръчкови изпълнения. В серийно производство надали.

Масовото производство в България се доближава по цена до реномираните сладкарници в Австрия.
Така излиза.

# 157
  • град-държава
Да, написаното в цитата е абсолютно вярно. Аз вече споделих, че за мен го направиха, защото го исках и се съгласиха... и пак имаше компромис, но не за сметка на продуктите и резултата.
Не мога дори към днешна дата да кажа с точност цената, защото не си спомням разбивката на един куверт за вечерята на сватбата ми.

п.п.
Едва ли хората масово, ходят в ресторантите на 5 звездни хотели заради една паста, а и обикновено менюто се изготвя от шефа, което може да означава естествени продукти, но може и да не означава, не е гарнция. Също така се залага на лични специалитети, а не на цялата позната гама.

# 158
По цени сме ги надминали.

# 159
Като не искате торти, яжте сухари. Няма угодия.

# 160
  • София
Кой е казал, че не искаме? Само че ги харесваме вкусни. И понеже вие не умеете да ги правите такива, си ги правим сами Laughing

# 161
Като не искате торти, яжте сухари. Няма угодия.

Що пък сухари? Мога да си направя, каквато си поискам торта, при това от мляко, яйца и шоколад, ама не имитационен. И сметана, а не латекс. Ако не мога, в готварския има любезни съфорумки, които могат.

# 162
Разбъркайте си кисело мляко със захар, и няма да имате проблеми.

# 163
Разбъркайте си кисело мляко със захар, и няма да имате проблеми.

Ми аз така правя понякога, ама малко по-обогатено. В купа си слагам бишкота, поливам с малко компот от праскови, после си намазвам един пласт маскарпоне+квасена сметана, поръсвам си пудра захар, смлени лешници, орехи и бадеми, подреждам си белените праскови, още бишкоти, още от другото, слагам за 29 мин. в хладилника и после муам. Нема ти казвам за кво става въпрос, е..м ти тортите.

# 164
ПИсах по-горе, " Домашна сладкарница", явно работят с истински продукти, питат кога ще е събитието, защото тортата трябва да се поднесе не по-късно от 6 часа от направата/ това за ради визията, да се запази/. В по-късната част на деня ще пиша за тортата им. Парчето торта/ с избрания от мен крем и блат ми излезе почти 5лв/ 4.80/

Общи условия

Активация на акаунт