ЮЛИ вече наближава, мама тихо полудява. - Тема 21

• 29 591
  • 729
  •   1
Отговори
# 375
Аз се включвам да честитя бебчетата и на Val i mama@cvety,от разсеяност съм пропуснала хубавите новини!Да са ви живи и здрави и много да ви радват малките принцеси Hug .Аз живи и здрави също искам да родя с епидурална,консултирах се и с лекарката ми,която ще ме изражда как е по-добре и самата тя ми сподели,че е родила мин година с такава упойка и това като че ли ми вдъхна малко повече доверие,предвид факта,че във Вита тя така или иначе влиза в цената без значение дали ще я ползваш или не.

# 376
ами попринцип всяко лято наблягам повече на сухите храни и на плодовете , че на жегата не ми се яде готвено изобщо и нямам проблем с ходенето до WC , вълнуваше ме дали ще е разрешено консумирането на храна донесена от вкъщи без значение каква да е , просто да не е от там , така че благодаря за отговорите , олекна ми поне по тази тема  Grinning , аз все още не знам как ще раждам (надявам се нормално , но не се знае тъй като беба е главично разположена , но е с корема напред и АГ каза че ако не се обърне не е възможно нормалното раждане, та сега на 12 като съм на ЖК ще я видим пак)

# 377
  • Ямбол
И аз искам да честитя,пропуснала съм  Sad на мама вал и мама цвети.Да са ви живи и здрави рожбите,да ви радват дълги години и детство пълно с игри и смях  Hug
Да се оплача ,че вчера пак вдигнах кръвно,пих си допегита,но трудно го свалих.Днес бях на изследване на урината и излезе,че всичко е ок и АГ-то се чуди защо така пак съм го вдигнала,да лежа  и почивам,а аз й викам,че  гърбът ми вече направо се срастна с тоя диван.Каза да устисам поне до 18-ти  Cry Искаше ми се да ме види на видеозон и един вагинален преглед ама....не ме огря,а днес съм с едни постоянни прерязвания във влагалището,ако стана или се наведа,някой сучвало ли му се е newsm78
Да ви споделя една глупост,седя си днес сутринта пред кабинета и си бъркам  чантата и какво да видя нещо ми блещука,вадя...презарватив #Crazy .Леле,откачих викам си това не съм го слагала аз,почвам да мисля и черни гръмоносни облаци ми надвисват над главата относно  милата особа на ММ.Сещам се,че му бях дала портфейла си да вземе пари и той ми го остави на кухненския плот,от там аз го взимам и си го прибирам в чантата и си викам,ето явно презаватива му е бил в някой джоб и без да иска го е пъхнал в портфейла ми и от там  мойта чанта.Леле,хора,казвам ви,направо пощръклях и вече си представям как се прибира и го замерям с придобивката,развод и т.н и се сещам,че преди 2 дни изхвърлих една опаковка от онези рекламните по хотелите, която аз бях  взела при една командировка с презарватив вътре ,но това се сетих след 2-3 часа предтсавяне на сцени и диалози,та размина се развода,за една бройка  Blush
Krassyto_zg ,още ли не е узлязал пустия осил,горкичкото  Sad , а ти хич не с връзвай на подобни коментари ,свиркай си ,ще й го върнеш след време  Wink

# 378
За хапването в болниците доколкото знам няма проблем да ти носят домашна храна. Моя приятелка, която роди преди дни в МД със секцио първият ден са я захранили с техни бисквитки и чайчета, но от втория ден вече си хапва домашни пюренца, супички и т.н.

Saljinka: Горката, какви емоции си изживяла, но ми стана и малко смешно  Mr. Green И аз съм се вкарвала в сходни филми хихи. А за болките във влагалището не знам? Аз само усещам бебо като ме натиска там и толкова.

Аз пък се дразня на друго - откакто съм с видим корем ми се лепват всички възможни гледачки и клошари да искат пари по един или друг начин и се опитват да ме накарат да се чувствам гузно и че ако им дам пари бебето ще е живо и здраво. Направо полудявам!!!!!!!!!!! #Cussing out
Днес се скарах така на един, който не ме остави и му обясних за нещата от живота и как бебето си е разходи и тези пари ми трябват и че ако иска пари да се хване да работи! (Беше млад и прав!). аааааааа ужасссссссссссс. При вас случва ли се?

# 379
Абе какво става с този форум? Не мога да вляза от известно време.

Извинете за тъпия въпрос, ама каква е разликата между епидурална и спинална упойка? Аз раждах с някаква, която се поставя отзад на гр.стълб и излиза маркуче чак до през врата ми, ама до ден днешен казвам епидурална, та дано не се излагам  много Embarassed  Довечера ще се разровя подробно в нета, че то срам голям  Embarassed

salji4ka, викаш за едното нищо прати мъжо в развод  Joy

# 380
ами попринцип всяко лято наблягам повече на сухите храни и на плодовете , че на жегата не ми се яде готвено изобщо и нямам проблем с ходенето до WC , вълнуваше ме дали ще е разрешено консумирането на храна донесена от вкъщи без значение каква да е , просто да не е от там , така че благодаря за отговорите , олекна ми поне по тази тема  Grinning , аз все още не знам как ще раждам (надявам се нормално , но не се знае тъй като беба е главично разположена , но е с корема напред и АГ каза че ако не се обърне не е възможно нормалното раждане, та сега на 12 като съм на ЖК ще я видим пак)

# 381
Благодаря за пожеланията, момичета,  нека всички да бъдем обичани и ценени, макар и да ни изкарват нервите понякога половинките

# 382
  • Варна
Привет, момичета! Да се похваля - най-накрая направихме разместването на мебелите в стаята и сглобихме кошарката, която се оказа по-голяма отколкото си мислех, че има едни стърчащи табли отстрани. В тази връзка да ви попитам дали знаете как се монтира повивалника върху кошарата - има едни като болтове, които го ограничава да не се плъзга и мести? Имам спомен, че в магазина болтовете бяха върху самата кошара, а ММ като гледа упътването излиза, че трябва да се пробие повивалника отдолу, което на мен ми е много странно.
Днес най-накрая си избрах чанта за количката за прилична сума - 33 лв., че хич не ми се даваха 60-70. Поръчах и разни други неща, които ми оставаха - за мен много важно компреси за гърди, че имам кисти и много ме болят, силиконови зърна, непромокаеми подложки за повиване - еднократни и многократни, аспиратор за носле и разни други.
Междувременно си чакам док да ми се обади да ми каже датата за секциото, но ни вест, ни кост. Дано само да не ме е забравил.

# 383
  • Sofia
Честито на първите бебоци! Да растат здрави и безгрижни!
Аз в събота бях на преглед, бебка е 2500 и всичко е наред, килограмите ми са в повечко, но после ще му  мисля. Имам си дата за секциото- 4 юли. И аз съм от маите, които са се запътили към Вита, може и да се засечем с някоя от вас:)
Нещо толкова ме морят жегите, че дамо чакам малката да легне и полягвам с нея. Нямам сили за нищо, ММ когато изчисти, чудесно, когато не, си стоя затрупана с играчки наоколо и си свиркам Simple Smile
Друга отличителна черта в края на тази бременност е моята социопатия тотална Simple Smile С никого не ми се вижда, искам спокойствие и градинки с малката и това е. Непрекъснато отбивам срещи с познати и приятели, чак ми е неудобно вече, но явно така ще го карам и това е:) Мътя си усилено.
Честито на всички с готови стаи и нови придобивки!

# 384
Avencis честита нова "хралупка" да си я обзаведете с кеф Simple Smile
Бебе2 аз гладя на най-високата температура и винаги с пара, ако те притеснява да не залепне нещо, я щампа, я някоя изкуствена фльонга, слагай тензух отгоре.
Елпет честита детска стая, сега остава едно бебче да и вдъхне живот Simple Smile
Честито на мама Вал и мама Цвети и аз не съм разбрала кога са родили, но да са им живи и здрави дечицата и много обичани.
За градския транспорт на мен до сега винаги ми правят място, обикновено по-възрастни жени и рядко мъже. Веднъж една продавачка ядеше джанки и ми ги даде всичките, като ходя да пазарувам зарзавати от сергията винаги ми дават най-хубавите Simple Smile комшийките също ме захранват, тетка ми ми праща кексове и т.н. Да се чуди човек как съм качила само 9кг.  Laughing Само държа да отбележа, че въпреки огромния брой простаци и несъобразителни хора в градския транспорт, мога да кажа, че сме много по-културни и възпитани и толерантни и отсъпваме места, отколкото в Англия и Испания( там съм се возила с метрото).

Днес бях на преглед при д-р Богданова, тази жена няма нищо общо с шарлатанката дето до сега ме следеше, няма да навлизам в подробности, аз ще направя отделна тема за тази "лекарка" Костова, да знаят повече мами каква шарлатанка е. Само ще кажа, че околоплодните води са си в норма, а не завишени, бебето ми си е с нормални размери, феталната ехокардиография се оказа пълна измама, всички бебета имат този "проблем", който се оправя от самосебе си. Разбрах, че запис на тонове не се прави по 10 мин. и така. Добре че се преориентирах на време все пак. Имам си и направление за болницата и вече съм спокойна.  Контракции нямам, беба е високо още, шийката е със запазена дължина и така. Ще си се носиме още време. Богданова каза, че понеже съм с по-дълъг цикъл, може да "пренося" и реалният ми термин е по-късен.

# 385
Аз пък се дразня на друго - откакто съм с видим корем ми се лепват всички възможни гледачки и клошари да искат пари по един или друг начин и се опитват да ме накарат да се чувствам гузно и че ако им дам пари бебето ще е живо и здраво. Направо полудявам!!!!!!!!!!! #Cussing out
Днес се скарах така на един, който не ме остави и му обясних за нещата от живота и как бебето си е разходи и тези пари ми трябват и че ако иска пари да се хване да работи! (Беше млад и прав!). аааааааа ужасссссссссссс. При вас случва ли се?
ами да на мен ми се случва... за съжаление... всички луди, клошари и гледачки са ми по петите... направо е кошмарно! Съчувствам ти искрено!!! Напоследък обаче не им обръщам никакво внимание; все едно съм глуха и е малко по-спокойно... поне не ме преследват толкова дълго!

# 386
определено има някакъв жесток бъг обаче във форума.... последователността при мен нещо е крива и трудно се влиза....

# 387
sweetpie , определено "лекарката" заслужава отделна тема. Хубаво е да чуят повече мамчета за нея и да не остната разочаровани , като теб  Peace

Божее, момичета, като ви чета относно секциото. Имам чувството, че не съм раждала с такова  Rolling Eyes
Толкова арзлично се процедира в България , като "гледам", чета де...  Grinning
какви сокчета, каква вода, храна   Laughing

# 388
  • София
Sweetpie, поздравления, че всичко е наред! Радвам се, че си си намерила нова, по- добра лекарка, дано оттук нататък всичко да върви дето се казва" по мед и масло" и да нямаш никакви притеснения Simple Smile

# 389
  • Телиш/Плевен
Май пак имаше някакви профилактики, че нещо не успях да вляза на два пъти. newsm78 Ама пък и вие как сте успели да изпишете толкова много... Mr. Green

MAMA_SANCHO, дано скоро преведат парите от НОИ. Hug

bebe2, и аз гладих дрешките и другите неща с ютията с пара и съм на мнението на Тони, че и да е вредно, друга ютия няма да купувам. То и без това надали ще имам дълго време мерак за гладене. Laughing

1905vv, адмирации и от мен за почистването. smile3501 То вярно, че защото ти се налага, но евала, че и в това състояние си чистиш така стриктно. Hug

misi77, успех с прегледа утре. Hug

yulianka, честита годишнина! Още дълги години да се обичате и да празнувате на този ден! married

josi_josi, ужасно е това, което си преживяла. Аман от несъобразителни хора!!! #2gunfire Стискам палци резултатите от изследванията да са добри, поне да си е заслужавало чакането и нервите. Hug

Avencis, не обръщай внимание на такива коментари. Все пак ти ще раждаш, а не те. А щом става дума и за мъже, съвсем не бива да се връзваш. Много разбират те. Crazy При мен пък е обратната ситуация - аз държа да родя без упойка и всички около мен ми казват, че съм била луда и как съм могла да си го причиня. Е, нали на себе си го причинявам, какво искат?! Twisted Evil

Krassyto_zg, и на теб няма да кажа нещо по-различно от другите - хич не се връзвай на такива очевидно заядливи приказки. Абе направо се чудя в какъв свят живеем?! Close

elpet, браво за стаята. Hug Стискам палци за утре!!! Hug

salji4ka, добре, че си се сетила навреме, че само си представям какво е можело да стане с ТМ. Laughing

Mar_bella, каква ви е кошарката? На нашата повивалникът също се монтира с болтчета (види), но самите метални тръби на повивалника си имат дупки и в тях се вкарват видите и така се прикрепя към кошарата. Знам, че не го обясних добре, ама не ме бива да обяснявам.  Blush А и карам малко наизуст... Само разгледахме как се прави, но не сме монтирали нищо, че няма смисъл да стои празна кошарка в и без това тясната ни спалня. Можете да питате в магазина как се прави, ако не сте сигурни. Hug

sweetpie, браво, че си си намерила свестен доктор и че всичко е наред с бебето. Поне сега накрая да ти е спокойно и сигурно. Hug

С градския траспорт, клошари и т.н. нямам проблеми (поне засега). Но се сещам за една случка, отпреди време. В Билла имаше промоция на печени пилета и съответно аз веднага наточих лиги да купя. Отивам аз и гледам огромна опашка от хора, чакащи да се опекат пилетата. Ама ще чакам, какво да правя. Наредих се аз и хората почнаха да се озъртат и забелязаха "деликатното ми положение", но никой не си отстъпи реда. Mr. Green Даже по едно време почнаха да се броят колко човека са на опашката и съответно колко пилета се пекат във фурната. Та и аз се добрах до заветното пиле, де, ама все се чудя какво ли щеше да стане, ако не бях (то за малко да стане така, понеже имаше хора, дето взимаха по две пилета, а аз си бях почти на края на опашката). Twisted Evil Наистина много държах да обядвам печено пиле, та сигурно щях да ги попилея всичките от опашката. Laughing

Отчетът от днешния ден - скитосвах насам-натам по магазините с идеята да видя дали не съм пропуснала нещо за купуване. Уж всичко необходимо съм взела, ама ще видим впоследствие. След това гладих нещата от втората бебешка пералня и вече официално съм готова за посрещането на малкото ми хиенче. Heart Eyes
Айде, пак стана километър пост... oops

Общи условия

Активация на акаунт